تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۷
فاطمه ساعدی گفت: در حال حاضر توانسته برای ۶ نفر زمینه اشتغال را فراهم کند اما نداشتن کارگاه مناسب یکی از موانع پیشرفتش در این زمینه است.
سوزن دوزی مونس تنهایی بانوی سوزن دوز معلول شهر محمدی/بازارهای اروپایی در تصرف دست دوزهای بلوچی است
به گزارش عصرهامون، فاطمه ساعدی از بانوان کارآفرین سراوانی در گفت و گو با شستون بیان کرد: متولد کهنوک محمدی است و ۳۴ سال سن دارد که در رشته حقوق خصوصی تحصیل کرده و هم اکنون نیز دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر است.

وی با بیان اینکه معلولیت جسمی حرکتی شدید دارد،‌ افزود: از پنج سالگی سوزن دوزی در قالب لباس های بلوچی انجام داده و حدود ۶ سال است که به صورت حرفه ای و جهت کسب درآمد به این هنر روی آورده است.

این بانوی کار آفرین و ساکن شهر محمدی با اشاره به اینکه از کودکی به این هنر علاقه وافری داشته به گونه ای که یکی از تفریحاتش بعد از فراغت سوزندوزی بوده است، ادامه داد: هندسه، تناسب و توازنی که در بلوچی دوزی وجود دارد با علاقه ای که به درس هندسه در دوران دبیرستان داشتم گره خورد و ذوقی که از کودکی همراهم بود مضاعف شد‌.

ساعدی اضافه کرد: پس از اتمام تحصیلاتم که مصادف بود با فوت پدرم، جهت کار هم از طریق آزمون استخدامی و هم از طریق بهزیستی تلاش کردم و بخاطر معلولیت جسمی شدید در گزینش رد می شدم که همه این موارد سبب شد تا به سوزندوزی جهت درآمدزایی روی بیاورم.

وی نداشتن کارگاه و نیروی کار منظم، نبود متریال در داخل ایران که باعث می شود بعد مدتی با اتمام موجودی مخصوصا در زمینه زیورآلات مواجه شود را از جمله مشکلات خود عنوان و خاطر نشان کرد: هیچ خواسته ای از مسئولین ندارد.

این بانوی معلول کار آفرین گفت: کارهایش در کشورهای کانادا، امریکا، آلمان، هلند، سوئد، سوییس، فرانسه، انگستان، نروژ، استرالیا، چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس فروش و مشتری مخصوص به خود را دارد اما برای پیشرفت در کارش باید کارگاه مناسب، نیروی کار و سرمایه نیار دارد.

ساعدی اذعان کرد: کشورهای آمریکایی بیشتر طرفدار سبک های مدرن تر هستند ولی مشتریان اروپایی طرح های سنتی با ترکیب رنگ های سنتی قدیمی را می پسندند، در هر صورت سلیقه افراد فرق می کند و همیشه استثناء هم وجود دارد.

وی گفت: ۲ سال برای پیاده کردن بلوچی دوزی در صنعت مد و لباس، مشهد ساکن شدم، اما دستمزدی که می گرفتم رضایت بخش نبود، به پیشنهاد دوستان وارد فضای اینستاگرام شدم و بسیار راضی هستم.

بانوی کارآفرین شهر محمدی ادامه داد: با این هنر زندگی می کند و بهترین مونس دوران تنهایی اش است، جدای از مباحث اقتصادی، بحث رضایت روحی، بیش از بیش وی را به سمت این علاقه سالهای دورم سوق داده است.

ساعدی افزود: تمام افرادی که سختی ها را رد کردند و به قله رسیدند به خصوص همنوعان عزیزم که با وجود مشکلات جسمی فعل توانستن را معنا کرده و به موفقیت رسیدند برای بنده الهام بخش هستند؛ در زمینه کاری الگوی خاصی مدنظرم نبوده و آنچه به دنبالش هستم را پیدا کرده ام ولی شرایط اجازه پیشرفت نمی دهد.

وی با بیان اینکه برای ۶ نفر زمینه اشتغال را فراهم کرده که با هم مشغول به فعالیت هستند، ادامه داد: مشکلی که با آن مواجه است این است که این افراد به همه تکنیک ها تسلط ندارند و مشتری ها اکثرا سبک دوخت های سراوان را نمی پسندند، اکثر طرح هایی که طراحی می کند توسط سوزن دوزهایی که در اطراف هستند قابلیت اجرا ندارند، برای آماده کردن نیروی کار به محیطی مناسب جهت آموزش های مدرن تر نیاز شدید احساس می شود تا کارهای مشتری پسندتر و جدیدتر تولید کرد.

بانوی سوزن دوز شهر محمدی با اشاره به اینکه آرزو دارد به آن نقطه و هدفی که برای خود ترسیم کرده است برسد، گفت: همیشه سعی کرده در هر مسیری که قدم می گذارد نهایت تلاشش را انجام دهد تا شرمنده خود نباشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci5zazwt1a5q2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها