تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۴
برخی از بازیگران سینما و تلویویون به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس، از خاطراتشان از آن روزهای حماسه ساز گفتند؛ خاطراتی که گرچه سال ها از آن گذشته اما همچنان برایش شیرین و جذاب است.
روزگار جوانی و بمباران هوایی تهران/ ماجرای اجرای تئاتر نمایشی در جبهه/ فاصله سینمای دفاع مقدس تا نقطه ایده آل
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از تهران پرس؛ هفته دفاع مقدس از راه رسیده و مجددا حال و هوای روزهای دفاع مقدس برایمان زنده تر شده است؛ روزهایی که رزمندگان با دست خالی و با توکل به خدا، به میدان نبرد قدم گذاشتند و دشمن را از خاک کشورمان بیرون راندند. اینک بازیگران و چهرها های سینمایی و تلویزیونی از خاطرات آن روزها برایمان می گویند. روزهایی که سال ها از آن گذشته اما همچنان زنده است.
 
ماجرای بمباران هوایی تهران در دوران دفاع مقدس
 
شهرام عبدلی بازیگر سریال تلویزیونی “معمای شاه” در گفت و گو با خبرنگار تهران پرس با اشاره به خاطراتش از دوران دفاع مقدس گفت: در دوران جنگ تحمیلی، من سن و سال زیادی نداشتم اما پدر و همچنین عمویم مشتاق بودند که به جبهه بروند؛ مخصوصا پدرم که مدام داوطلبانه به میدان جنگ می رفت و ما نگرانش می شدیم. عمویم یکی از افرادی بود که بدون اطلاع خانواده اش به جبهه می رفت تا سد راهش نشوند.
 
 
وی ادامه داد: بمباران های هوایی تهران در دوران دفاع مقدس هرگز از یادمان نمی رود؛ به ویژه برای من که دوران نوجوانی را سپری می کردم و این وقایع برایمان ترسناک جلوه می کرد و به یاد دارم برای مدتی مدارس در تهران تعطیل شده بود؛ چرا که خطرات بمباران هوایی دشمن وجود داشت و ما از طریق تلویزیون دوره های آموزشی و درسی را می دیدیم.
 
عبدلی افزود: یکی از ویژگی های دفاع مقدس این بود که مردم دست به دست هم می دادند و از جبهه های نبرد پشتیبانی می کردند. جمع آوری کمک های مردمی و ارسال آن به خط مقدم، یکی از عملکردهای مهم مردم در آن روزها بود که نشان از همدلی با رزمندگان داشت.
 
این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: تا به امروز شاهد ساخت فیلم های دفاع مقدس زیادی در کشورمان بودیم که برخی از این فیلم ها واقعا اثرگذاری خاصی بر روی مخاطب داشته اند و توانسته اند پیام دوران دفاع مقدس را به نسل های امروزی منتقل کنند اما معتقدم که ساخت فیلم های دفاع مقدس نسبت به گذشته باید تغییر کند و طوری ساخته شود که با شرایط امروزی نسل های امروزی که نسل اینترنت و فضای مجازی هستند، سازگاری داشته باشد؛ یعنی در ساخت فیلم های دفاع مقدس باید از جلوه های ویژه استفاده کرد تا برایم مخاطب جذابیت داشته باشد.
 
 
در حال ایفای نقش در تئاتر بودم که تهران بمباران شد
 
فردوس کاویانی بازیگر سریال تلویزیونی “آژانس دوستی” در گفت و گو با خبرنگار تهران پرس با اشاره به دوران دفاع مقدس گفت: آن روزها در تهران زندگی می کردم و کار اصلی بازی در تئاتر بود؛ یک بار که در صحنه اجرای نمایش در سالن تئاتر بودیم که تهران بمباران هوایی شد و از صحنه نمایش خارج شدم و از مسئولمان خواستم که از مردم بخواهد سالن را ترک کنند اما او این کار را نکرد و اعتقاد داشت که به اجرای خود ادامه بدهیم و ۲۰ دقیقه بعد بمبی در نزدیکی محل اجرا اصابت کرد که هنوز هم صدایش در گوشم است؛ گویا بیخ گوشمان اصابت کرد و با این همه مردم نشسته بودند و همچنان به دیدن نمایش ادامه می دادند.
 
 
وی در ادامه این خاطره اش افزود: خیلی این رفتار مردم برایم عجیب بود و هنوز هم این خاطره در ذهنم ماندگار مانده است ؛ موضوع تئاتری که اجرا می کردم، موضوع دفاع مقدس بود و گاهی که صدای بمباران های شهر تهران می آمد، مردم گمان می کردند که این صدای نمایش ماست که خواستیم نمایش طبیعی نشان داده شود.
 
کاویانی با بیان اینکه سوم خرداد، روز آزاد سازی خرمشهر را هرگز ازیاد نمی برد، اظهار داشت: من آن روز در حال تمرین تئاتر بودم و آدمی نبودم که تمرین را رها کنم اما آن روز این کار را کردم. در اطراف تئاتر شهر در حال قدم زدن بودم که خبر آزاد سازی خرمشهر را از رادیو شنیدم و خیلی خوشحال شده بودم و باور کردنش برایم سخت بود چرا که رزمنده های ما زحمات فراوانی کشیدند تا این شهر آزاد شود؛ همان شب، اخبار خبر آزادی خرمشهر را از تلویزیون اعلام کرد و باید بگویم که واقعا خبر آزاد سازی خرمشهر در آن شرایط سخت، یکی از بهترین و شیرین ترین خبرهایی بود که مردم ایران می شنیدند.
 
این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: دفاع مقدس یکی از افتخارات کشور ما محسوب می شود و رزمنده ها و شهدا و جانبازان ما با ایفای رشادت ها و ایثارشان، جنگ ایران را با سایر جنگ های جهان متفاومت کردند.شهدا افتخارات این مرز و بوم به حساب می آیند و باید ادامه دهنده راه آنها باشیم.
 
کاویانی با اشاره به اینکه جنگ سختی های زیادی را به کشورمان تحمیل کرد، افزود: جانباز شیمیایی نمونه ای دیگر هستند که با دیدن آنها به سختی های جنگ پی می بریم و عراق با راه انداختن جنگ ناجوانمردانه و جنایتکارانه بارها به سوی رزمنده های ما که برای دفاع از کشورمان می رفتند، بمب های شیمیایی زد. در آن زمان بسیاری به شهادت رسیدند اما بسیاری ماندند و هنوز هم تاوان این جنایت بزرگ صدام را پس می دهند و باید گفت که بزرگترین نیاز یک انسان تنفس است که صدام با این جنایت وحشیانه خود رزمنده های ما را شیمیایی کرد و مهمترین نیازشان را از آنها گرفت.
 
وی افزود: بسیاری از رزمنده های ما اسیر شدند و یکی از بستگان ما هم جزوآنها بود. او وقتی پس ازسال ها اسارت به ایران بازگشت، برای مدتی نمی توانست به راحتی روی زمین یا مبل بنشیند و روی پا می نشست و می گفت که در عراق، جایی که ما را زندانی کرده بودند آنقدر زمینش سرد بود که نمی توانستیم بنشینیم و عادت کرده است که روی پا بنشیند. همه این ها نشانه هایی برای این است که پیشرفت های امروز ایران اسلامی، به دلیل سختی ها و مشقت های دوران دفاع مقدس است که باید قدردان میهنمان باشیم.
 
سینمای دفاع مقدس هنوز تا نقطه ایده آل فاصله دارد
 
جهانبخش سلطانی بازیگر سریال تلویزیونی سرنخ در گفت و گو با خبرنگار تهران پرس با اشاره به خاطراتش از دوران دفاع مقدس گفت: در زمان جنگ، هر کس کاری از دستش بر می آمد برای دفاع انجام می داد و به یاد دارم آن روزها، زندگی کمی سخت بود و اکثرا در اضطراب و نگرانی بودیم که سرانجام جنگ چه می شود؟
 
 
وی ادامه داد: من فیلم های جنگی زیادی دیده ام اما معتقدم که سینمای دفاع مقدس کشورمان هنوز صد در صد به نقطه ایده آل خود دست نیافته است. ما باید با فیلمنامه هایی قوی تر بتوانیم به موضوع جنگ اشاره کنیم و فیلم بسازیم، به طوری که فرهنگ دفاع مقدس در میان مردممان نهادینه شود؛ مثلا آلمان برای نشان دادن جنگ جهانی دوم فیلم های زیادی ساخته است و دیگر کشورها هم از این فیلم ها دیدن کردند و ما باید به سمتی پیش برویم که فیلم های دفاع مقدس ما خریدار خارجی داشته باشند و خارجی ها هم مشتاق باشند که از آن اطلاعات داشته باشند و برای تحقق بخشی این موضوع، ما باید اولا فیلم هایی بسازیم که مردم را با حققت جنگ آشناتر سازد و دوما اینکه مردم جهان هم اطلاعاتی درباره جنگ ما کسب کنند.
 
این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: عراق در طول جنگ، از سلاح های شیمیایی استفاده کرد که اگر او خدا را می شناخت، انسانیت داشت، هیچ وقت این کار را نمی کرد و ماهنوز هم در حال جنگ هستیم و هر بار که خبر شهادتش جانباز شیمیایی را اعلام می کنند این به معنی حضور داشتن در جنگ است و نباید از حق گذشت که بعضی از خانواده ها همچنان چشم به انتظار فرزندشان هستند که روزی برگردد و این یعنی اینکه با اینکه سال هاست از پایان جنگ گذشته است اما همچنان تبعاتش را در جامعه داریم.
 
سلطانی در پایان افزود: همه ما به ایرانی بودنمان افتخار می کنیم و کشورهای جهان هم فهمیدند که هرگز نمی توانند هویت ایرانی بودن را از ما بگیرند و ما با کمترین سلاح های نظامی در مقابلشان ایستادگی کردیم تا این موضوع را به آنها بفهمانیم. امیدوارم حالا که موضوع جنگ نرم دشمن در میان است، همه ما با بصیرت افزایی بتوانیم در مقابل هجوم فرهنگی دشمن مقابله کنیم و در این عرصه هم ناامیدش کنیم تا بفهمد ما همیشه پای آرمان های انقلاب اسلامی ایستاده ایم.
 
خاطره ای از اجرای تئاتر نمایشی در جبهه
 
مجید مظفری بازیگر سینما و تلویزیون با بیان اینکه در زمان دوران دفاع مقدس مشغول به هنر تئاتر بوده است، گفت: در زمان جنگ، من کار تئاتر انجام می دادم؛ سال ۶۳ بود که به اتفاق همکارانم، برای اجرای تئاتر نمایشی به جنوب رفتیم تا برای رزمنده ها اجرای نمایش کنیم. عنوان نمایشی ” بارس گل گل ” بود که موفق شدیم آن را در شهرهایی مثل قصر شیرین، اسلام آباد و… اجرا کنیم.
 
 
وی ادامه داد: وقتی نخستین بار وارد جبهه شدیم، حس و حال عجیبی داشتم. رزمنده ها با دیدن من و گروه نمایشی خوشحال شدند و به خاطر دارم وقتی تازه وارد قصر شیرین شده بودیم، برای استراحت شبانه مجبور بودیم در مدرسه ای بمانیم و در آنجا هیچ امکاناتی نداشت و حتی پتو نبود که شب خودمان را دور آن بپیچیم.
 
مظفری افزود: جبهه سختی های خاص خودش را داشت و به یاد داریم، وقتی کار اجرای برنامه نمایشی را در جبهه شروع کردیم، یکی از رزمنده ها پا برهنه از خط اول برای دیدن این نمایش آمده بود و این نشان می داد که رزمنده ها به این برنامه ها علاقمندند و در طول مدتی که در جبهه و مناطق جنگی بودم، خاطرات زیادی در خاطرم مانده است.
 
این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: در جنوب، شبی با یکی از دوستانم برای استراحت به مسجدی رفتیم. در آنجا دو رزمنده خوابیده بودند و ما به این دلیل با صدای بلند صحبت نمی کردیم. مشخص بود که خیلی خسته شده اند که این گونه آرام به خواب رفته بودند. صبح فردایش فهمیدیم که آن دو نفر شهید شده اند و ما خیال می کردیم که خوابند. خیی تعجب کرده بودم وهرگز تا به امروز این صحنه را از یاد نبرده ام. ما آن شب همنشین دو شهید بودیم و خودمان خبر نداشتیم.
جبهه حال و هوای خاصی داشت، رفتار رزمنده ها با گروه نمایشی ما عالی بود. گاهی جمع می شدیم و عکس یادگاری می انداختیم.
 
وی تاکید کرد: در طول مدتی که جبهه بودم، به چشم می دیدم که رزمنده های ما با کمترین امکانات موجود، بزرگترین رشادت ها و حماسه ها را خلق می کنند. ما ادوات جنگی مجهزی نداشتیم در حالی که عراق با تجهیزات پیشرفته به جنگ با ما آمده بود و چندین کشور کمکش می کردند سلاح اصلی رزمنده های ما، ایمان بود و ما با سلاح ها تقوا و ایمانمان توانستیم در مقابل آنها ایستادگی کنیم و این موضوع به وضوح در طول جنگ به نمایش در آمده شد. عراق از خمپاره هایی استفاده می کرد که نه صدا و نه بود داشت و رزمنده های ما را غافلگیر می کرد اما در پایان دیدیم که ایمان بچه ها بود که توانستیم در مقابل این همه زورگویی ایستادگی کنیم.
 
جبهه دانشگاه انسان سازی بود
 
مهران رجبی بازیگر سریال دردسرهای عظیم در گفت و گو با خبرنگار تهران پرس با اشاره به اعزام گروه های بسیج مردمی به جبهه برای مقابله با رژیم بعث عراق گفت: بسیج در دوران شکوهمند دفاع مقدس توانست به خوبی به جهانیان اثبات برساند که می تواند در مقابل قدرت های نظامی جهان ایستادگی کند چرا که توکلش به خداست و جان می دهد اما حاضر نیست که زیر بار حرف زور مستکبران عالم برود و بگذارد که خاک کشورمان در تجاوز دشمن باقی بماند.
 
 
وی ادامه داد: بنده هم مفتخر بودم که در قالب گروه های مردمی و بسیجی، در جبهه ها حضور داشتم و از نزدیک شاهد اخلاص شهدا و از جان گذشتگی های آنان برای دفاع از خاک کشورمان بودم و باید گفت که جبهه، دانشگاه انسان سازی بود و هر رزمنده ای که پا در این مناطق می گذاشت، دچار تحول درونی می شد.
 
رجبی تاکید کرد: در حال حاضر، تفکر بسیجی را می توانیم در اردوهای جهادی ببینیم که با حضور گروه های مردمی و بسیجی در مناطق محروم کشورمان برگزار می شود و بنده هم سعادت داشتم که چندین بار در این اردوها شرکت کنم و در قالب گروه جهادی به مردم مناطق محروم کشورمان خدمت کنم و چندین بار به عنوان جهادگر افتخاری، لوح تقدیر دریافت نمودم.
 
این بازیگر سینما و تلویزیون در پایان خاطر نشان کرد: بنده معتقدم که وجود گروه های جهادی و بسیجی باعث زنده نگهداشتن حال و هوای انقلاب اسلامی می شود و با اینکه این گروه های جهادی، دوران دفاع مقدس را تجربه نکرده اند اما باعث زنده نگه داشته شدن آن فرهنگ شده اند و خوشحالم که بنده هم تجربه حضور در این گروه های جهادی را داشته ام.
 
فیلم های دفاع مقدس باید شرایط کیفی بازپخش در سایر کشورها را داشته باشد
 
انسیه شاه حسینی کارگردان سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار تهران پرس با اشاره به اینکه باید برای ساخت فیلم های دفاع مقدس دنبال سوژه های جدید رفت، گفت: هرچقدر که بتوانیم سوژه های جذابی را در قالب دفاع مقدس بسازیم، به همان اندازه برای مردم شیرین و جذاب است و پیشنهاد می شود که برای ساخت فیلم های دفاع مقدس، طوری عمل کنیم که این فیلم در خارج از کشور هم خریدار داشته باشد.
 
 
وی با بیان اینکه فیلم های دفاع مقدس باید شرایط کیفی بازپخش در سایر کشورها را داشته باشد،ادامه داد: باید فیلم های دفاع مقدس آنقدر از سطح کیفی و جلوه های ویژه حرفه ای باشد که سایر کشورها برای دیدن این فیلم ها، مشتاق باشند تا از این طریق بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت کشورمان را به سایر کشورها منتقل کنیم و آنان را با مظلوم واقع شدن رزمندگان ایرانی در دوران هشت سال دفاع مقدس آشناتر سازیم.
 
شاه حسینی افزود: متاسفانه رسانه های غربی و آمریکایی طوری تبلیغ می کنند که به ضرر انقلاب اسلامی باشد و یقینا در خصوص دفاع مقدس هم طوری کار کرده اند که این پیروزی عظیم را کوچک جلوه دهند و در این شرایط، فقط از طریق فیلم سازی قوی و پخش در برون مرزها می توانیم از فرهنگ دفاع مقدس خودمان دفاع کنیم.
 
این کارگران سینما تصریح کرد: کلیشه پردازی در سینمای دفاع مقدس دیگر جواب نمی دهد و باید سراغ خلاقیت های نو برای جذاب شدن سکانس های فیلم های دفاع مقدس رفت.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfxydymw6dj1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما