تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۸
عبدالمجید شیخی گفت: لازمه مدیریت بازار پولی کشور در وهله اول، هماهنگی مدیریت بازار پول با مدیریت بازار سرمایه در کشور است، بدین معنی که سیاست‌های پولی و مالی به‌صورت هماهنگ اجرا شوند.
لازمه مدیریت بازار پولی، هماهنگی با ابزار مالی کشور است/ نرخ سود تعیینی باید تحققی و عملیاتی شود/ لزوم حذف بازار ثانویه بورس
به گزارش عصرهامون؛ عبدالمجید شیخی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره انتخاب دکتر صالح‌آبادی برای ریاست بانک مرکزی ایران اظهار کرد: لازمه مدیریت بازار پولی کشور در وهله اول، هماهنگی مدیریت بازار پول با مدیریت بازار سرمایه در کشور است، بدین معنی که سیاست‌های پولی و مالی به‌صورت هماهنگ اجرا شوند.

مشکلات اقتصادی امروز به برداشت بی‌حدوحصر دولت روحانی از ذخایر ملی برمی‌گردد

وی توضیح داد: نظریه‌ای که اقتصاددانان وابسته به غرب مطرح می‌کنند که بر اساس آن معتقدند که بانک مرکزی باید مستقل عمل کند و به نحوی مصداق یک حاکمیت مستقل و خودمختار، به شکل دولتی در درون دولت را داشته باشد، به‌طورقطع اشتباه است و اقتصاد مجموعه‌ای به‌هم‌پیوسته و درهم‌تنیده از تمام متغیرها در ارتباطی تنگاتنگ است. البته عامل این باور غلط عملکرد بد بسیاری از بانک‌ها و بانک مرکزی است که گاه سفره و خوان گسترده‌ای برای برداشت بی‌حدوحصر از ذخایر ملی آن هم، باب میل دولت‌های بی‌کفایتی مثل دولت تدبیر و امید در ۸ سال گذشته شده را فراهم کرده‌اند.


تأمل آیت‌الله رئیسی در انتخاب ریاست بانک مرکزی به واسطه حساسیت این پست است

شیخی ادامه داد: نمی‌شود سیاست‌های پولی و سیاست‌های مالی، از هم مستقل عمل کنند و دولت باید همگام و هم‌زمان با اصلاح سیاست‌های مالی نسبت به اصلاح سیاست‌های پولی اقدام کند و این تأمل آیت‌الله رئیسی در انتخاب این پُست حساس به همین دلیل بوده. از دیدگاه ایشان ریاست این نهاد باید بر دوش کسی باشد که در مسائل پولی و مالی تخصص داشته و معتقد به اقتصاد اسلامی باشد و سیاست‌های پولی را در جهت هماهنگی با سیاست‌های مالی به کار ببرد و با همکاری و همراهی آقای خاندوزی قدم‌های مثبتی در سامان‌دهی نظام بانکی بردارند.


وی در ادامه با اشاره به خصوصیت‌های فردی دکتر صالح‌آبادی گفت: ایشان همانند نام خانوادگی‌شان شخصی صالح و پاک‌دست هستند که تحصیل‌کرده دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام) و دانشگاه تهران بوده و فردی متدین بوده که از بدنه بازار سرمایه کار خود را آغاز کرده و باتوجه‌به مسئولیت‌های قبلی در بورس و بانک و داشتن مزیت این آشنایی در کنار اعتقاد به اقتصاد اسلامی می‌توانند قدم‌های خوبی برای سامان‌دهی بازار پولی کشور بردارند.

نرخ سود از حالت تعیینی به حالت تحققی و عملیاتی تغییر کند/لزوم حذف بازار ثانویه بورس

این اقتصاددان گفت: نرخ سود" تعیینی"، امروز به بلای جان اقتصاد ما تبدیل شده و باید از حالت تعیینی به حالت تحققی و عملیاتی تغییر کند و در بازار سرمایه نیز باید به‌گونه‌ای مدیریت شود تا از بورس‌بازی در بازار ثانویه جلوگیری شود و بازار اولیه ملاک نقل و انتقالات سرمایه باشد؛ لذا باید بازار ثانویه حذف شود و سپس مرجع خریدوفروش سهام، خود شرکت‌های پذیره‌نویسی شده باشند و نرخ سود نیز در بازار سرمایه باید نرخ بازدهی واقعی سرمایه باشد.

عبدالمجید شیخی توضیح داد: با استقرار نرخ سود تحققی در بازار پولی و نرخ بازدهی سرمایه در بازار سرمایه مشکل بازار پولی و مالی حل شده و برای رونق گرفتن یک از این دو دیگری سقوط نخواهد کرد و لذا این دو بازار به‌جای تنازع فعلی مبتنی بر الگوی ساعت شنی، مکمل هم شده و مرز ظاهری بین هر دو برداشته می‌شود.

وی گفت: اگر این اصلاحات انجام شود این تعادل در بازار ایجاد می‌شود و دکتر صالح‌آبادی با پیاده کردن نرخ سود تحققی در اجرای بانکداری اسلامی می‌تواند قدم‌های مثبتی بردارد تا در کنار وزیر اقتصاد که باید تلاش کند بازار ثانویه را تعطیل کند تا بازار اولیه مرجع قرار گیرد و واسطه‌ها در این میان کاسته شوند و یک حاشیه سود منطقی در بازار شکل گیرد، می‌توانند بازار پولی و مالی را به تراز برسانند.

انتهای پیام
https://www.asrehamoon.ir/vdcbw5b8srhbaap.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما