تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۰
محمد مهدی اسماعیلی گفت: استان پهناور سیستان و بلوچستان با پیشینه تاریخی بلند خود یکی از بهترین جلوه های معنویت و فرهنگ در کانون ایران عزیز ماست.
سیستان و بلوچستان؛ جلوه گاه وحدت، فرهنگ و معنویت/فعالیت های هنری ابزاری برای رشد و تعالی انسان هاست
به گزارش عصرهامون؛ محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش منادیان وحدت که پیش از ظهر امروز با حضور رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان و جمعی از مسئولان در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، بیان کرد: استان پهناور سیستان و بلوچستان با پیشینه تاریخی بلند خود یکی از بهترین جلوه های معنویت و فرهنگ در کانون ایران عزیز ماست.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان و قهرمانان تاریخی، شهدای بزرگوارش و علمای بزرگش همه داشته‌هایی است که امروز بر سبد فرهنگی ایران اسلامی افزوده، با مردان و زنان دلاوری روبرو هستیم که با قدرت، ایمان و عشق الهی و عشق به ایران عزیز مظهر وحدت را به نمایش گذاشتند.

وی با اشاره به رویکرد دولت مردمی در حوزه فرهنگ، افزود: در اسلام نگاه همه به سیاست و حکومت استفاده از ظرفیت‌های مادی و اقتصادی برای سعادتمندی در دنیا و آخرت است، این مقابل تفکری قرار می‌گیرد که حکومت را تنها برای مسائل رفاهی و امنیت مردم ترجمه می‌کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: باید به سنت پیامبر (ص) روی بیاوریم، اگر جمهوری اسلامی می‌خواهد، چالش دنیای امروز را پشت‌سر بگذارد، چاره‌ای نداریم جز اینکه به سنت‌های نبوی مراجعه کنیم.
 

مسجد محوری؛ بزرگترین سنت نبوی

به گفته وی، بزرگترین سنت نبوی و میراث فرهنگی برای ما، مسجد محوری است که در کانون توجهات جامعه دینی قرار دارد و اگر امروز دولت مردمی، ادعای بازگشت ارزش‌های اسلامی و انسانی دارد با محوریت مسجد باشد.

اسماعیلی اظهار کرد: امام (ره) فرمودند مساجد سنگر هستند که باید آن را حفظ کنیم، همه اعزام‌ها در دهه اول انقلاب و برنامه های حوزه‌های امنیتی، آموزشی و فرهنگی در مساجد اتفاق می‌افتاد که به توسعه مسجد توجه خواهیم گذاشت.

وی افزود: سعی داریم تا در سیستان و بلوچستان این ظرفیت‌ها را رشد دهیم که این اقدام را در طول این ۴ سال انجام خواهیم داد، از مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهیم با هماهنگی معاونت های ستادی برنامه روشنی را برای گسترش فرهنگ و هنر اسلامی در استان تدارک ببینند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سیستان و بلوچستان باید برای ۴ سال آینده برنامه داشته باشیم و مشخص کنیم که چه زیرساخت‌هایی را باید تکمیل و چه برنامه‌هایی را اجرا کنیم.

به گفته وی، تمام فعالیت‌های هنری ابزاری برای رشد و تعالی انسان است، استفاده از دیدگاه‌های وحدت آفرین علمای اهل سنت و شیعه در شورای فرهنگ عمومی در کنار هم قرار بگیر و ظرف چند ماه آینده برنامه اجرایی برای رشد و تعالی فرهنگ و هنر استان ارائه دهند که ما اجرایی خواهیم کرد، همین توجه به مساجد است.

اسماعیلی اضافه کرد: در مسجد به دنبال تحقق اهداف فرهنگی و هنری هستیم، خارج از مسجد زمینه ها و مشکلات بعدی را فراهم می‌کند، تلاش خواهیم کرد که مجموعه‌ای برای نیازهای فرهنگی و هنری در کنار مساجد باشد.

وی افزود: مساجد محور همه فعالیت‌های فرهنگی، هنری، اخلاقی، تقویتی و مذهبی باشد، با توجه به قرآن و معارف قرآنی به عنوان محورهای اصلی، باید به روشنی اقدام هایی را برای رشد فعالیت های قرآنی داشته باشیم.

وی گفت: افتخار همه مسلمانان اعم از شیعه اهل سنت، عشق و علاقه به اهل بیت علیه سلام است، عشق به خاندان پیامبر اسلام (ص) در انحصار هیچ گروهی نیست، به همین دلیل توجه ویژه‌ای به آموزه‌های قرآن و اهل بیت (ع) که محور وحدت هستند، باید داشته باشیم.
 

سیستان و بلوچستان؛ مرکز و محور وحدت

حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند این استان مرکز و محور وحدت است، هفته وحدت به این معنا نیست که ما فقط در این هفته دور هم جمع شویم بلکه این وحدت، همدلی و هم افزایی در طول سال و برای همه زمان هاست.

 وی افزود: این وحدت فقط برای مومنین ایران و سیستان و بلوچستان نیست، بلکه برای تمام مومنین جهان است که حول محور کلمه لا اله الا الله هستند.

این مقام مسئول گفت: اگر انسان‌ها با یکدیگر ارتباط دارند، باورشان یکی است بینشان وحدت، همدلی و هم افزایی برقرار می شود، اما کسانی که همدل و همراه نباشد و با مسلمانان دشمنی داشته باشند، مومنان با وحدت در برابرشان می ایستند.

وی ابراز امیدواری کرد: با نگاه ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد رشد و شکوفایی و بالندگی فعالیت های فرهنگی و هنری مساجد در این دوره از فعالیت دولت باشیم.
 

توسعه و امنیت پایدار؛ پیش نیاز رفع محرومیت ها

آیت الله مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان نیز با گرامیداشت هفته وحدت بیان کرد: گاهی از سیستان و بلوچستان به عنوان استان محروم یاد می‌شود و علیرغم همه خدمات و زحماتی که نسبت به قبل انقلاب برای رفع محرومیت ها ارائه شده است، اما همچنان شاهد عقب ماندگی ها و محرومیت هایی هستم.

وی ادامه داد: توسعه و امنیت پایدار پیش نیاز رفع این محرومیت ها و تلاش برای رشد علمی و ارتقای فرهنگی است، برای تامین امنیت پایدار و رشد فرهنگی و تعالی اخلاقی، معنوی و علمی مردم استان، سهم مهمی از فعالیت ها بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

امام جمعه زاهدان افزود: با همه تلاش هایی که دوستان در استان در راستای گسترش فرهنگ انجام دادند که جای تشکر دارد، انتظار می‌رود این سفر آغاز سفرهای متعدد و رسیدگی به برنامه‌ها و پشتیبانی بیشتر از فعالیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

وی اضافه کرد: این همایش به منظور تجلیل از منادیان وحدت شکل گرفته است که از برگزارکنندگان تقدیر می‌کنیم و باید سپاسگزار منادیان وحدت در استان باشیم.

محامی با بیان این که خداوند در اوصاف بندگان شایسته، اخلاق، رفتار، ایمان و عقایدشان آیات متعددی را بیان کرده است، اظهار کرد: تقوا به معنای این است که انسان به گونه‌ای عمل کند که در برابر حملات دشمن در حفاظت قرار بگیرد و جامعه را در برابر دشمنان دروغین و وسوسه های شیطانی حفظ کند.

به گفته وی، یکی از محورهای مهم تقوای فردی و اجتماعی و حفظ جامعه در برابر دشمن، وحدت است، حفظ وحدت، اتحاد و انسجام اسلامی و حاکمیت فضای محبت و مودت در جامعه اسلامی از مصادیق بارز تقواست.

آبادانی مساجد تنها به ساخت فیزیکی آن نیست

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: فعالیت منادیان وحدت و تلاشگران عرصه ترویج فرهنگ وحدت نشان‌دهنده این است که  این جمع پیشگاه منادی وحدت بودند و برای ترویج و تعمیق فرهنگ وحدت در جامعه اسلامی تلاش داشتند، با این وجود که همواره مورد تهاجم دشمن بوده اند.

 وی گفت: در راستای افزایش فعالیت فرهنگی، انتظار می رود تلاش‌های گسترده فرهنگی  و هنری را در مساجد و در راستای عمران و آبادانی صورت گیرد، عمران مساجد تنها به ساخت فیزیکی آن نیست، بلکه آبادانی برنامه های اخلاقی و فرهنگی متنوع که در مسجد برگزار شود هم باید مورد توجه باشد که باید از همه تلاشگران در حوزه‌های فرهنگی منطقه که همچنان مشعل مساجد را روشن نگه داشتند و مایه آبادانی شده اند تقدیر کرد.
 

آرامش؛ رهاورد وحدت مذاهب اسلامی در سیستان و بلوچستان

حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای وحدت بیان کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری فرموده اند سیستان و بلوچستان مرکز و مظهر وحدت کشور است، با وجود تفاوت های مذهبی شیعه و اهل سنت، پیوندهای ناگسستنی در حوزه فرهنگی، اجتماعی اقتصادی و حتی فامیلی در بین مذاهب وجود دارد و همچون ید واحدی در نظام اسلامی هستند و آنچه که به ارمغان آورده اند، آرامش برای شهروندانشان است.

وی ادامه داد: علی رغم اینکه دشمنان و مستکبرین از همه تفاوت ها و اختلاف نظرها می‌خواهند سوء استفاده کنند، ولی با عقلانیت حاکم بر جامعه، علما، روحانیون و مراجع و تمسک به آیات قرآن و احکام اسلامی و تکیه بر مشترکات، شیعه و سنی به دشمنان اجازه نمی دهند که بتوانند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.

این مقام مسئول گفت: خوشبختانه نتیجه ای که از این وحدت، پیوستگی و انسجام در رده‌های مختلف جامعه اهل تسنن و تشیع حاصل شده، امنیت پایدار در این منطقه است که کمتر کسی باور می‌کند، در حالی که مرزهای شرقی و اطراف ایران در آتش باشد، شاهد چنین امنیتی باشیم، همه دشمنی ها و هجمه هایی که در حوزه‌های مختلف به نظام راهبری وارد شد، این وحدت، انسجام و یکپارچگی اجازه نداد کوچکترین رخنه به یکپارچگی مردم وارد شود.

امنیت پایدار و توسعه سیستان و بلوچستان در سایه وحدت مذاهب

وی گفت: مطمئن هستم که در سایه پیروی از آیات قرآن و احکام، این یکپارچگی و وحدت منجر به تقویت امنیت پایدار در کشور خواهد شد و به واسطه امنیت پایدار هر روز شاهد توسعه در استان و ارتقای زیرساخت ها و پروژه های این استان خواهیم بود.

مدرس خیابانی خطاب به وزیر ارشاد بیان کرد: امروز استان سیستان و بلوچستان با وجود ظرفیت‌های فوق‌العاده در حوزه فرهنگی، هنری، اقتصادی و گردشگری، آماده برگزاری رویداد ها و وقایع فرهنگی است که تقاضا داریم این استان را به عنوان میزبان رویدادهای فرهنگی و هنری معرفی کنند تا با حضور هنرمندان و فعالین عرصه فرهنگ نسبت به برگزاری آن اقدام شود.

 وی با اشاره به کمبود فضای فرهنگی و هنری در استان، اذعان کرد: یکی از موضوعاتی که با آن دست به گریبان هستیم، پدیده شوم موادمخدر است، بنابراین در تلاش هستیم تا در دو حوزه از جمله توسعه فضاهای ورزشی، فرهنگی و هنری فعالیت داشته باشیم تا بتوانیم اوقات فراغت نسل جوان را در فضای سالم پر کنیم.

استاندار با بیان این که سیستان و بلوچستان جوانترین استان کشور بوده و ظرفیت تولید آن بیش از هر جای دیگری هست، گفت: باید به گونه ای تلاش شود تا از این ظرفیت در راستای تقویت حوزه های فرهنگی و هنری استفاده کنیم تا سیستان و بلوچستان که در شاخص های توسعه اقتصادی و اجتماعی رتبه‌های بالایی ندارد با دستیابی به ارتقای داشته‌های خودش و داده‌های فعلی در حوزه هنر و فرهنگ، رتبه‌های قابل قبولی را در مرکز کشور داشته باشد.

وی اضافه کرد: مطمئن هستم که با حضور نماینده ولی فقیه در شورای عالی فرهنگی در استان که برنامه‌های خوبی را برای تغییر فرهنگ ایرانی و اسلامی در دستور کار دارد می توانیم استان و جایگاه استان را در حوزه فرهنگ و هنر ارتقا ببخشیم.
 

سیره پاک پیامبر (ص)؛ بهترین الگو برای مسلمانان

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، مدیر حوزه علمیه دارالعلوم و امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان بیان کرد: سیره پاک پیامبر اکرم (ص) بهترین نمونه و الگو برای ما مسلمانان است، رسول اکرم (ص) به ما صبر و بردباری آموخته است.

وی با بیان این که وقتی سعه صدر نباشد، وحدت نخواهد بود، افزود: اسلام دین انسان ساز است، اگر درست به دستورات قرآن عمل کنیم و به احکام دین پایبند باشیم، حقوق الهی و انسان ها را رعایت کنیم، به وارستگی دست می یابیم و دنیا و آخرت مان آباد می شود.

اسماعیل زهی گفت: وحدت امروز یک ضرورت برای جهان اسلام است، دشمنان این وحدت را هدف قرار داده اند که با اتحاد و انسجام شیعه و سنی به اهدافشان دست نخواهند یافت.
 

خواستار تداوم رویدادهای ملی هفته وحدت هستیم

حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در همایش منادیان وحدت بیان کرد: هر سال دو رویداد به مناسبت هفته وحدت در سیستان و بلوچستان برگزار می شود.

وی ادامه داد: کنگره شعر پیامبر مهربانی (ص) به هفت زبان و با حضور شاعران کشورهای همسایه هر سال به میزبانی استان برگزار می شود که از سال گذشته به دلیل شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار شد، انتظار می رود با عنایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این رویداد ادامه پیدا کند‌.

مسگرانی اظهار کرد: رویداد دوم که با پیشنهاد ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در حال برگزاری بوده، همایش منادیان وحدت است که انتظار می رود به صورت ملی و با رویکرد آموزشی، اردویی و فرهنگی برگزار شود تا دستاوردهای بهتری برای جامعه به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdnx0fxyt0oj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما