تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۹
معین الدین سعیدی گفت: مجلس سال گذشته بودجه‌ای تحت عنوان "بودجه محرومیت‌زدایی" برای برخی استان ها پیش بینی کرد که تاکنون هیچ مبلغی از این محل به سیستان و بلوچستان تخصیص نیافته است.
علت عدم تخصیص بودجه محرومیت‌زدایی به سیستان و بلوچستان چیست؟
به گزارش عصرهامون، سیستان ‌وبلوچستان در حالی دارای توانمندی، پتانسیل و ظرفیت‌های بی نظیری است که از آنها به خوبی استفاده نشده و علی رغم همه تلاش‌ها و اجرای پروژه‌های بی‌شمار استان همچنان محروم باقی مانده و دارای عقب ماندگی در برخی عرصه ها است.

این مهم باعث شده تا سال گذشته برای بودجه سال 1400 حدود 19 هزار میلیارد تومان در راستای محرومیت‌زدایی در استان‌های مختلف در نظر گرفته شود؛ که به گفته برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این بودجه به تفکیک استان‌ها و با امضای " نادران رئیس کمیسیون تلفیق بودجه"، به سازمان برنامه و بودجه نیز ابلاغ شده است.

حال آنچه زمینه انتقاد برخی از نمایندگان را در برداشته این موضوع است که با گذشت هشت ماه از سال؛ چرا این بودجه اختصاص نیافته؛ آن هم بودجه ای که در راستای محرومیت زدایی و توجه به محرومان تصویب شده است.

بودجه ریزی مبتنی بر شاخص ها نیست

معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس بیان کرد: بخش مهمی از مشکلات تاریخی در استان سیستان و بلوچلستان به اشتباه بودجه ریزی در کشور باز می‌گردد که مبتنی بر شاخص ها نیست.

وی گفت: اکنون شاخص‌های توسعه‌ای در این استان از جمله دسترسی به آب شرب، اجرای طرح هادی، سرانه فضای ورزشی، بهداشتی و آموزشی، راه‌های روستایی و سایر موارد فاصله نجومی با محروم‌ترین نقاط در کشور دارد.  

عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس با تاکید براینکه این فاصله معنادار می‌طلبد تا نظام بودجه‌ریزی ما متحول شود، افزود: مجلس سال گذشته طی یک اقدام انقلابی بودجه‌ای را تحت عنوان بودجه محرومیت‌زدایی را پیش بینی کرده و به طور مشخص برای استان سیستان و بلوچستان مبلغ هزار و 434 میلیارد تومان در بودجه سال 1400 قرار داد.

وی تاکید کرد: متاسفانه تاکنون هیچ مبلغی از این محل برای محرومیت زدایی به استان سیستان و بلوچستان تخصیص نیافته است، بنابراین در شرایط کنونی با این اقدام تنها انتظاری در دل مردم ایجاد شده بدون اینکه تدبیری اندیشیده شده باشد. اگر تصمیم جدی برای زدودن سیمای محرومیت از این استان وجود دارد، سازمان برنامه و بودجه باید تخصیص صد در صدی برای اعتبارات حوزه محرومیت زدایی انجام دهد.

این مسئول تصریح کرد: باید یک تبعیض مثبت به نفع منطقه استان سیستان و بلوچستان اتفاق بیافتد که تا این لحظه چنین نگاهی از سازمان برنامه و بودجه دیده نشده است. 

نماینده مردم چابهار در خصوص بودجه‌ریزی براساس آمایش سرزمینی نیز گفت: اکنون اسناد فرادستی، سند محور توسعه شرق، سند توسعه سواحل مکران و سند آمایش استانی وجود دارد اما نظام بودجه ریزی کشور براساس این اسناد تاکنون نبوده بلکه در برخی بخش‌ها مبتنی بر لابی‌گری بوده است.

سعیدی گفت: در حال حاضر برای برون رفت از وضعیت کنونی باید تخصیص صد در صدی در حوزه بودجه محرومیت زدایی به ویژه برای استان سیستان و بلوچستان انجام شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdjs0fkyt0ok6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما