تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۰
در حالی که واکسیناسیون فرصتی طلایی برای مهار کروناست و به همت دولت شاهد تسریع در روند آن هستیم، بسیاری از جریان های ضد واکسن با بازیچه قرار دادن جان مردم مانع آن ها برای تزریق می شوند که بدون تردید در افزایش آمار مبتلایان و مرگ و میرها تاثیرگذار خواهد بود.
وقتی جان مردم بازیچه کمپین‌های ضدواکسن‌ می‌شود/ واکسیناسیون؛ فرصتی طلایی برای مهار کرونا
به گزارش عصرهامون؛ نزدیک به دو سال است که شاهد جدال جامعه جهانی با ویروسی منحوس به نام کرونا هستیم، بیماری که رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون موثرترین راه مقابله با آن است.

از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، با واردات واکسن از دیگر کشورها و تقویت تولیدات داخلی شاهد تسهیل و تسریع در روند واکسیناسیون هستیم، فرصتی طلایی که اگر در دولت قبل اتفاق می افتاد شاید وضعیت بهتری را سپری می کردیم.

اما با وجود این که واکسیناسیون به عنوان بهترین راه مهار کرونا در همه نقاط جهان به صورت گسترده در حال انجام است و در ایران نیز سرعت بسیار خوبی گرفته، اما برخی جریان های ضد واکسن در کشور با فعالیت گسترده خود باعث واکسن هراسی و مانع مردم برای تزریق می شوند، اتفاقی که سلامت و جان شهروندان را نشانه گرفته است. 

نقش گروه های ضد واکسن در پوشش واکسیناسیون
 
مجید سرتیپی، متخصص اپیدمیولوژی در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: سیستان و بلوچستان کمترین پوشش واکسیناسیون را در کشور دارد، یکی از دلایل آن فعالیت گروه های ضد واکسن است که خیلی پر رنگ در جامعه در حال فعالیت هستند.
 

راه اندازی کمپین برای افزایش سطح واکسیناسیون دوز دومی ها به ۸۰ درصد
 
سرتیپی اظهار کرد: در همین راستا کمپینی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با محوریت اطلاع رسانی و ارتقای پوشش واکسیناسیون افتتاح شد، هدف این است که تا ۲۰ آذر ماه پوشش واکسن دوز دومی ها را به ۸۰ درصد یا بالاتر از آن برسانیم.
 
وی گفت: یکی از دلایل نگرانی مردم عوارض واکسن هاست. جوی که توسط ضد واکسن ها ایجاد شده، در حالی که آن چه گفته می شود، صحت ندارد، وزارت بهداشت در خصوص عوارض واکسن مستنداتی را منتشر کرده که همه چیز در آن مشخص است.

شایعه پراکنی در خصوص بالا بودن آمار فوتی های ناشی از واکسن
 

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: کل واکسن ها به صورت میانگین حدود نیم درصد عوارض داشته که بالای ۹۵ درصد آن خفیف بوده و به ندرت پیش می آید کسی عارضه جدی داشته باشد. این که گفته می شود تعداد فوتی های ناشی از واکسن زیاد بوده، شایعه است.
 
وی گفت: طبق گزارش ها فقط یک مورد مرگ ناشی از واکسن داشتیم که مستقیم اتفاق افتاده است، بقیه موارد فوتی که به دنبال واکسیناسیون رخ داده، هیچ ارتباطی به واکسن نداشته، تعداد محدودی ممکن است ارتباط داشته باشد، اما علت آن واکسیناسیون نبوده، بلکه همراهی واکسن با یک عامل دیگر باعث فوت شده که آن را به واکسن منتسب می کنند، این موضوع در حال بررسی است.
 

تاثیر قابل توجه واکسیناسیون در کاهش آمار مبتلایان و فوتی ها
 
سرتیپی اذعان کرد: بیش از ۵۰ میلیون نفر در کشور واکسینه شدند، تعداد کسانی که عارضه پیدا کردند خیلی کم بود، سه تا پنج درصد مبتلایان به کووید به طور طبیعی فوت می کنند، اگر این ۵۰ میلیون نفر واکسینه نمی شدند، تعداد قابل توجهی از آن ها به کرونا مبتلا می شدند، بیماری شان شدید می شد و تعداد زیادی نیز فوت می کردند که واکسیناسیون سبب جلوگیری از این اتفاق شده است.

وی افزود: نزدیک به ۱۳۰ هزار فوتی ناشی از کرونا در کشور داشتیم که بیش از ۹۵ درصد آن ها واکسن نزده بودند، اگر واکسن می زدند، این میزان فوتی نداشتیم. در این راستا که واکسن جلوی شدت بیماری و مرگ و میر را می گیرد، اطلاع رسانی به مردم انجام می شود، اما نباید انتظار داشته باشیم که صد در صد جلوی ابتلا را بگیرد.
 
این متخصص تصریح کرد: هیچ دانشمند و کارخانه تولید واکسنی ادعا نکرده که واکسن صد در صد جلوی ابتلا را می گیرد، اثربخشی واکسن ها مشخص است، واکسن های موجود و قابل دسترسی در کشور بالای ۸۵ درصد ایمنی ایجاد و از ابتلا جلوگیری می کنند، افرادی که مبتلا می شوند میزان بیماری ۹۵ درصد آن ها خفیف بوده و تعداد کسانی که ممکن است بیماری شان تشدید و راهی بیمارستان شوند انگشت شمار است.
 
انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaeen6m49ny01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما