تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۷
اجرای طرح معیشت جایگزین در سیستان با قوت بیشتری در جریان است، طرحی که به روزنه امید هامون نشینان برای کسب درآمد و کاهش فقر تبدیل شده است.
اجرای طرح معیشت جایگزین در سیستان روی ریل/امید هامون نشینان به درآمد زایی و کاهش فقر قوت گرفت
به گزارش عصرهامون؛ تالاب بین المللی هامون که روزگاری سرشار از طراوت و لبریز از آب بود، سال هاست به دریاچه ای خشک تبدیل شده، وضعیتی که نتیجه دیپلماسی ضعیف دولتمردان ایران در سال های گذشته و عدم پایبندی افغانستان به تعهدات بین المللی، قهر طبیعت و عدم اجرای برنامه های انتقال آب از سوی دولت های گذشته است، معضلی که جولان ریزگردها و مشکلات زیادی برای مردم منطقه رقم زده است.

اما خشکی تالاب هامون علاوه بر این که مشکلات زیست محیطی زیادی را برای مردمان این خطه به یادگار گذاشته، اشتغال معیشت مردم را نیز تحت تاثیر جدی قرار داده است، به گونه ای که خیلی ها برای کار مجبور به مهاجرت به دیگر نقاط کشور شدند.

اما مدت هاست طرح احیای تالاب هامون در دست اجرا قرار گرفته و در همین راستا مقرر شد که برنامه معیشت جایگزین برای هامون نشینان اجرایی شود که خبرها حاکی از تاثیر مثبت آن در منطقه و اجرای گسترده تر در سیستان است، موضوعی که به روزنه امید مردمان این دیار برای اشتغال و رونق معیشت تبدیل شده است.

کاهش فشار از تالاب هامون و تغییر وضعیت معیشت مردم

وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: طرح معیشت جایگزین که با پیگیری های سازمان حفاظت محیط زیست و به منظور کاهش فشار از تالاب هامون به مرحله اجرا رسیده، راهکاری است تا ضمن کمک به برنامه احیای این تالاب بین المللی، معیشت مردم منطقه نیز بهبود یابد.

وی ادامه داد: در همین راستا از مجموعه ای از طرح های پیشنهادی که توسط متقاضیان بومی منطقه در قالب سمن ها، تعاونی ها و ... ارائه شده بود، بازدید شد، گفت و گوهای رو در رو امیدهای زیادی را در خصوص اجرای گسترده طرح معیشت جایگزین در حاشیه تالاب نوید می دهد.

پورمردان تصریح کرد: طرح معیشت جایگزین با پیگیری ها و حمایت های سازمان حفاظت محیط زیست و اعتبارات بین المللی در منطقه در حال اجراست و این سازمان هر گونه اطلاعات و مشاوره فنی و اجرایی در حوزه های مرتبط را در اختیار متقاضیان خواهد گذاشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: از همه مردم بومی و متقاضیان درخواست داریم با مراجعه به سامانه طرح معیشت جایگزین و با استفاده از راهنمای های مندرج در سامانه، جهت استفاده بهینه از این برنامه اقدام کنند، در صورت نیاز به مشاوره، این اداره کل آماده هرگونه همکاری با متقاضیان است، تا ضمن تحول و بهبود در معیشت مردم منطقه، برنامه احیای تالاب هامون نیز جان تازه ای بگیرد.

وی گفت: درآمدزایی و کاهش فقر در منطقه از مهمترین اهداف پروژه است و استقبال خوب گروه های محلی در ارائه طرح ها، علاقه و تمایل مردم به بهبود شرایط را نشان می دهد، وضعیتی که با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی در منطقه سیستان به وجود آمده و زندگی ساکنان حاشیه تالاب را با تهدید جدی رو به رور کرده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdch6xnzq23nkqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما