تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۲
مدیرکل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در پی سیل اخیر ۴ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی در این استان آسیب دید که با حمایت دولت برای احداث و ترمیم آن اقدام می شود.
سیل به ۴۱۰۰ واحد مسکونی روستایی و شهری آسیب زد/خسارت ۱۹۵۲ میلیارد تومانی بارش ها  به زیرساخت های سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون؛ بارندگی های سیل آسای اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان که توانست مرهمی بر زخم های خشکسالی منطقه باشد، در برخی نقاط با خسارت هایی همراه شد، به گونه ای که خانواده های زیادی آسیب دیدند و به دلیل تخریب و آبگرفتگی منازلشان به مکان های اسکان موقت منتقل شدند.

وضعیت آبگرفتگی منازل و معابر به حدی بحرانی بود که تیم هایی از دیگر نقاط کشور برای کمک به منطقه آمدند و امدادرسانی ها و عملیات تخلیه آب همچنان ادامه دارد و درصد زیادی از مردم نوار ساحلی دیگر نه تنها سقفی برای زندگی ندارند بلکه لوازم خانگی شان را هم در سیل از دست داده اند.

اما علاوه بر آسیب دیدگی مردم و خانه هایشان، بسیاری از زیرساخت های شهری و روستایی نیز دچار خسارت شده و دام های زیادی تلف شد، شرایط  بحرانی که مسئولان امر با حضور میدانی شان در جمع مردم اجازه ندادند که کامشان بیش از این تلخ شود.

آسیب دیدگی منازل مسکونی و زیرساخت ها
 
علیرضا شهرکی، مدیرکل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به خسارت های سیل در جنوب استان بیان کرد: با توجه به بارش های سیل آسای اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان و آسیب دیدگی منازل مسکونی و زیرساخت های شهری و روستایی، در نشست یکشنبه هیئت دولت که با محوریت استان های سیل زده برگزار شده است، مقرر شد که در بخش مسکن تسهیلات و کمک های بلاعوض ارائه شود.

وی ادامه داد: بر این اساس در حوزه مسکن در مجموع ۴ هزار و یکصد واحد مسکونی آسیب دیده در سیل اخیر مشمول تعمیرات و احداث شده که از این میزان ۶۰۰ واحد احداثی شهری و هزار و ۵۰۰ واحد احداثی روستایی است و ۲ هزار واحد شهری و روستایی تعمیر و بازسازی می شود.
 

ارائه تسهیلات قرض الحسنه و کمک بلاعوض

این مقام مسئول با بیان این که این واحدها مشمول کمک بلاعوض برای تامین لوازم خانگی نیز می شوند، اظهار کرد: حمایت های دولت برای مناطق سیل زده در بخش مسکن شامل ۲۰۰ میلیون تسهیلات قرض الحسنه و ۵۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض، کمک های معیشتی و تعمیرات می شود.

وی گفت: در بخش خسارت های وارده به زیرساخت های کشاورزی و راه، نیرو، ابنیه و ساختمان های اداری، هزار و ۹۵۲ میلیارد تومان برآورد شده است. در این بخش دستگاه ها مکلف شدند که بعد از جمع بندی نهایی سازمان برنامه و بودجه کشور برای زیرساخت های آسیب دیده اصلاحیه بودجه پیش بینی کنند.

شهرکی با بیان این که برخی بخش ها ضروری بوده و مشکلات باید فوری رفع شود، عنوان کرد: یکی از این بخش ها مربوط به دام از دست رفته دامداران است که ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) موظف به تامین دام های جایگزین و نهاده ها شد.

تامین لوازم خانگی مردم آسیب دیده تا کمتر از ۱۰ روز آینده

وی اضافه کرد: از آنجایی که لوازم خانگی بسیار از مردم مناطق سیل زده از بین رفته در این حوزه نیز مقرر شد که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، به همراهی بنیاد مستضعفان در اسرع وقت یعنی کمتر از ۱۰ روز آینده تمام لوازم مورد نیازشان را تامین کنند، این اقلام در بخش های آسیب دیده توزیع می شود.

مدیرکل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان با بیان این که تامین کالاهای مورد نیاز مردم بالای ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: فاضلاب کنارک به عنوان یکی از اولویت ها در دستور کار قرار دارد، آبفا هنوز برای رفع مشکل آبگرفتگی در حال فعالیت است، در این بخش مقرر شد، انبار امداد و پشتیبانی آبفای کشور تا قبل از ورود هر سامانه دیگر در منطقه مستقر و طراحی شبکه خروج آب های سطحی به صورت موقت انجام شود.

به گفته وی، اجرای طرح فاضلاب کنارک و جمع آوری آب های سطحی در دو بخش مجزا با همراهی شهرداری و وزارت نیرو به سرعت انجام می شود، برای ابنیه راه ها و پل های آسیب دیده در مسیر تردد مردم، تنخواه در اختیار استان قرار می گیرد تا در اجرا و احداث آن تسریع شود تا زمانی که اصلاح اساسی راه ها اتفاق بیفتد.  

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdsk0ffyt0ox6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما