کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قالیچه ایرانی در حراجی نیویورک رکورد قیمت جهان را شکست

بوتیا نیوز , 18 خرداد 1392 ساعت 10:35

قالیچه ۳۵۰ ساله عصر صفوی راوری به قیمت بیش از ۳۳ میلیون دلار(معادل ۱۱۵میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان) در حراجی در نیویورک فروخته شد.


به گزارش عصر هامون، یبر اساس این گزارش، یک فرد ناشناس که از طریق تماس تلفنی در این حراج شرکت کرده بود، این قالیچه را به قیمت بیش از ۳۳ میلیون دلار، ۳ برابر قیمت برآورد شده اولیه، خریداری کرد.
این قالی که متعلق به گالری هنری کورکوران در واشنگتن بود به همراه ۲۴ تخته فرش دیگر برای تامین هزینه های این موزه در چهارشنبه پنجم ژوئن به حراج گذاشته شده بود.

کارشناسان بر این باورند که در قالی فروخته شده در حراجی ساتبی در نیمه نخست قرن هفدهم در راور (کرمان) بافته شده است.

این قالیچه ایرانی که نام «برگ های داسی شکل» را بر آن نهاده اند، به طول ۲.۶۷ و عرض ۱.۹۵ متر، ۳۵۰ سال پیش در ایران به دست هنرمندان قالی باف ایرانی بافته شده است. نام این قالی ایرانی از برگ های داسی شکل درون نقشه آن الهام گرفته شده است. طرح این قالیچه شبیه نقاشی‌های دوره صفویه است. در طراحی آن، از شکوفه های آلو، برگ های انگور و درختان سرو استفاده شده است.

این قالی که به خاطر طرح آن به “قالی برگ داسی کلارک” معروف است، در سال ۱۹۲۶ به وسیله ویلیام کلارک، سرمایه‌دار و سناتور آمریکایی به موزه کورکوران اهدا شده بود.این قالی آخرین بار در سال ۲۰۰۸ به نمایش گذاشته شده بود و در انبار موزه کورکوران نگهداری می شد.

این قالیچه در کلکسیون ویلیام کلارک سناتور و کارخانه دار میلیونر آمریکایی نگهداری می شده است. وی این قالیچه را یک قرن پیش در جریان بازدید از پاریس خریداری کرده است.

یک مجله معروف آمریکایی از تعجب همه کارشناسان قالی و مجموعه داران عتیقه های نفیس از قیمت پرداخت شده برای خرید این قالیچه خبر داد و نوشت: این مبلغ، معادل مبلغی است که شخصی برای خرید کاخ مل گیبسون کارگردان و بازیگر مشهور آمریکایی در ایالت کنتیکت پرداخت کرده است که علاوه بر داشتن ۱۵ اتاق خواب، زمینی به مساحت ۷۵ هکتار دارد.

ماری جو آتسی، کارشناس حراجی ساتبی می گوید این قالی نفیس ترین فرش فروخته شده به وسیله این بنگاه است.

خانم آتسی گفت:”این قالی طراحی فریبنده ای دارد. کمی مرموز و باشکوه است. به باغ فردوسی می ماند که با برگ های داسی شکل و نقش گل و بوته آراسته شده است.”

به گفته خانم آتسی، نخستین بار در سال ۱۹۳۹ مطلبی درباره این قالی منتشر شد و از آن زمان مورد تحسین علاقمندان به فرش دستباف قرار گرفته است.

خانم آتسی گفت: “از آن زمان همه فرش‌شناسان آن را به عنوان یکی از بهترین نمونه های فرش‌بافی دوره صفویه مورد مطالعه قرار داده اند.”
رقابت شدید خریداران

در ابتدا پیشبینی می شد این قالی به قیمت ۹ میلیون دلار به فروش برسد ولی جدال ده دقیقه ای خریداران قیمت آن را افزایش داد.

به گفته خانم آتسی، موسسه ساتبی قیمت حدودی ۵ تا ۷ میلیون دلار را برای این قالی در نظر گرفته بود و امیدوار بود بتواند آن را به قیمت ۹ میلیون دلار بفروشد.

به گفته او در ابتدا “پنج،شش خریدار سرسخت” برای به دست آوردن این قالی پافشاری می کردند ولی زمانی که قیمت آن به ۱۲ میلیون دلار رسید، کنار کشیدند و تنها دو خریدار در حراج باقی ماندند و رقابت بین آنها منجر به فروش این فرش به قیمت بی‌سابقه ۳۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار شد.

علاوه بر این قالی، ۲۴ تخته فرش دیگر متعلق به قرن های ۱۵ تا ۱۷ به حراج گذاشته شده بود که به ایران عصر صفوی، گورکانیان هند و ترکیه عثمانی مربوط بودند.

این فرش‌ها در مجموع ۴۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار به فروش رسیدند.

یش از این، بالاترین قیمت برای حراج قالیچه، متعلق به قالیچه ایرانی دیگری با نام «کرمان» بود که در بهار ۲۰۱۰ در حراجی کریستی لندن به بهای ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار فروخته شد.


انتهای پیام/۹۰۳۱


کد مطلب: 1641

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/1641/قالیچه-ایرانی-حراجی-نیویورک-رکورد-قیمت-جهان-شکست

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir