تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۲
7454 حقوقدان در نامه ای به آیت الله جنتی: فتنه و انحراف را بی ملاحظه رد صلاحیت کنید

بی توجهی به نام و شهرت مطالبه مردم از شورای نگهبان

در این نامه که خطاب به آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان قانون اساسی منتشر شده، آمده است که ریاست جمهوری در نظام جمهوری اسلامی ایران نهادی است که از شئون ولایت محسوب شده و در رأس یکی از قوای سه گانه قرار دارد؛ در سیستم سیاسی اسلام علی الاصول ولایت امر و امامت امت متصدی این نهاد است و لذا لازم است فردی که مسئولیت مذکور را به جای ایشان به عهده می گیرد شرایط لازم و کافی را داشته باشد.
بی توجهی به نام و شهرت مطالبه مردم از شورای نگهبان
به گزارش عصرهامون: در این نامه آمده است، با پایان یافتن ثبت نام از داوطلبین انتخابات ریاست جمهوری، حالا حرف و حدیث ها در خصوص تأیید صلاحیت افراد ثبت نامی اوج گرفته است. حرف هایی که می تواند تشریح کننده استراتژی گروه ها و جریانات سیاسی باشد. حالا شورای نگهبان در کانون توجهات افکار عمومی قرار گرفته تا مشخص شود که این شورا بر اساس کدام ملاک و معیار اقدام به تأیید صلاحیت کاندیداهای ثبت نامی خواهد کرد.
وظیفه ای که بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی کشور بر عهده این شورا گذاشته شده است. بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی، شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرای عمومی و همه‏پرسی را بر عهده دارد.
حال بر اساس همین وظیفه که رسیدگی به صلاحیت کاندیداها نیز جزیی از آن است، ۷۴۵۴ حقوقدان در نامه ای به شورای نگهبان از این شورا خواسته اند که بدون توجه به نام و شهرت افراد، در فتنه ۸۸ و انحرافات صورت گرفته فرمایش حضرت امام(ره) مبنی بر اینکه فقط خدا را در نظر بگیرید جامه عمل بپوشانند و فقط خدا را نصب العین قرار دهند.

در بخش دیگری از این نامه که می توان آن را مهم ترین موضوع مطروحه در آن عنوان کرد، این حقوقدانان از شورای نگهبان خواسته اند، اکنون که ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری به پایان رسیده است و مطابق اصل نود و نهم و نیز بند نه اصل یکصدودهم قانون اساسی شورای نگهبان باید شرایط فوق را در داوطلبان احراز نماید، امضاکنندگان ذیل این نامه که همگی از حقوقدانان، اساتید دانشگاه، وکلا، قضات، مشاورین حقوقی، سردفتران و فارغ التحصیلان رشته حقوق در کشور هستند حمایت کامل خود را از اقدامات قانونی شورای نگهبان اعلام می کنند و معتقدند شورای نگهبان بدون توجه به نام و شهرت افراد، هرکس که فاقد تمام یا برخی از شرایط فوق باشد، خصوصاً افرادی که در سال های گذشته و در جریان فتنه سال ۸۸ و انحرافات صورت گرفته بعداز آن از مسیر مستقیم انقلاب منحرف شدند را به کناری نهاده و به این توصیه امام عزیزمان که فرمودند « در میان شما باشم یا نباشم به شما وصیت می کنم که نگذارید این انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد» با کمال دقت و شهامت عمل نموده و این جمله ایشان را که می فرمایند: «شورای نگهبان، بدون ملاحظه از هیچ کس فقط و فقط خدا را در نظر بگیرند» نصب العین خود قرار دهند.
اما این نامه در حالی خطاب به شورای نگهبان نگاشته شده است که رهبر معظم انقلاب چندی پیش در سخنانی که در جمع کارگران داشتند فرمودند که حضور شورای نگهبان در انتخابات و بررسی صلاحیت ها به وسیله انسان هایی عادل، بی طرف و بصیر، حضور مبارکی است. تأکیدی که معظم له روی واژه های عادل، بی طرف و بصیر داشتند خود حکایت از آن دارد که شورای نگهبان به هیچ وجه تحت تأثیر گروه ها و جریانات برای تأیید صلاحیت ها قرار نخواهد گرفت و البته نیازی نیز به این قبیل نامه ها برای یادآوری مسئولیت این شورا نبوده و نیست.
لزوم نظارت شورای نگهبان بر انتخابات
واقعیت آن است که انتخابات در کشور، یکی از مهمترین ابزارهای انتخاب مسئولان است و انتخابات ریاست جمهوری، ابزار کار انتخاب دومین فرد نظام است. از سوی دیگر بر اساس اصل ششم قانون اساسی که تمامی امور کشور را متکی به آرای عمومی و انتخابات می داند، بنابراین جایگاه این عمل سیاسی در نظام و قانون اساسی بسیار بالا است. لذا این مسئله نیازمند دقت و بررسی فراوانی است، بنابراین در یک نگاه کلان می توانیم بگوییم که اساسی ترین مسئله کشور، که تمام مسائل مهم دیگر به آن مربوط می شود، موضوع انتخابات است.
موضوعی را که تنها می توان بر عهده شورای نگهبان قرار داد، چراکه قانون به دلیل برخورداری فقهای شورای نگهبان از عنصر «عدالت»، چنان اعتمادی به این شورا دارد که آن را برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در واقع ناظر بر فعالیت های تحت مدیریت رهبری است، مورد صلاحیت بر می شمرد.
حق مردم بر گردن شورای نگهبان
«در انتخابات، همه سلیقه ها و جریان های معتقد به جمهوری اسلامی باید شرکت کنند». این جمله ای بود که رهبر معظم انقلاب در نخستین روز سال جدید در جمع مردم مشهد عنوان و بسیاری از آن به عنوان مانیفست انتخابات خردادماه ۹۲ یاد کردند. البته در این بین برخی افراد و گروه ها بودند که به دلیل انجام برخی از رفتارهای خارج از عرف و قانون، شانس حضور در انتخابات خرداد ۹۲ را برای خود نمی دیدند اما با بیان این جمله از سوی رهبر انقلاب کوشیدند که ضمن مصادره این جمله، عملاً خود و گروه شان را جزو شانس های موفقیت در انتخابات قرار دهند و البته نمایندگان آنها نیز در این آزمون بزرگ ثبت نام کردند. گروه هایی که هر کدام به دلیلی جزو خوارج نظام محسوب می شدند و قطعاً به دلیل رفتارشان جزو رد صلاحیت شدگان شورای نگهبان قرار خواهند گرفت، چراکه این حق از جانب مردم بر گردن شورای نگهبان است که مانع از حضور و فعالیت انتخاباتی افراد و جریاناتی شود که با جمهوری اسلامی عناد دارند. https://www.asrehamoon.ir/vdcicpar2t1au.bct.html
نام شما
آدرس ايميل شما