تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۲
مرور روزنامه‌های پنج‌شنبه بیستم تیرماه

در مهم‌ترین افطاری‌های سیاسی چه خواهد گذشت؟

در آخرین روز کاری روزنامه‌ها در این هفته و با شروع ماه رمضان، افطاری‌های مهم مورد توجه قرار گرفته‌اند. آیت‌الله ری‌شهری چهره جدیدی است که به سیاست باز گردانده شده است و در حالی که محمدرضا خاتمی تکلیف وزیر کشور آینده را روشن می‌کند، حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان هم به طور کامل زیر تیغ رفته است.
در مهم‌ترین افطاری‌های سیاسی چه خواهد گذشت؟

به گزارش عصر هامون؛ در آخرین روز کاری روزنامه‌ها در این هفته و با شروع ماه رمضان، افطاری‌های مهم مورد توجه قرار گرفته‌اند. آیت‌الله ری‌شهری چهره جدیدی است که به سیاست باز گردانده شده است و در حالی که محمدرضا خاتمی تکلیف وزیر کشور آینده را روشن می‌کند، حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان هم به طور کامل زیر تیغ رفته است.

در مهم‌ترین افطاری‌های سیاسی چه خواهد گذشت؟

چينش کابينه، آسيب شناسي شکست، تلاش براي اعتدال از جمله مسائلی است که از نگاه روزنامه ابتکار ممکن است موضوع سخن در افطاری‌های سیاسی امسال باشد. این روزنامه در مطلبی با عنوان « افطاري‌هاي سياسي امسال چه طعمي دارد؟» نوشته است: در دوسال گذشته که هم انتخابات مجلس نهم در پيش روي سياستمداران بود وهم انتخابات رياست جمهوري يازدهم، معلوم بود که در کنار نان و پنير و زولبيا و باميه مباحث مربوط به اين دو اتفاق مهم سياسي بر سر سفره افطار جاي داشته باشد. اما ماه رمضان امسال که پس از مهم ترين اتفاق چندسال اخير يعني انتخاب دکتر حسن روحاني به رياست جمهوري است، مباحث به کدام سمت وسو خواهد رفت؟ تشکيل کابينه؟ نحوه تعامل مجلس اصولگرا با دولتي که اگرچه اصولگرايان نيز ادعاي آن را دارند، اما حداقل در پيروزي رئيس آن نقشي نداشته اند؟

انتظار مي‌رود که سفره‌هاي افطاري امسال سياسيون بيش از آن که به رايزني مرسوم سياسيون براي اهداف جناحي و باندي باشد آن گونه که از فضاي سياسي کشور برمي آيد به دنبال ايجاد اعتدال و آرامش در کشور باشد.خبرآنلاين در گزارشي در اين باره نوشته است:ديگر اصلاح‌طلب و اصولگرا هم ندارد، دو جناح سال‌هاست که پابه يکديگر سفره پهن مي‌کنند و گرد هم مي‌نشينند تا در محفلي با رنگ و بوي مذهب سياست کشور را هم رصد کنند.انتخابات رياست جمهوري يازدهم به پايان رسيد و اين حسن روحاني دبير سال‌هاي دور شوراي عالي امنيت ملي و نايب رئيس مجلس بود که سکاندار پاستور براي ۴ سال آينده شد. روزهاي پرهياهو و پر اضطراب انتخابات رياست جمهوري يازدهم اين روزها جاي خود را به تب و تاب کابينه روحاني داده است. چه آنکه رئيس جمهور منتخب از همان آغازين روزهاي اعلام حضورش تا پايان تبليغات انتخاباتي دائما بر واژه «اعتدال» تاکيد و از تشکيل دولتي فراجناحي سخن گفت، دولتي که بنا به گفته او قرار است متخصصان و متعهدان و نخبگان جامعه از همه جريانات سياسي را گرد هم آورد.در اين ميان گرچه رسانه‌ها با برگزاري مناظره‌ها و مصاحبه با سياسيون محفلي مناسب براي بيان ديدگاه‌ها و نظرات پيرامون کابينه يازدهم شده‌اند اما فرا رسيدن ماه رمضان و برپايي مراسم‌هاي افطاري که بي‌شک سياسيون پاي ثابت آن طي سال‌هاي گذشته بودند، شايد محفلي مناسب‌تر را براي اينگونه مباحث فراهم سازد تا اگر افطاري‌هاي مرداد ماه سال گذشته سياسيون طعمي انتخاباتي داشت، افطاري‌هاي تيرماه امسال وزراي دولت روحاني را محور اصلي مباحث خود ببيند.در اين ميان اما شايد سفره‌هاي سياسي امسال اصولگرايان مکاني براي کنار هم قرار گرفتن برادران اصولگرا گرد هم باشد تا به دور از هياهوهاي انتخاباتي اتفاقات يک ساله‌اي که بر اين جريان گذشت را مرور کنند. امري که شايد در سفره‌هاي افطاري اصلاح طلبانه نيز دنبال شود تا اصلاحات بازگشت نصف و نيمه خود به سياست را با قدم‌ها و گام‌هاي مديريت شده و حساب‌شده‌تري محکم کنند.

به طور حتم خاطره‌انگيزترين مراسم افطاري که همگي چهره‌هاي سياسي و مديران دولتي در آن حضور داشتند به مراسم افطار حضرت امام يکسال پيش از وفات ايشان باز مي‌گردد. در اين مراسم همه چهره‌هاي سياسي کشور، اعضاي کابينه، نمايندگان مجلس و سران قوه قضاييه حاضر بودند. تصاوير باقيمانده از مراسم افطار حضور چهره‌هاي متفاوتي را در کنار هم به ثبت رسانده است.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، سيد محمدخاتمي، محمود احمدي‌نژاد روساي جمهوري بودند که يکي بعد از ديگري سفره‌هاي افطار را در سال‌هاي رياست جمهوري‌شان پهن مي‌کردند. گرچه سفره‌هاي افطاري محمود احمدي‌نژاد با رنگ و بويي متفاوت‌تر خصوصا در سال‌هاي نخستين برگزار مي‌شد و بيش از سياسيون ايتام و فقرا پاي ثابت سفره‌هاي افطار رئيس دولت‌هاي نهم و دهم بودند.سفره‌هاي افطاري رئيس دولت اصلاحات بعد از پايان دوران رياست جمهوري و تا پيش از سال ۸۸ به شکلي عمومي برگزار مي‌شد اما در سه سال گذشته اين سفره با حضور وزراي کابينه اصلاحات برگزار و تنها به جلسات بنياد باران اکتفا شده است.آيت‌الله هاشمي رفسنجاني نيز که تا سال‌ها قبل سه سفره افطاري معروف؛ اولي سفره پيش روي وزراي دولت پنجم و ششم، دومي اعضاي مجمع تشخيص مصلحت و سومين سفره هم به افتخار کارمندان مجمع را پهن مي‌کرد، طي سال‌هاي اخير به يک مراسم افطاري محدود بسنده کرده است.رسم افطاري دادن‌ها اما فقط به روساي جمهور سابق و فعلي ختم نمي‌شود و احزاب و تشکل‌هاي سياسي چون حزب موتلفه، مجمع روحانيون مبارز، جامعه مهندسين و مردمسالاري همپاي چهره‌هاي سياسي سفره‌هاي افطاري خود را پهن مي‌کنند. از اصولگرايان افرادي چون محمدرضا باهنر، محسن رضايي، محمدباقر قاليباف و علي‌اکبر ناطق نوري شلوغ‌ترين سفرهاي افطار را دارند. شهرت افطار ناطق نوري در اردوگاه اصولگريان بيش از ديگران است که به سنت سال‌هاي قبل استانداران دوران وزارت کشور خود در دهه ۶۰ و برخي از مديران دولت‌هاي قبلي را به صرف افطار به باشگاه وزارت کار دعوت مي‌کند.در جناح مقابل نيز مصطفي کواکبيان، احمدپورنجاتي، قدرت‌الله عليخاني، عبدالله نوري، علي اکبر محتشمي‌پور، سيدهادي خامنه‌اي و احمد مسجد جامعي از جمله شخصيت‌هايي اصلاح‌گرايي هستند که در دوران پس از اصلاحات و هرساله مراسم افطاري را با حضور سياسيون برگزار مي‌کنند.

حجت الاسلام حسن روحاني؛ رئيس جمهور منتخب اما در اولين مراسم رسمي با بهارستان نشينان ميهمان سفره افطاري آنها خواهد بود. ديداري که چندين بار به تعويق افتاد و حال گويا براساس اخبار اعلام شده از سوي هيات رئيسه مجلس قرار است يکشنبه آينده مجلس اولين سفر افطاري را براي رئيس جمهور منتخب پهن کند. تا اينگونه مجلس گام‌هاي تعاملي خود براي دولت را بردارد و شايد پايه گذار رويه‌اي جديد ديگر بين دو قوه باشد رويه‌اي که تاکنون به شکلي مرسوم بين دو قوه وجود نداشته است که رئيس جمهور ميهمان افطار نمايندگان باشد يا نمايندگان مهمان افطار رئيس جمهور!حسن روحاني آيا به رسم روساي جمهور قبل خواهد رفت و سفره‌هاي افطارش را با طعم سياست پهن مي‌کند يا نه؟

شرق هم در مطلبی با عنوان «افطاری با چاشنی کابینه» نوشته است: باور بعضی چیزها دشوار است مثل این مورد که رییس‌جمهور منتخب و نمایندگان مجلس با هم دیدار خواهند کرد و آن‌وقت هیچ حرفی از کابینه دولت آینده زده نخواهد شد. قرار است روز یکشنبه ۲۳ تیر ساعت ۱۹، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رییس‌جمهور منتخب دیدار کنند. در این دیدار که با توافق علی لاریجانی، رییس مجلس و حسن روحانی، رییس‌جمهور منتخب مقرر شده است، ابتدا لاریجانی سخنرانی می‌کند و بعد روحانی و سپس ضیافت افطار برگزار می‌شود.

آشوری‌تازیانی، عضو هیات‌رییسه مجلس، درباره اینکه آیا در این دیدار برای کابینه رایزنی خواهد شد، گفت: «هدف از حضور آقای روحانی در ضیافت افطاری مجلس، باز شدن باب گفت‌وگو میان مجلس و رییس دولت یازدهم است به‌گونه‌ای که هم آقای روحانی و هم نمایندگان مجلس نظرات و پیشنهاداتشان را در مورد نحوه افزایش تعامل دولت و مجلس مطرح خواهند کرد و این ضیافت برای رایزنی درباره کابینه نیست.» اینکه دیدار نمایندگان با روحانی جلسه‌ای دوستانه یا فتح بابی برای گفت‌وگو میان مجلس و دولت باشد یا اصلا این ابهام که این افطاری قرار است سیاسی باشد یا نه، چندان فرقی نمی‌کند چه اینکه روشن است در آستانه تحویل گرفتن دولت از سوی روحانی، رفته‌رفته بحث و حدس‌ها و فشارها و رایزنی‌ها در مورد کابینه دولت یازدهم افزایش پیدا کرده است؛ کابینه‌ای که رییس‌جمهور منتخب درباره آن گفته که تلاش خواهد کرد کابینه‌ای «فراگیر» تشکیل دهد. اصلاح‌طلبان که خود را پیروز اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم می‌دانند بارها از سهم‌خواهی از دولت روحانی برائت جسته‌اند و مدعی شده‌اند که فقط مطالبات اصلاح‌طلبانه‌شان را از دولت آینده به‌طور جدی پیگیری خواهند کرد. اما جناح رقیب چطور؟ اصولگرایان هرچند از کرسی ریاست‌جمهوری ناامید شده‌اند اما هنوز به اینکه بتوانند با نفوذ یا چانه‌زنی، افراد نزدیک‌تر به تفکر اصولگرایی یا لااقل افرادی که میزان اصلاح‌طلبی آنان پایین‌تر است را وارد دولت آینده کنند، امیدوارند. انتقاد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره برخی اظهارات نمایندگان در مورد کابینه حاکی از وجود چنین رویکردی در مجلس است. «جواد جهانگیرزاده» در گفت‌وگو با «شرق» در این‌باره گفت: «برخی نمایندگان از اکنون خط و نشان می‌کشند که مثلا به گزینه «الف» رای می‌دهند و به گزینه «ب» نه. من مخالف این مساله هستم، هر نماینده‌ای هم اگر می‌خواهد در این‌باره صحبت کند تنها باید از جانب خود صحبت کند.»

انتهای پیام/5696 https://www.asrehamoon.ir/vdcf.jdjiw6dxvgiaw.html
منبع : تابناک
نام شما
آدرس ايميل شما