تاریخ انتشار :شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۲
باد های موسمی ۱۲۰ روزه سیستان مشکلات متعددی برای مردم به وجود آورده است.
بادهای موسمی معضلی جدی برای مردم سیستان

به گزارش عصرهامون، بادهای موسمی سیستان معروف به بادهای ۱۲۰ روزه که هر ساله از اواخر اردیبهشت ماه آغاز وتا پایان شهریور ماه ادامه دارد، وزش این بادها پیش از پدیده خشک سالی و پر آبی دریاچه هامون نقش بسزایی در تلطیف آب وهوای منطقه داشته است.

اما قطع آب هیرمند وخشک شدن دریاچه ۴۰۰۰ کیلومتر مربعی هامون باعث بروز طوفان های شدید با سرعت بیش از صد کیلومتر بر ساعت شده اند.

بر اساس شاخص بهداشت جهانی میزان ابتلا به بیماری سل شهرستان های شمالی سیستان وپلوچستان به دلیل وجود گرد وغبار شدید در مقایسه با دیگر مناطق کشور بیش از ده برابر است.

مسدود شدن محورهای مواصلاتی ,افزایش تصادفات به دلیل کاهش شعاع دید ,به زیر شن رفتن واحدهای مسکونی ,تعطیل شدن واحدهای آموزشی ومراکز خدماتی در بعضی از روزهای سال از جمله تبعات وزش طوفان شن در شمال استان به ویژه شهرستان هیرمند می باشد.

خاک سفیدی رئیس اداره محیط زیست زابل در گفتگو با خبرنگار ندای هیرمند گفت: باد های ۱۲۰روزه جزء شرایط اقلیمی همیشگی سیستان میباشد در زمانی که دریاچه هامون پر آب بود این بادها باعث سردی هوای منطقه می شد، ولی از زمانی که دریاچه خشک شد این طوفان ها به یک معضل تبدیل شده است.

وی ادامه داد: طوفان های گرد وغبار ،طوفان های ریزگردها از جمله این طوفان ها میباشد.

خاکسفیدی افزود: سطح دریاچه خشک شده و وقتی که مقادیری آب در فصل بهار وارد دریاچه میشود، سله بروی سطح دریاچه ایجاد میشود و با عبور انسان وحیوانات به راحتی نرم وتبدیل به پودر وگرد وخاک می شود.

رییس اداره محیط زیست زابل گفت: در روستای تخت عدالت شهرستان هیرمند ایستگاه پایش را داریم که به صورت “آنلاین تمام اطلاعات مربوط به آلودگی هوا را لحظه به لحظه به مرکز شهرستان و اداره کل حفاظت محیط زیست ارسال می کند.

وی افزود: ۲۸ درصد از بیماری ها در منطقه سیستان براثر طوفان های شن ایجاد می گردد.

خاکسفیدی تصریح کرد: با احیای فاز اول احیای هامون، در هر سال ۶۰ میلیون متر مکعب آب از چاه نیمه به تالاب هامون ودر آینده به کل دریاچه انتقال داده می شود.

انتهای پیام/5696 https://www.asrehamoon.ir/vdcd.o0o2yt0fsa26y.html
منبع : ندای هیرمند
نام شما
آدرس ايميل شما