تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۱
مدیر شبکه بهداشت شهرستان خاش گفت: ‌تیم پزشکی و درمانی شبکه بهداشت خاش با برگزاری جلسات متعدد آموزشی برای کادر درمانی این شبکه ونیز با حضور در مناطق حساس همچون گوهر کوه ، چاه احمد ، ایرندگان و ده رئیس تمامی اقدامات پیشگیرانه این بیماری را آموزش می دهند.
نگرانی شیوع وبا در خاش بالا گرفت/ شناسایی دو مبتلا به وبا
نگرانی شیوع وبا در خاش بالا گرفت/ شناسایی دو مبتلا به وبا
به گزارش عصر هامون، عبدالرضا میراولیایی در خصوص شیوع بیماری وبا در شهرستان خاش اظهار داشت: تا کنون ۲ بیمار التور باسوش اینابا در شهرستان خاش شناسایی شده که اقدامات درمانی لازم توسط بیمارستان امام خمینی ( ره ) انجام گرفته است .

وی ادامه داد:‌ تیم پزشکی و درمانی شبکه بهداشت خاش با برگزاری جلسات متعدد آموزشی برای کادر درمانی این شبکه و نیز با حضور در مناطق حساس همچون گوهر کوه ، چاه احمد ، ایرندگان و ده رئیس تمامی اقدامات پیشگیرانه این بیماری را آموزش می دهند.

وی تصریح کرد: این تیم پزشکی و درمانی با حضور در روستاهای که خصوصا افاغنه دارند نسبت به بازدیدهای عملیاتی و نیز وضعیت منابع آبی اقدام می کنند .

این مسئول بیان کرد: شهروندان با مشاهده هر گونه اسهال فورا به مراکز درمانی مراجعه نمایند تا نسبت به بررسی بیماری وبا اقدام شود .

وی یاد آور شد : التور یکی از بیماریهای اسهالی است و گاه به صورت حاد ظاهر می شود و عامل آن میکروب وبا است و علائم بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده باریک افراد ترشح می شود.

میراولیایی علایم مهم این بیماری را اسهال خفیف یا شدید به همراه استفراغ ، از دست رفتن آب و املاح بدن و کمبود شدید آب در مدت ۳ یا ۴ ساعت دانست و خاطرنشان کرد:‌ با وجود این علایم مرگ احتمالی بیمار وجود دارد.

وی اذعان داشت : دوره ی پنهانی این بیماری از چند ساعت تا ۵ روز است ولی به طور معمول ۱ یا ۲ روز می باشد.

وی آب آلوده به مدفوع ، منابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها، استخرها، جویبارها و … ، آشامیدنی ها و خوراکی های آلوده ، سبزی و میوه های خام آلوده و یا شسته شده با آب آلوده ، شیر آلوده ، بستنی که از منابع غیرمطمئن تهیه شده باشد و نیز غذاهای پخته هم ممکن است پس از تهیه به وسیله دست یا مگس آلوده شده باشند را از مهمترین راههای انتقال این بیماری دانست .

وی تاکید کرد : این بیماری نیز می تواند از انسان به انسان و از طریق دست های آلوده ، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و ملحفه ها سرایت کند .

این پزشک با سابقه در پایان راه های پیشگیری این بیماری را به شرح ذیل اعلام کرد و از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه علایمی از این بیماری فورا به مراکز درمانی مراجعه نمایند :

از آب آشامیدنی سالم (آب لوله کشی) استفاده نمایید. در صورتیکه آب لوله کشی در دسترس نباشد با جوشاندن آب و یا ضدعفونی کردن آن با کلر می توان آب آشامیدنی سالم تهیه نمود.

بعد از توالت و قبل از تهیه و صرف غذا دست ها را با آب و صابون بشوئید.

سبزی ها و میوه ها را مطابق با مراحل سالم سا زی سبزیجات ضدعفونی نمایید.

از مصرف موادغذایی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شود جدا خودداری نمایید.

مواد غذایی فاسد شدنی را در ظروف در بسته در یخچال نگهداری نمایید.

در صورت مصرف غذای پخته شده و سرد شده حتما غذا را گرم کرده و در حالی که گرم است مصرف نمایید.

مواد غذایی را از دسترس حشرات و جوندگان دور نگه دارید.

از ورود حشرات به محیط مسکونی جلوگیری کنید.

برای تغذیه کودک حتی الامکان از شیشه و پستانک استفاده نشود. در صورت استفاده از شیشه و پستانک آن را قبل از استفاده خوب شسته و بجوشانید.

کلیه وسایل پخت و پز و غذاخوری بعد از مصرف کاملا تمیز و شسته شوند.

از ریختن زباله در جویها، نهرها، معابر و اماکن عمومی جدا خودداری نمایید.

از شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه استفاده کنید.

حتی الامکان از مصرف یخ های آماده پرهیز نمایید.
انتهای پیام/۹۰۳۱ https://www.asrehamoon.ir/vdcepw8e.jh8wzi9bbj.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما