کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با عصر هامون؛

سیستان و بلوچستان رتبه اول بیکاری در کشور را دارد/واردات گندم نشان از عدم توانائی ماست

23 شهريور 1392 ساعت 9:40

عضوهیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس گفت:کشوری که به دنبال رسیدن به استقلال است باید پایه تولیدوکشاورزی خود را تقویت نماید.


هدایت الله میر مرادزهی در گفتگو با خبرنگار عصر هامون اظهار داشت: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب که امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام نهادند ما باید از تک محصولی خارج شویم و برای پیشرفت در این بخش بخش کشاورزی را قوی کنیم.
وی با اشاره به بیانات رهبر کبیر انقلاب که فرمودند: کشاورزی محور توسعه و استقلال است بیان کرد: برای خلق حماسه اقتصادی باید اولویت اول را نه به صنعت بلکه به بخش کشاورزی بدهند چرا که مایحتاج روزانه هر کشور و خانواده ای در بخش کشاورزی است.
کشاورزی کمک بزرگی به اقتصاد در مقابل تحریم ها می کند
میرمرادزهی اضافه کرد:کشور ما کشوری چهار فصل است که هرگوشه آن محصولات متفاوتی داریم مثلا در شمال مرکبات، در خوزستان گندم و در غرب درختان سیاه‌ریشه. که می بایست، براساس استعداد منطقه و تحریم زراعی طوری برنامه‌ریزی کنیم که استفاده بهینه‌ای از آب شود.
عضو کمیسیون کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر که ما مساله تحریم را در پیش رو داریم کشاورزی می‌تواند کمک بزرگی برای اقتصاد کشور باشد، ولی مساله مهمی که وجود دارد این است که آب کشاورزی باید تامین شود که این مهم مستلزم آن است که استفاده بهینه از آب باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر راندمان آب ما ۳۴ تا ۳۶ درصد است که باید به ۸۰ تا ۹۰ درصد برسد یعنی از سیستم‌های مکانیزه و روش‌های نوین آب‌دهی استفاده کنیم تا سطح زیرکشتمان دو تا سه برابر افزایش پیدا کند.
نماینده مردم سراوان همچنین گفت: مساله بعدی این است که طرح‌های اجرایی سدهای بلند مدت که از طریق وزارت نیرو اجرا شده باید به مرحله انتقال آب برسد تا این سدها به عنوان تشتک تبخیر عمل نکند.برای مثال در منطقه ما سدی زده شده و آبگیری می شود اما طرح بعدی آن که انتقال آب برای مصارف شرب و کشاورزی است انجام نشده و این سد به عنوان تشتک تبخیر عمل می‌کند که خود آن به معضلی تبدیل شده است.
آبهای استان بر اثر مدیریت ضعیف از مرزها خارج می شود
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اکثر آب های استان نیز بر اثر مدیریت ضعیف از مرزها خارج می شود در حالی که می توان برای حفظ این آب ها، زمین های اطراف را زیر کشت ببریم.
وی ادامه داد: در اکثر کشورها غنی ترین قشر آن جامعه را کشاورزان تشکیل می دهند در حالی که در کشور ما فقیر ترین قشر جامعه هستند دلیل آن هم عدم حمایت از کشاورزان و بخش کشاورزی در ایران است مثلا در کشور ما اگر کشاورزی محصول را کشت دهد آن محصول فقط در صورتی که واسطه گر از کشاورز خرید نماید فروخته می شود و تمام زحمات کشاورز را واسطه گر و دلال استفاده می کنند و این نابسامانی ها ضربه بزرگی به بخش کاشورزی ما وارد کرده است.
میر مرادزهی ادامه داد: اگر امکانات و شرایط برای کشاورزان ما فراهم شود قطعا ما کشور صادر کننده این محصولات خواهیم بود لذا دولت یازدهم باید برای هر منطقه ای یک استراتژی تعریف نماید، کشته های مناسب با آب هر منطقه را تعریف کند و مرزها را فعال کند.
واردات گندم نشان از عدم توانایی ماست/از کشاورزخودمان300خریدیم ولی از خارج710وارد کردیم

وی تصریح کرد: عدم ناتوانی ماست که گندم به کشور وارد می کنیم در حالی که با حمایت کشاورزان خودمان می توانیم قطعا صادر کننده این محصول باشیم همانطور که چند سال گذشته جشن گندم برگزار کردیم ولی به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح این طرح برای همیشه عملی نشد.
وی ادامه داد: سال گذشته گندم را از کشاورز خودمان ۳۰۰ خریدیم ولی از خارج ۷۱۰ وارد کردیم در حالی که می توانستیم با خرید ۷۱۰ از کشاورز خودمان باعث تشویق و حمایت وی شویم. امسال اقای حجتی برای خرید گندم ۱۱۱۰ تومان بر اورد کرده اند که تا کنون هنوز حرکتی نشده و پولی به کشاورز نرسیده است.
میر مرادزهی اضافه کرد: با ید با جدیت پیگیر بخش تولید محصولات کشاورزی باشیم و با ایجاد انگیزه و فراهم کردن امکانات برای کشاورزان صادر کننده این محصولات به خارج از کشور باشیم در غیر اینصورت همچنان وارد کننده خواهیم بود.
وی جهت افزایش تولید بویژه در سیستان و بلوچستان و راهکاری برای جلوگیری از واردات گندم  اظهار داشت: نرخ گندم باید بر اساس هزینه هایی که انجام می شود بر آورد شود به صورتی که کشاورز هم سود ببرد، همچنین اگر نهاد های کشاورزی در استان فراهم گردد و برای خرید محصولات  کشاورزی دولت تضمین ایجاد کند  و محصولات کشاورزی را بیمه شوند می تواند بخش کشاورزی رونق پیدا کند و نه تنها تولید کننده داخلی خواهیم بود بلکه صادر کننده نیز خواهیم شد.

سیستان و بلوچستان رتبه اول بیکاری در کشور را دارد

نماینده مردم سراوان اضافه کرد: با توسعه بخش کشاورزی ، فعال کردن معادن، صنایع، بخش سیر و سیاحت با فرهنگی ۷۰۰۰ ساله قطعا می توانیم تحریم ها را پشت سر بگذاریم.
وی خواستار شد: بافراهم کردن امکانات برای لنگر انداختن کشتی های بزرگ در مرز آبی چابهار که جز هفت کریدور جهان است و ایجاد راه ترانزیتی و راه آهن و باز کردن مرز ها و فعال کردن معادن به بخش اقتصادی سیستان و بلوچستان کمک شود.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان اولین رتبه بیکاری در کشور را دارد در حالی که زمین ها و خاک سیستان و بلوچستان گنج است ما معادن و مرزها خشکی و دریایی در این استان داریم که اگر مدیریت صحیحی صورت گیرد قطعا مشکل اقتصادی مردم منطقه حل خواهد شد.
وی  به عنوان پیشنهاد به دولت یازدهم برای حمایت از کشاورزان و اقتصاد روستائیان اظهار داشت: باید به بخش کشاورزی و دامداری، صنعت و معدن و فعال کردن مرزها  در این دولت توجه ویژه ای شود.
بخش خصوصی اگر بدور  از رانت باشد اقتصاد پیشرفت می کند
میر مرادزهی بیان کرد: حضور بخش خصوصی در پروژه های اقتصادی اگر به دور از رانت خواری باشد و فقط قشر خاصی استفاده نکند مسلما اقتصاد پیشرفت می کند ولی متاسفانه ما در کشور مشکل ضعف مدیریت و نظارت را داریم باید مدیریت را قوی کنیم.
وی ادامه داد: هر زمان که بخش فرآوری و صنایع تبدیل خرما ، استخراج معادن، فعال نمودن مرزها و کارهای زیر بنایی بای بخش کشاورزی به درستی مدیریت شود قطعا مردم دیگر مشکل اقتصادی در این استان نخواهند داشت.
وی اضافه کرد : البته به سراوان، سیب و سوران و زابلی و مهرستان که گرفتاری ها و مشکلات بیشتری دارند باید توجه بیشتری شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان گفت: پیشنهاد می کنم مسئولین محترم تولیدات داخلی را قدرتمند کنند و قانونمند صادر شود. انتهای پیام/۹۰۳۱


کد مطلب: 42220

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/42220/سیستان-بلوچستان-رتبه-اول-بیکاری-کشور-واردات-گندم-نشان-عدم-توانائی-ماست

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir