تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۳
پایان هفته گذشته دسته ی از پرندگان مهاجر از سمت سیبری و کانادا به سمت زیستگاه چاه نیمه در حال پرواز بودند که از فرط تشنگی و گرمای هوا مجبور به انصراف از ادامه مسیر پرواز شده و به داخل روستاهای نزدیک به چاه نیمه سقوط می کنند.
دسته عظیمی ازپلیکانهای مهاجر قربانی خشکسالی سیستان شدند
دسته عظیمی ازپلیکانهای مهاجر قربانی خشکسالی سیستان شدند
به گزارش عصر هامون، مهدی سراوانی رئیس محیط زیست زهک اظهار داشت: روز پنجشنبه 11 مهر ماه در پی اخبار واصله از منطقه مشاهده گردید که تعداد هفتصد تا هزار قطعه پلیکان از سمت شهرستان زهک ،مناطق روستاهای حسنخون ،سه قلعه و ملک حیدری که به سمت چاه نیمه ها در حال حرکت بودند ،دیگر قادر به پرواز نیستند و در بین روستاها، اراضی کشاورزی ،حوضچه های چاهکهای کشاورزی ،بین درختان حاشیه چاه نیمه متوقف شده اند که بعلت خستگی و تشنگی حتی با نزدیک شدن مردم نیز از خود مقاومت نشان نمی دهند.
وی افزود: در پی این اقدام پرندگان، دسته ای عظیم از آنها تلف شده و دسته دیگر از آنها توسط اهالی روستا به دام افتادند.
سراوانی ادامه داد: آنچه مسلم است اینکه این پرندگان پس از طی مسیر از طرف دریاچه هامون که کاملا خشک می باشد مجددا به طرف تنها منبع آبی سیستان یعنی چاه نیمه ها تغییر مسیر داده اند که متاسفانه بعلت خستگی به چاه نیمه ها نرسیدند .
وی بیان داشت: همچنین با توجه به اینکه امسال شروع مهاجرت پرندگان زودتر بوده و از پانزدهم مردادماه این پرندگان در چاه نیمه ها رصد شده اند با اطلاع رسانی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زهک در سطح روستاها، اکثر روستائیان پرندگان پناه آورده به خانه هایشان را جهت بررسی و بازگشت به طبیعت تحویل این اداره می نمایند.
گفتنی است؛ماموران محیط زیست زابل در اقدامی شجاعانه و در حمایت از این پرندگان تصمیم به طی کردن مسیر پرندگان گرفته تا به سرعت به وضیعت پرندگان تشنه رسیدگی کنند و از طرف دیگر اهالی روستاها را دعوت به همکاری برای بازگرداندن این گونه های ارزشمند به زیستگاه چاه نیمه کردند.
به گزارش اوشیدا؛عوامل زیادی باعث خشکسالی های اخیر سیستان بوده است که امروز پرندگان مهاجر نیز به آن گرفتار شده اند،عواملی متعددي نظیر سد سازي افغانها بر روي رودخانه هاي منتهي به تالاب هامون، کم آبي ناشي از خشکسالي چند سال اخير و تغيير بستر رودخانه هيرمند و پر شدن از رسوب و ... که بخش اعظمي از اين مشکلات منشاء انسان ساز دارند و در ۴۰ سال اخير بوجود آمده اند.
انتهای پیام/۹۰۳۱ https://www.asrehamoon.ir/vdccsoq0.2bqim8laa2.html
منبع : اوشیدا
نام شما
آدرس ايميل شما