تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۴
عضو هيئت رئيسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: سخنگوي وزير امور خارجه آمريكا بيان كرده كه ايران براي شركت در كنفرانس ژنو 2 بايد اساسنامه ژنو 1 را امضا كند اما ايران به هيچ‌وجه هيچ شرطي را براي حضور در ژنو 2 نمي‌پذيرد و حتي تمايلي براي شركت در اين نشست نداريم.
ايران به هيچ‌وجه اساسنامه "ژنو يک" را امضا نمي‌كند/ با پيش‌شرط‌ غرب تمايلي براي شرکت در "ژنو 2" نداريم
به گزارش عصر هامون، با اشاره به تعين ‌پيش شرط غرب براي شركت ايران در ژنو ۲ گفت: سخنگوي وزير امور خارجه آمريكا بيان كرده كه ايران براي شركت در كنفرانس ژنو ۲ بايد اساسنامه ژنو ۱ را امضا كند اما ايران به هيچ وجه هيچ شرطي را براي حضور در ژنو ۲ نمي‌پذيرد و حتي تمايلي براي شركت در ژنو ۲ نداريم.

وي ادامه داد: اعضاي ژنو ۲ اين احساس را دارند كه ايران درباره مسئله سوريه مي‌تواند راهكار سازنده‌اي داشته باشد كه مطمئنا نيز اينگونه است اما اين كه بخواهند شرطي را براي حضور ايران در اين نشست معين كنند و آن اين باشد كه بيانيه ژنو ۱ را امضا كنيم به هيچ وجه چنين شرطي از سوي ايران پذيرفته نيست.

آصفري تصريح كرد: ايران در ژنو ۱ حضور نداشته كه مطلع باشد چه بيانيه‌اي تصويب شده و اگر هم بيانيه‌اي تصويب شده باشد با حضور ايران نبوده است كه حال بخواهد آن را پذيرفته و امضا كند و شرط حضور در نشست ژنو ۲ باشد.

عضو هيئت رئيسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اظهار داشت: ما معتقد هستيم چيزي كه امروز مي‌تواند مسئله سوريه را حل كند از راه فشار و جنگ نيست بلكه به وسيله گفتمان، گفتگو است و بايد تلاش شود تا به وسيله مذاكره اين مسائل برطرف شود.

وي خاطرنشان كرد: مطمئنا فشار و اعزام نيرو از سوي كشورهاي عربي و غربي مشكل سوريه را افزون‌تر مي‌كند و به غير از تشديد مسائل محصول ديگري ندارد.

همچنين مرضيه افخم سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص استقبال مشروط آمريكا از حضور ايران در نشست ژنو ۲ گفت: جمهوري اسلامي ايران آماده كمك به حل بحران سوريه بوده و اگر حضور ما به نفع رسيدن به راه‌حل است، مشروط کردن دعوت از جمهوري اسلامي ايران غيرقبال پذيرش است و شرطي را نمي‌پذيريم.

افخم با اشاره به عدم حضور ايران در نشست ژنو يك اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران همواره رسيدن به تفاهم سياسي بر اساس مذاكره و توافق ميان طرف‌هاي سوري را تنها راه‌حل بحران فاجعه‌بار سوريه مي‌داند و آماده كمك به اين فرايند است.

وي خاطرنشان کرد: دعوت نكردن از ايران در فرايند سياسي، محروم كردن مذاكرات از نقش سازنده جمهوري اسلامي ايران است.

گفتني است ایالات متحده اعلام کرده، در صورتی که جمهوری اسلامی ایران موافقت خود را با بیانیه ژنو که ناظر بر فرایند تشکیل دولت انتقالی در سوریه است بپذیرد، مخالفتی با حضور ایران در کنفرانس بین‌المللی صلح سوریه ندارد.

در بیانیه ژنو که در سی‌ام ژوئن ۲۰۱۲ صادر شد، تلاش شده بود تا راهکاری دیپلماتیک برای بحران سوریه یافت شود؛ این بیانیه از سوی آمریکا، روسیه، کشورهای اروپایی و همچنین عراق و ترکیه ‌تأیید شد و این در حالی است که ایران به این کنفرانس دعوت نشده بود.

روسیه و آمریکا در ماه می سال جاری با برگزاری کنفرانس دیگری در ژنو با عنوان «ژنو ۲» موافقت کردند تا زمینه اجرایی شدن توافق سال گذشته را فراهم کنند؛ بنا بر ‌بیانیه ژنو، باید مقدمات شکل‌گیری یک دولت انتقالی در سوریه ایجاد شود؛ با این حال، این بیانیه درباره امکان ماندن بشار اسد در قدرت سکوت کرده است.

بر پایه این توافقنامه، دولت انتقالی یادشده باید با همکاری مشترک دولت دمشق و گروه‌های اپوزیسیون تشکیل شود و این در حالی است که ایالات متحده با ارائه تفسیری متفاوت از آن، امکان بقای اسد در قدرت را رد می‌کند.
انتهاي پيام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcc4xq0.2bq148laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما