دانشمندان دریافتهاند توانایی انسان برای درک هزاران نوع بو، تنها بر اساس ۱۰ بوی اصلی طبقهبندی میشود
به گزارش عصر هامون،به نقل از پایگاه خبری العالم، پروفسور«جیسون کاسترو» از دانشگاه بیتس و پروفسور «چاکرا چنوبوتلا» از دانشگاه «پیتسبورگ» از یک روش رایانهای برای تبدیل بوها به جوهره پایه شان استفاده کردند.
این پژوهشگران میگویند با آزمایش ۱۴۴ بو، آنها را در ۱۰ طبقه، گروهبندی کردند.
این در حالی است که یافتههای این محققان با نتایج دیگر دانشمندان در تضاد است؛ برخی از دانشپژوهان بر این باورند هزاران ترکیب برای بو وجود دارد.
از نظر کاسترو و همکارانش ۱۰ بوی پیشنهادی شامل خوش بو و دلپذیر، چوبی- صمغی، میوه (غیر مرکبات) شیمیایی، نعناعی، شیرین، ذرت بو داده، لیمویی، تند و فاسد است.
وی میگوید شما این ۱۰ طبقهبندی پایه را دارید چرا که آنها ویژگی های مهمی را درباره جهان، خطر، غذا و غیره منعکس میکنند.
اگر این طبقهبندی اساسی را بشناسید میتوانید درباره بوهای سازنده فکر کنید.
این پژوهشگر اظهار داشت: ما مشکل پیشبینی بو را بر اساس ساختار شیمیاییاش حل نکردهایم بلکه امیدواریم به این امر موفق شویم.
به گفته وی در حقیقت، هر بوی طبیعی احتمالا یک ترکیب پیچیده یعنی ترکیبی از این یک طبقه مختلف است.
پروفسور «تیم جیکوب» کارشناس علوم بو در دانشگاه کاردیف میگوید در دهه ۱۹۵۰ دانشمندی به نام جان آمور نظریهای را مطرح کرد که در آن بوها بر اساس شکل و اندازه مولکولهای خود به هفت طبقه دسته بندی شدند.
نتایج این تحقیقات در نشریه پلاس وان منتشر شده است.