تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۶
تلويزيون صداي آمريکا در گفتگويي اختصاصي با سخنگوي وزارت خارجه آمريکا به مذاکرات هسته اي ايران و پنج به علاوه يک، لغو تحريمها و نيز رابطه ايران و آمريکا و واکنشها به اين رابطه پرداخت.
اميدوارم ملاقاتهاي دوجانبه با ايران ادامه يابد/ قصد داريم تحريمها متناسب با گامهاي عملي ايران لغو شود
به گزارش عصر هامون،مجري برنامه افق در گفتگويش با "آلن اير" در ابتداي برنامه پرسيد، آمريکا پس از ده سال ‌مذاکره با ايران، در اين مذاکرات جديد به دنبال چه هست؟ آلن اير در جواب گفت: ‌هدف ما در مذاکرات ثابت است يعني بر طرف کردن نگراني هاي بين المللي در مورد برنامه هسته اي ايران و از اين نظر هدف ما در اين پروسه و در شهر ژنو رسيدن به يک توافق با ايران بود.

در ادامه مجري برنامه ضمن بيان واکنش مثبت کشورهاي پنج به اضافه يک به طرح ايران ، پرسيد: ايران در اين سري جديد مذاکرات به دنبال چيست ؟ آيا به دنبال لغو سريع تحريم هاست؟

سخنگوي وزارت خارجه آمريکا در جواب ضمن اشاره به شعارهاي انتخاباتي دولت آقاي روحاني مبني تلاش براي برچيده شدن تحريمها و پيگيري سياست اعتدال ، افزود: الان ما با آنها در چارچوب پنج به علاوه يک ‌اين را امتحان مي کنيم تا به يک توافقي مشترک برسيم، که هم نگراني هاي بين المللي را در مورد برنامه هسته اي برطرف کند و هم حق مردم ايران و ملت ايران و استفاده صلح آميز از انرژي اتمي حفظ شود.

آلن اير در مورد پيشنهاد دهنده ديدار دوجانبه بين وندي شرمن و عباس عراقچي ضمن بي اهميت دانستن پيشنهاد دهنده اين ملاقات و ملاقاتهاي ديگر ، گفت: مهم اين است که اين تابو شکسته شده است يعني بايد گفت ديدار دوجانبه بين آمريکا و ايران و اين ملاقات دوجانبه مفيد و حرفه اي بود و اميدواريم دوام پيدا کند.

وي در مورد اهميت ديدار معاونين وزارت خارجه آمريکا و ايران براي وزارت امور خارجه ‌آمريکا پس از بيان مجدد شکسته شدن اين تابو ، افزود: در هر دور از مذاکرات تمام اعضاي گروه پنج به علاوه يک ‌سعي مي کنند با طرف ايران به طور دوجانبه ملاقات کنند و بعد از آن خبر مي دهند به پنج به علاوه يک ‌و اين يک راهکار و يک مکانيسم مفيد بود و خواهد بود. پس در عرف ديپلماسي و سياست خارجي اين ملاقات دوجانبه رايج است.

الن آير در پاسخ به اين پرسش که عده اي که خارج از تيم وزارت خارجه در مذاکرات ژنو حضور داشتند و هدفشان بررسي تحريم ها و پيچيدگي تحريم هايي بوده که آمريکا و پنج به علاوه يک ‌و شوراي امنيت ‌عليه ايران اعمال کردند، آيا اين روند ادامه خواهد داشت و کارشناسان تحريم از سوي دولت آمريکا در دوره هاي بعدي مذاکرات حضور خواهند داشت؟ گفت:‌ بله ، همانطوري که شما آگاه هستيد قبل از دور بعدي ، گروه پنج به علاوه يک‌ در اول ماه نوامبر در سطح کارشناسان تشکيل جلسه مي دهد و از طرف ما هم کارشناسان هسته اي و اقتصادي و نيز کارشناسان مربوط به تحريم حضور دارند ، از اين نظر کارشناسان در امور تحريم را همراهمان آورديم تا براي تبادل نظر توضيح بدهند.

سخنگوي فارسي زبان وزارت خارجه آمريکا در زمينه آزاد سازي بخشي از سرمايه هاي توقيف شده ايران در ازاي گام هاي عملي که ايران در مذاکرات برخواهد داشت ، گفت: همان طوري که هر دو طرف اعلام کردند جزييات اين مذاکرات بايد محرمانه بماند ولي به طور کلي مي توانم به شما بگويم که بله ، معلوم است که يکي از اهداف طرف ايران کاهش و برچيده شدن تحريم هاست و به همين علت ما کارشناسان امور تحريم را همراه آورديم تا در مورد اين موضوع صحبت کنيم ولي به طور کلي اين نظام تحريم ها برچيده نخواهد شد تا نگراني هاي جامعه بين المللي برطرف شود ولي با اين همه کاهش محدود و قابل بازگشت تحريم ها، متناسب با گام هاي و اقدامات ايران در گام هاي عملي صد در صد مورد بحث است. پس صد درصد قصد مشترک ما اين است که انشاء الله تحريم ها لغو بشود و در آينده برداشته بشود ولي الان راجع به مرحله بندي و جزييات اين روش و يعني بده و بستان هاي هر طرف ، صحبت مي کنيم.

وي در مورد پيشنهاد دهنده محرمانه بودن مذاکرات گفت : هميشه به طور کلي در عرف ديپلماسي بين المللي، اگر هر دو طرف جدي باشند اين مذاکرات محرمانه مي ماند.

در ادامه مجري پرسيد: آقاي آلن اير ، وزير امور خارجه ‌آمريکا با بنيامين نتانياهو‌ در رم ديداري خواهد داشت ، گزارشهايي آمده که متحد آمريکا ، اسرائيل ‌نگران است و معترض به اين سياستي که دولت اوباما ‌در قبال مذاکرات هسته اي با ايران در پيش گرفته است آيا چنين اختلافي را وزارت امور خارجه تاييد مي کند؟

آلن اير در پاسخ گفت: من سخنگوي دولت اسرائيل ‌که نيستم من مي توانم بگويم که ما با تمام متحدان مان همکاري و مشورت مي کنيم و اين ملاقات فردا از اين قاعده مستثني نيست ولي در مورد اختلاف نظر، خير، معلوم و مبرهن است که جامعه بين المللي مصمم است که ايران دسترسي به سلاح هسته اي نداشته باشد و تمام اين نگراني ها در مورد برنامه هسته اي ايران رفع شود.
انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcdn50o.yt0sf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما