تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۲۱
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از سفر به چین، نقش ایران و این کشور را در مسائل اقتصادی نقش مکمل خواند و گفت: نقش ایران و چین در زمینه مسائل اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های متفاوتی که وجود دارد می‌تواند نقش مکملی باشد.
نقش ایران و چین در مسائل اقتصادی / مواضع مشترک دو کشور برای حل مساله سوریه
به گزارش عصر هامون،در ارزیابی سفر خود به کشور چین و آینده روابط دو کشور پس از این سفر اظهار داشت: روابط ایران و چین در دهه‌‌های اخیر در ابعاد سیاسی، اقتصادی و تلاش برای ایجاد آرامش در منطقه آسیا از استقرار برخوردار بوده است.

وی در ادامه افزود: گرچه نقش‌‌آفرینی‌ها متفاوت بود، ولیکن سمت‌گیری‌ها و علاقه به همکاری از سوی هر دو طرف وجود داشت، هرچند همواره یکسان نبود، ولی در کل این مسیر وجود داشت.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: استنباطم از این سفر این است که بین تفکری که زمامداران و مسئولان جمهوری اسلامی و رهبران چین دارند، اتفاق نظری در تلاش برای همکاری و توسعه روابط به منظور بالا بردن سطح روابط تجاری، همکاری در زمینه تکنولوژی‌های مختلف و همچنین بالا بردن سطح روابط علمی و فرهنگی و مخصوصا علاقمندی به گسترش روابط توریستی بین دو کشور کاملا دیده می‌شود.

*نقش ایران و چین در مسائل اقتصادی

لاریجانی با بیان اینکه چین در زمینه‌ فناوری‌های جدید توانسته گام‌های خوبی بردارد و گمان می‌کنم در این قلمروها هم همکاری‌های ما و چین می‌تواند مثبت باشد، گفت: همچنین نقش ایران و چین در زمینه مسائل اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های متفاوتی که وجود دارد می‌تواند نقش مکملی باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه مسئولین چینی را در این سفر مثبت دیدم، اظهار داشت: باتوجه به گزارش کاری که برخی از مسئولین اجرایی در این سفر به بنده ارائه کردند، مذاکرات خیلی خوبی انجام شده که این نشان می‌دهد علاقمندی برای این کار که در سطح مسائل سیاسی انجام و در سطح کارهای اجرایی نیز پیگیری شد.

وی در ادامه همکاری‌های پارلمانی بین دو کشور را خرسندکننده خواند و گفت: اتفاق نظر بین دو کشور در مسائل پارلمانی زیاد است، بعضی از لوایحی که مورد توجه و نیاز دو کشور است را تصویب کردیم و برخی هم در مراحل تصویب نهایی است که از جمله آن می‌توان به قانون معاضدت‌های قضایی، قانون استرداد مجرمین و قانون مبارزه با جرایم سازمان‌ یافته فراملی اشاره کرد.

*مواضع مشترک دو کشور برای حل مساله سوریه

رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه در زمینه مسائل منطقه‌ای نگاه هر دو کشور در زمینه‌های مختلف بسیار به هم نزدیک است، اظهار داشت: در خصوص مساله سوریه، هردو کشور معتقدیم راه‌حل سوریه جنگ نیست و باید از طریق مذاکرات سیاسی این موضوع حل شود و طبعا نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران، چین و کشورهای دیگر می‌تواند از تداوم خشونت‌ها در این کشور جلوگیری کند.

وی اظهار داشت: امیدوارم این سفر در سطح تصمیم‌گیران سیاسی مفید بوده باشد و مسئولین اجرایی هم تلاش کنند تا ان‌شاء‌الله نتایج آن، تحول و تغییری در شرایط اقتصادی کشور خصوصا در اجرای پروژه‌های عمرانی صورت دهد که مسائل عمرانی بسیار مورد تاکید ما بوده است.

*حضور هیئتی از دستگاه اجرایی و بخش خصوصی

رئیس قوه مقننه در ادامه در خصوص ترکیب هیئت همراه وی در سفر به چین از دستگاه اجرایی و بخش خصوصی، اظهار داشت: گاهی مسئولان سیاسی تصمیمی را می‌گیرند، اما ناظر به برخی از مشکلات اجرایی که افراد دست‌اندرکار با آن به صورت ملموس مواجه هستند، نیست یا گاهی بین تصمیمات مسئولان سیاسی و اجرایی فاصله می‌افتد و یا گاهی بین مسئولین اجرایی که اکثرا دولتی هستند نیز با بخش خصوصی فاصله است، بر این اساس ما تلاش کردیم از همه این بخش‌ها که درگیر کار هستند، در این سفر حضور داشته باشند و مطالب و مسائل خود را به مسئولین سیاسی منتقل کنند تا تصمیمات بتواند صورت عملیاتی هم پیدا کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چین در حالی که صادرکننده بزرگی است واردات نیز دارد و ما باید در این راستا چه کار کنیم که واردکننده به چین باشیم، گفت: ما در حال حاضر نیز صادرکننده به چین هستیم، و این امر در زمینه‌های مختلف صورت می‌گیرد، مجموع تراز تجاری ما اعم از صادرات و واردات به چین مثبت است.

* زمینه صادرات بسیاری از محصولات ایران به چین فراهم شده است

لاریجانی افزود: بنده فکر می‌کنم با توجه به تغییراتی که در درآمد مردم چین به‌وجود آمده، زمینه‌های صادرات بسیاری از محصولات ایرانی برای این کشور فراهم شده است؛ بنابراین نباید با عینک سابق به چین نگاه کرد، الان طبقه متوسط در چین رو به افزایش است و خیلی از محصولات ایرانی همچون فرش، پسته‌،‌ زعفران و صنایع دستی که قبلا به علت گرانی و سطح درآمد پایین در چین مجال حضور نداشت می‌تواند در حال حاضر بازار داشته باشد.

وی ادامه داد: صنایع دستی در ایران می‌تواند اشتغال زیادی ایجاد کند، در چین نیز از این مهم خیلی استقبال می‌شود اما تجار و افراد واسطه باید این مهم را درک کنند و در زمان مناسب از این شرایط بهره ببرند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار فرش‌های ایرانی در چین رو به گسترش است، اظهار داشت: تولید فرش به لحاظ تکنیکی کار سختی نبوده و تنها تفاوت به لحاظ ریزه‌کاری‌ها در بافت است، که ایرانی‌ها در این امر تخصص خارق‌العاده‌ای دارند و این امر در چین با استقبال زیادی مواجه می‌شود، لذا بافندگان و سرمایه‌گذاران ایرانی بایستی روی این مسئله سرمایه‌گذاری کنند، چرا که بازار فرش در چین بازار خوبی است.

لاریجانی گفت: البته تصور می‌کنم ظرف چند سال آینده بازار فرش به غیر از تابلوفرش‌ها در این کشور گسترش پیدا کند که این امر هم به دلیل سطح درآمدها و زمینه‌هایی برای زندگی قدری مرفه‌تر است.

وی بیان داشت: صنعت دیگر پتروشیمی ایران است که صادراتش می‌تواند مفید باشد، این در حالی است که صادرات این مهم در حال حاضر انجام می‌گیرد، و همچنین سایر صنایع موجود در ایران نیز می‌توانند سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف کنند.

*آژانس‌های توریستی و سازمان میراث فرهنگی و ایرانگردی فعال شوند

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یکی از زمینه‌های بسیار مناسب برای گسترش روابط، زمینه‌های توریستی است، افزود: بسیاری از چینی‌ها علاقمند سفر به کشورهای دیگر هستند، حدود صدمیلیون نفر از چینی‌ها سفر می‌کنند که این رقمی بسیار بزرگ است، سهم قابل توجهی از آن، می‌تواند به ایران اختصاص یابد.

لاریجانی گفت: اما در اینجا نواقصی وجود دارد، آژانس‌های جهانگردی باید کاملا اطلاع پیدا کنند و با آنها قرار گذاشته شود تا آنها اطلاعات ایران را به مردم این کشور بدهند؛ همچنین تبلیغات رسانه‌ای مناسب باید انجام داد، رسانه‌های چینی باید به ایران بیایند، متولیان جهانگردی مخصوصا سازمان میراث فرهنگی، ایرانگردی و جهانگردی باید برای چین یک فایل جدایی برای جمعیت و علاقمندان چینی به سفر باز کنند.

وی ادامه داد: چینی‌ها از نظر فرهنگی به ایران نزدیک هستند و با دیگر نقاط متفاوت‌اند، لذا توصیه می‌کنم در این زمینه نیز آژانس‌های توریستی و سازمان میراث فرهنگی و ایرانگردی بسیار فعال شود.


*دوام مدیریت یک عامل مهم در پیشرفت چینی‌ها است

رئیس قوه مقننه به روش‌ جهش اقتصادی در چین اشاره و تصریح کرد:‌ این مهم باید توسط مسئولان ایرانی و بدنه اجتماعی کشور مورد توجه قرار بگیرد، ریشه این توسعه‌ای که در دو، سه دهه اخیر در چین رخ داده به هدف‌گذاری صحیح، برنامه‌ریزی کاملا عملیاتی درست و بسترگذاری برای سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی و استمرار مدیریت برمی‌گردد.

نماینده مردم قم در مجلس افزود: متاسفانه در دولت قبل در کشور عادت شد که زمان مدیریت‌ها سه و چهارماهه باشد، که این امر بسیار مضر بود، باید برای انتخاب مدیر کاردان و توانمند دقت لازم صورت گیرد و همچین باید فرصتی برای مدیران فراهم گردد تا آنها به هدف اصلی‌شان دست یابند.


لاریجانی تاکید کرد: من فکر می‌کنم دوام مدیریت چینی‌ها و همچنین حفظ میراث فرهنگی کشورشان از عوامل پیشرفت‌شان است،و این درحالی است که ایران و چین از نظر گذشته تاریخی هر دو عمیق هستند.

وی با اشاره به قدمت تاریخی ایران و چین گفت: این دو کشور در حفظ صیانت میراث فرهنگی در حال فعالیت‌های گسترده‌ای هستند و صنعت توریسم کشور چین به یک صنعت فعال تبدیل شده که در حفظ چنین میراثی تاثیرات بسیار گسترده‌ای از خود به جا گذاشته است.

لاریجانی ادامه داد: ایران باید برای حفظ صیانت فرهنگی‌اش با وجود آثار تاریخی بسیار ارزشمندش فکری بیاندیشد و لوازم آن‌را برای چنین موفقیتی مهیا کند.

رئیس مجلس با اشاره به وجود مسجدی در شهر "شیان" چین به عنوان مکان تاریخی با ارزش، اظهار داشت: چینی‌ها در حفظ و نگهداری آثار باستانی خود بسیار موفق هستند و در بازدیدی که از این مسجد داشتم متوجه شدم که با توجه به وجود هوای نسبتا مرطوب این شهر و جنس چوبین این مکان با قدمتی ۶۰ هزار ساله به شکلی زیبا حفظ شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برای رسیدن به "مسجد شیان" ۴ باغ با اشکال زیبا و متفاوت وجود داشت که در نوع خود جالب و دیدنی بود و ایران هم باید از این سبک کاری برای حفظ میراث فرهنگی خود استفاده کنیم.

انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcef78e.jh8e7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما