تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۲۴
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: برای بررسی دستاوردهای مذاکرات ژنو می‌توان عصبانیت رژیم صهیونیستی را ملاک قرار داد.
عصبانیت رژیم صهیونیستی ملاک سنجش دستاوردهای مذاکرات ژنو/ آغاز سیر نزولی منحنی تحریم‌ها
عصبانیت رژیم صهیونیستی ملاک سنجش دستاوردهای مذاکرات ژنو/ آغاز سیر نزولی منحنی تحریم‌ها
به گزارش عصر هامون،علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی امروز در جمع خبرنگاران درباره دستاوردهای مذاکرات هسته‌ای گفت: ملاک در قضاوت و عصبانیت صهیونیست‌ها است چرا که نتانیاهو، وزیر کار، وزیر اطلاعات و اعضای کابینه رژیم صهیونیستی همگی اعلام کردند که بالاخره ایرانی‌ها شما را فریب دادند.

وی افزود:‌ رژیم صهیونیستی نتوانست عصبانیت خود را نسبت به دستاوردهای انرژی هسته‌ای ایران پنهان کند ولی واقعیت این است که ما راه درازی در پیش داریم، از یک طرف باید از حقوق هسته‌ای خودمان دفاع کنیم و تایید آنچه را که در عهدنامه NPT وجود دارد از جامعه جهانی دریافت کنیم تا بار دیگر اعضای شورای امنیت با ما مخالفت نکنند و علیه ما قطعنامه صادر نکنند.

بروجردی تصریح کرد: در آغاز راه، واقعیت‌های صحنه نشان می‌دهد که منحنی تحریم‌ها سیر نزولی خود را شروع کرده و تحریم‌های اتخاذ شده زمینه صادرات پتروشیمی و برخی اقلام دیگر را به وجود آورده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: همچنین براساس توافقات صورت گرفته تحریم قطعات خودرو نیز برداشته خواهد شد، تحریم قطعات خودرو به دلیل موضع اشتغال برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است،‌ البته توافقات صورت گرفته در خصوص رفع تحریم‌ها به هیچ وجه کافی نیست.

وی ادامه داد:‌ از دید مجلس رفع همه تحریم‌ها ضرورت جدی است و آنچه تا کنون صورت گرفته در واقع یک جزء از مطالبات ملی ماست.

بروجردی گفت: اصل قطعنامه‌ها و تحریم‌های فراقطعنامه‌‌ای که توسط آمریکا علیه ما وضع و اعمال شد، کشورهای اروپایی این موضوع را دنبال کردند و از آمریکایی‌ها تاسی جستند، باید هر چه سریعتر این تحریم‌ها برداشته شود.

بروجردی ادامه داد: ما در مجلس قویا از حقوق هسته‌ای دفاع می‌کنیم و به هیچ وجه نباید آن شرایط موقت ۶ ماهه را که مورد توافق قرار گرفته تبدیل به توافق دائمی شود.

وی افزود: ما کشور بزرگی هستیم و در مجلس سال‌های پیش تصویب کردیم که دولت مکلف است ۲۰ هزار مگاوات انرژی تولید کند و این به معنای ساخت ۲۰ راکتور هزار مگاواتی است و این نیروگاه‌ها به سوخت نیاز دارند و ما این سوخت را باید تولید کنیم، این حلقه‌های به هم پیوسته نیازهای ما در موضوع هسته‌ای است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: همچنین ما در خصوص زمینه‌های پزشکی به فناوری هسته‌ای نیازمندیم و این بخشی از ضرورت‌های ماست که در مراحل بعدی مذاکرات باید به این موضوعات توجه شود و گشایش بیشتری حاصل گردد، این دیدگاه ما در مجلس است.

نماینده مردم بروجرد تصریح کرد: قطعا مجلس در مسائلی که احساس نیاز کند مصوبه قانونی می‌گذراند و دولت را مکلف خواهد کرد که در زمینه فناوری هسته‌ای اقدام خاصی را انجام دهد، همانگونه که در زمانی دولت را مکلف کردیم اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

بروجردی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا غنی‌سازی در خاک ایران می‌تواند موضوع تبادل کارشناس و همچنین فناوری را دنبال کند، اظهار داشت: اینها جزء وظایف آژانس است که تاکنون با فشار امریکایی‌ها این امر انجام نمی‌شده است، من فکر می‌کنم به طور کلی فضایی که در قالب هیات‌های متعددی که برای مذاکره به ایران می‌آیند باعث می‌شود که این امر صورت گیرد.

وی افزود: در این راستا روز گذشته با آقای فیشر وزیر امور خارجه سابق آلمان دیدار داشتم تا زمینه برای یک همکاری در ابعاد مختلف به وجود آید و آنها ابراز علاقه می‌کنند که این همکاری‌ها صورت گیرد، البته برای اینکه ما در این زمینه تبادل اطلاعات داشته باشیم به زمان بیشتری نیاز داریم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران که چه رقم به عنوان اموال آزاد شده کشورمان از تحریم‌ها عنوان شده است، ‌تصریح کرد: این موضوع را باید تیم مذاکره‌کننده توضیح دهد، ما نیز همین سه عددی را که شما می‌گویید شنیده‌ایم از این رو باید آقای دکتر ظریف در این باره توضیح دهند.

نماینده مردم بروجرد در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا وزیر امور خارجه کشورمان به همراه تیم مذاکره‌کننده در هفته جاری در مجلس در کمیسیون امنیت ملی حضور می‌یابد، گفت: در روال طبیعی کار کمیسیون امنیت ملی این ارتباط با وزارت امور خارجه وجود دارد ولی اینکه آقای ظریف در جلسه غیرعلنی در مجلس حضور می‌یابد، هنوز مطلع نیستم ولی منطق این است که این کار صورت بگیرد.

بروجردی همچنین درباره پیگیری‌های این کمیسیون از فعالیت‌های تروریستی لبنان ادامه داد: ما تصمیم گرفتیم هیاتی را به لبنان بفرستیم تا بررسی میدانی درباره این حادثه انجام دهند و با مقامات ذیربط امنیتی لبنان نیز گفتگو کند و امیدواریم تا پایان هفته این کار عملیاتی شود.

وی همچنین درباره دستگیری‌های عوامل این حادثه بیان داشت: در این باره اطلاع دقیقی نداریم ولی امروز رئیس مجلس لبنان با رئیس مجلس کشورمان در این باره قطعا توضیحاتی را ارائه می‌کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در پاسخ به سوال دیگری که آیا موافقتنامه ژنو ۳ باید به تصویب مجلس برسد، تصریح کرد: براساس قانون همه موافقتنامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس برسد ولی روال کار دولت درباره همه قطعنامه‌ها بدین صورت است که امضای اولیه را در موافقتنامه‌ها و قراردادها انجام می‌دهد، بعد موافقتنامه‌ها به مجلس می‌آید و اگر مجلس تصمیم گرفت که تغییری در موافقتنامه‌ها ایجاد کند، آنرا به دولت ارائه خواهد داد.

نماینده مردم بروجرد همچنین درباره تایید رهبری نسبت به مذاکرات ژنو و تاثیر آن در بررسی‌های مجلس در خصوص موافقتنامه گفت: مقام معظم رهبری نسبت به دستاوردهای این مذاکره ابراز خرسندی کرد‌ه‌اند و این ارتباطی با متن کامل موافقتنامه ندارد.

بروجردی ادامه داد:‌ این موافقتنامه نیز به مجلس می‌آید و مجلس آنرا مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر تغییری در موافقتنامه صورت گرفت تیم مذاکره‌کننده آن تغییر را به طرف مقابل اعلام می‌کند و می‌گوید مجلس ما مثلا با فلان بند مخالفت کرده است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا کمیسیون درباره تحقیق و تفحص از وزارت دفاع تصمیم گرفته است، گفت: من در جلسه دیروز کمیسیون حضور نداشتم و در این مورد اطلاعی ندارم.

انتهای پیام/ ۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcdfn0o.yt0o96a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما