ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> هجوم شرکت‌هاي غربي به سوي بازار ايران | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۶
شرکتهاي غربي بازارهاي ايران را نشانه گرفته اند.
هجوم شرکت‌هاي غربي به سوي بازار ايران
هجوم شرکت‌هاي غربي به سوي بازار ايران
به گزارش عصر هامون،به نوشته روزنامه اينترنتي روسي نيزاويسيمايا گازيه‌تا گروه ۱+۵ آن دسته از عرصه‌هاي اقتصاد ايران را که تحريم عليه آنها کاهش مي‌يابد مشخص کرده و با اين که اجراي توافقنامه هنوز آغاز نشده شرکتهاي آمريکايي و اروپايي از همين حالا آماده بازگشت به بازارهاي جمهوري اسلامي هستند. تهران همچنين تلاشهاي خود را براي نزديک شدن به کشورهاي پيشرو خاورميانه ازجمله کويت، عمان، قطر و عربستان گسترش داده است.

براساس اين گزارش، غرب تحريم بخش خودروسازي و هواپيمايي ايران را لغو مي‌کند و اجازه صدور نفت و تجارت طلا را به ايران مي‌دهد و توليد کنندگان خارجي در صورت تمايل مي توانند به بازار داروسازي، تجهيزات پزشکي و مواد خوراکي اين کشور برگردند. محصولاتي مانند گندم و شکلات کشورهاي غربي نه به خاطر تحريم‌هاي مستقيم و بلکه به خاطر محدوديتهاي اعمال شده در بخش بانکي و بيمه به بازار ايران نمي رسند. حالا با احياي کانالهاي مالي احتمال ازسرگيري صادرات اين محصولات ممکن مي شود.

در اين رابطه شرکتهايي از ترکيه، سوئد، فرانسه، استراليا و آفريقاي جنوبي منتظر فرا رسيدن لحظه مناسب براي بازگشت به بازار ايران هستند. زماني آلمان بزرگترين شريک تجاري ايران بود. ميخائل توکوس مدير اتاق بازرگاني ايران و آلمان اعلام کرده زنگ تلفنش به خاطر تماسهاي دائمي نمايندگان شرکتهاي مايل به انعقاد قرار داد با ايران يک لحظه هم قطع نمي شود. وي همچنين به تمايل شرکتهاي آمريکايي اشاره کرده که با وجود اظهارات سياسي که با هدف جلوگيري از کاهش تحريمها و تحت فشار کنگره و اسرائيل بيان مي شوند مايلند با ايران همکاري کنند.

موضع اسرائيل کاملا مشخص است و نتانياهو بلافاصله پس از ديدار با پاپ فرانسيس طي سخناني در کنيسه اصلي رم يک بار ديگر تاکيد کرده مايل است همه تخيلات را به هم بزند. به گفته وي ايران قصد دستيابي به سلاح اتمي را دارد و به اين ترتيب نه تنها اسرائيل و بلکه ايتاليا، اروپا و تمام جهان را تهديد خواهد کرد.

به نوشته روزنامه، چند شرکت بزرگ جهاني از جمله نستله سوئيس به فعاليت در ايران ادامه مي ژ‌دهند هرچند به خاطر مشکلات بانکي مجبور شده‌اند حجم فعاليت خود را کاهش دهند. به عنوان نمونه حجم تجارت شرکت آلماني زيمنس طي سال مالي گذشته ۴۹ ميليون و ۸۰۰ هزار يورو بوده که هفت و نيم ميليون آن صرف تجهيزات پزشکي شده است. سود سالانه شرکتهاي داروسازي گلاکسو و آسترازنسا ي انگليس و نيز سانوفي فرانسه به ترتيب ۳۲، ۱۴ و ۱۳ ميليون و ۹۰۰ هزار يورو بوده است. شعبه هاي شرکت سوئيسي گلنسور اکستارتا در سه ماهه دوم سال جاري محصولات کشاورزي و فلزات به ارزش ۱۱۱ ميليون دلار به ايران صادر کرده اند.

لازم به يادآوري است توافقنامه مقدماتي با ايران براي شش ماه در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcgwt9t.ak9nq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما