تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۲
هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی به توافق ایران و افغانستان برای آغاز مذاکرات امضای پیمان جامع دوستی و همکاری که در دیدار اخیر حامد کرزی و رئیس جمهوری کشورمان انجام شد اشاره کرده و نوشت: نیروهای غربی از افغانستان عقب نشینی می‌کنند و کابل به دنبال متحدان جدید می‌گردد.
نزدیکی افغانستان به ایران به منزله دست رد این کشور بر سینه آمریکا است
نزدیکی افغانستان به ایران به منزله دست رد این کشور بر سینه آمریکا است
به گزارش عصر هامون، اشپیگل در ادامه نوشت: رئیس جمهوری افغانستان در دیدار روز گذشته خود با رئیس جمهوری ایران در تهران برای امضای پیمان جامع دوستی و همکاری با این کشور توافق کرد. این ائتلاف جدید یک شکست برای آمریکا محسوب می‌شود.

این هفته‌نامه آلمانی در ادامه با اشاره به همکاری های گسترده و طولانی مدت در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و همچنین قرارداد امنیتی که بین ایران و افغانستان توافق شده است نوشت: نزدیکی افغانستان به ایران به منزله دست رد این کشور بر سینه آمریکا است. ایالات متحده مدتهاست که تلاش می‌کند تا حامد کرزی را برای انعقاد یک قرارداد امنیتی با کشورش متقاعد کند و توافقات و هماهنگی‌های طولانی مدت برای دوران بعد از برگشت نظامیان ناتو از افغانستان را انجام دهد.

این قرارداد امنیتی دوجانبه باقی ماندن حدود هشت هزار نیروی آمریکایی در افغانستان را برای یک دوره ده ساله ممکن می‌سازد. چنین توافقی همچنان نفوذ غرب در منطقه را بعد از برگشت نظامیان ناتو از این کشور تضمین می‌کند.

رئیس جمهوری افغانستان ماه گذشته اعلام کرده بود که تنها زمانی با این قرارداد امنیتی موافقت می کند که درباره شرایط آن مجددا مذاکراتی انجام گیرد. وی ظاهرا نمی‌خواهد تا قبل از انتخابات افغانستان درآوریل ۲۰۱۴ هیچ قراردادی را در این باره با واشنگتن امضا کند.

اشپیگل در ادامه به موضع ایران درباره قرارداد امنیتی پیشنهادی آمریکا به افغانستان اشاره کرده و نوشت: ایران تنها کشوری است که آشکارا افغانستان را از همکاری تنگاتنگ با آمریکا بر حذر می‌دارد.

رئیس جمهوری ایران همچنین بعد از دیدار اخیر خود با رئیس جمهوری افغانستان یک بار دیگر بر موضع کشورش در این باره تاکید کرده و اظهار داشت که همه گروه های بیگانه باید از منطقه خارج شوند. امنیت افغانستان باید در دستان خود افغان ها قرار گیرد.

اشپیگل در بخش پایانی این مطلب نوشت: از آنجایی که حامد کرزی روز یکشنبه در تهران اقامت داشت یک دیدار وی با وزیر دفاع ایالات متحده محقق نشد. چاگ هیگل، وزیر دفاع آمریکا روز شنبه به صورت اعلام نشده به کابل سفر کرده بود.


انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcexv8e.jh8nni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما