تاریخ انتشار :چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۴۵
سوداگران با سو استفاده از زنان با لباس های محلی اقدام به قاچاق سوخت به آن سوی مرز ها می کنند.
سو استفاده از لباس محلی برای قاچاق سوخت
سو استفاده از لباس محلی برای قاچاق سوخت
به گزارش عصر هامون به نقل از شستون، یکی از معضلات شهرستان های مرزی از جمله شهرستان سراوان قاچاق سوخت از طریق مرز می باشد. که این قاچاق عموما از طریق گالن، مشک و در برخی مسیرها از طریق الاغ صورت می گیرد.
مرزنشینان، یک بخش کوچکی از قاچاقچیان سوخت در کشور هستند چرا که به دلیل سودآور بودن این بخش ، در این حوزه افرادی هستند که با داشتن امکانات و ارتباطاتی که با خارج از مرزها دارند و با استفاده از رانت‌هایی که در اختیارشان قرار می‌گیرد، دست به قاچاق سوخت می‌زنند.
بطوری که بیش از ۷۰ درصد کشفیات سوخت مربوط به شرق، حاشیه شرق و جنوب کشور از استان هرمزگان تا خراسان رضوی است.
یکی از رو ش های نوین در قاچاق سوخت که جدیدا سوداگران از این روش برای انتقال سوخت به آن سوی مرزها استفاده می کنند استفاده از برخی از زنان با لباس های محلی است که این زنان بومی سوخت را در بطری های ۵/۱ تا ۲ لیتری ریخته و در خورجین هایی در زیر لباس های محلی خود پنها ن کرده و از طریق معابر مختلف به آنطرف مرزها انتقال می دهند. که عمدتا این کار با هدف تامین معیشت انجام می گیرد.
اما علل عمده این قاچاق را می توان دوربودن مسافت این روستاها، با مرکز شهرستان با وجود پتانسیل های کاری برای مرزنشینان همچنین ناامید شدن مردم مرزنشین از طرح فروش سوخت به مرزنشینان یا کارت مرزی دانست. در سراوان بیش از ۶۰هزار مرزنشین در شعاع ۲۰ کیلومتری مرز زندگی می کنند که به دلیل نبود منبع درآمد اقدام به کار خلاف قانون و خطرناک می کنند. بطورئیکه اگر از پتانسیل مرز بنحو احسن استفاده می کردند برای مردم مرزنشین یکصد هزار شغل ایجاد می شد.
که این می طلبد مسئولین توجه بیشتری در راستای کمک به مرزنشینان در بستر قانونمند کردن طرح فروش سوخت داشته باشند.
اکنون در شهرستان میر جاوه با راه اندازی تجارت چمدانی و کوله باری برای جمع کثیری ازاهالی آنجا ایجاد در آمد و شغل شده است .
این ضرورت توجه بیشتر مسئولین را می طلبد که نظر به اینکه در شهرستان سراوان دارای بازارچه های مرزی کوهک و جالق می باشد باید از این بهره و امتیاز ویژه در شهرستان بهره جست تا بتوان آنچه شایسته مرزنشینان و مردم این منطقه است برخوردار شوند.
در ایران مرزهای باز و غیر قابل کنترلی وجود دارد و از طرفی با وجود بررسی‌های بسیار برای اشتغالزایی مرز نشینان اما هنوز آنها اشتغال ثابتی ندارند و به ناچار از فرصت‌هایی که تفاوت قیمت حامل‌های انرژی در مرزها به وجود می‌آورد استفاده کرده و از پرداختن به قاچاق در حوزه سوخت برای امرار معاش خود استفاده می‌کنند.
یکی از اهداف مهم مورد انتظار از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها این بود که با واقعی شدن قیمت فرآورده‌های نفتی، سودآوری ناشی از قاچاق سوخت کاهش یافته و در نتیجه به صورت چشمگیری از قاچاق این فرآورده‌ها جلوگیری شود.
در عمل هم پس از اجرای این قانون این پیش‌بینی درباره اکثر فرآورده‌های نفتی (بنزین، نفت کوره و گاز مایع) محقق شد و به دلیل کاهش اختلاف قیمت آنها در دو سوی مرز، سودآوری ناشی از قاچاق سوخت و در نتیجه تمایل به قاچاق آنها تا حد زیادی کاهش یافت، ولی برخی دیگر از فرآورده‌ها مانند نفت گاز با توجه به میزان بالای اختلاف قیمتی در داخل و خارج و برخی دلایل دیگر، همچنان به صورت چشمگیری قاچاق می شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcauany.49n0w15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما