تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۰
صانعی:کمبود خون در استان همزمان با ماه رمضان/

سهم مشارکت زنان سیستان و بلوچستان در اهدای خون تنها 2 درصد

مديرکل انتقال خون استان سيستان و بلوچستان گفت: همه ساله با شروع ماه مبارک رمضان استان سیستان و بلوچستان با کمبود خون و استقبال مردم روبرومی شود.
سهم مشارکت زنان سیستان و بلوچستان  در اهدای خون تنها 2 درصد
اسماعیل صانعی مقدم در گفتگو با خبرنگار عصر هامون اظهار داشت: کار و عملکرد سازمان انتقال خون بدون توقف است چرا که از سازمان های حیاتی و مهم وابسته به وزارت بهداشت است و از نظر پدافند غیر عامل نیز از مهم ترین دستگاه های حاکمیتی به شمار می آید. وی افزود: سازمان انتقال خون همیشه و در همه حال در جنگ ها ، زلزله،عملیات های تروریستی و حوادث غیر مترقبه در صف اول خدمت رسانی قرار دارد.
وی ادامه داد: سازمان انتقال خون شاهرگ اساسی و اصلی درمان مملکت است به طوری که اگر این سازمان نباشد هیچ عمل جراحی صورت نمی گیرد
یعنی تمام شاخص های مربوط به سلامت مادران و فرزندان و مرگ و میر وابسته به سازمان انتقال خون است شاید هم بدون اغراق در صف اول درمان بیماران سرطانی است که بعد از شیمی درمانی نیاز به پلاکت دارند و صف اول درمان بیماران هموفیلی که نیاز به فاکتورهای انعقادی دارند، صف اول بیماران تالاسمی که اصلا بدون خون نمی توانند زنده بمانند و صف اول بیماران دیالزی و کلیوی است.
صانعی مقدم اظهار داشت: سازمان انتقال خون با سلامت بهداشتی جامعه هم سر و کار دارد چرا که اهدا کنندگانی که جهت اهدا به این سازمان مراجعه می کنند قبل از خونگیری آزمایش می شوند.
مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این سازمان در هیچ روزی از سال تعطیل نیست و حتی در بد ترین شرایط در ایام نوروز برای حوادث جاده ای آماده خدمت رسانی است.
وی بیان کرد: همه ساله در ماه مبارک رمضان کلیه کشور ایران
و بالاخص سیستان و بلوچستان با کمبود خون و کمبود استقبال مردمی روبرو می شود چون تصور می شود که افراد روزه دار نمی توانند خون اهدا نمایند.
وی ادامه داد: اهدای خون روزه را باطل نمی کند و اهدا کنندگان می توانند در تمام ساعات روز برای اهدا به این سازمان مراجعه نمایند.
وی اضافه کرد: با کاهش اهدا کنندگان در این ماه بیماران هموفیلی و تالاسمی و سایر بیماران ما با مشکلات عدیده و خاصی روبرو می شوند.
صانعی مقدم گفت:2600 بیمار تالاسمی از 1700 خانواده در استان ما وجود دارند یعنی ما خانواده های داریم که دو تا سه بیمار تالاسمی دارند و بر اساس گزارش اینها متعلق به طوایف خاصی هستند . بالای 75 درصد خون ما را بیماران تالاسمی مصرف در حالی که بالای 2 میلیون و 400 هزار نفر 30 درصد و یا کمتر از 30 درصد را استفاده می کنند .
وی ادامه داد: در استان خون O و B مثبت کمبود داریم چون بیماران ما بیشتر از این دو گروه خونی هستند. صانعی مقدم بیان کرد: کمترین مشارکت
خانوم ها در کشور متعلق به این استان و به میزان 2 درصد است و این در حالی است که بالای 50 درصد از خون این استان را خانم ها مصرف می کنند.
وی اظهار داشت: بهترین خون، خون اهدا کننده مستمر است که در طول سال چند بار مراجعه می کند . میزان این مشارکت در استان 44 درصد است که البته در این مورد هم کمترین مشارکت را نسبت به شاخص کشوری یعنی 50 درصد داریم. وی افزود: از شرایط اهدای خون داشتن حداقل سن ۱۷ و حداكثر ۶۵ سال، حداقل وزن ۵۰ كيلوگرم است. فواصل اهداي خون هر هشت هفته يك‌بار مشروط به آنكه تعداد دفعات آن در طول يكسال بيش از ۴ بار نباشد و فرد اهدا کننده نیز بیماری خاصی نداشته باشد.
صانعی مقدم بیان کرد:در تمام کشورهای دنیا رنج سنی که بیشترین اهدای خون را دارد 35-25 سال است که در استان ما نیز بیشترین اهدا کنندگان در این رنج سنی هستند. وی گفت: ما در استان 4 پایگاه انتقال خون اصلی در ایرانشهر، چابهار،زاهدان
و زابل و نیز 5 پایگاه توزیع کننده خون داریم. وی اضافه کرد: سازمان انتقال خون استان داری مشکلات زیادی است و این دومین سالی است که گرفتار مشکلات بودجه ای شده که این مشکل به مرور می تواند بعضی از خدمت رسانی های این سازمان را محدود نماید. این مشکلات را به اطلاع مقامات استان رسانده ایم و امیدواریم تمهیداتی اندیشیده شود چون اگر غیر از این باشد سازمان در اینده ای نزدیک با مشکلات فوق العاده زیادی در تولید خون و فراورده های خونی روبرو خواهد شد.
مدير كل انتقال خون سيستان و بلوچستان از مردم استان درخواست كرد مانند گذشته ياري رسان اين مجموعه در تامين خون سالم و كافي براي اهداي زندگي به بيماران و نيازمندان باشند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdch.xnkt23n6zftd2.html
نام شما
آدرس ايميل شما