تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۴۸
مدیر جهاد کشاورزی چابهار از افزایش ۲۰درصد ی سطح زیر کشت و تولید چیکو درشهرستان چابهار خبر داد.
برداشت ۸۱۰ تن محصول چیکو از باغات شهرستان چابهار+عکس


به گزارش عصر هامون؛ غلام حسین بامری در گفتگو با خبرنگار چهاربهاران اظهار داشت : سطح زیر کشت چیکو درشهرستان ۲۷۰ هکتار می باشد که ۹۰ هکتار آن را درختان بارور تشکیل می دهد و۱۸۰ هکتار آن را در ختان غیر بارور باغات جدید تشکیل می دهد.

وی افزود : برداشت محصول از اواسط اردیبهشت ماه شروع شده است و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد.

بامری خاطر نشان کرد : بیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت مقدار ۸۱۰ تن محصول برداشت وبه بازار مصرف شهرستان وشهرستانهای کشور عرضه گردد.

به گزارش عصر هامون، 'چیكو' میوه ای گرمسیری با خاصیت درمانی برخی بیماریها و ترمیم دندان، منبع تامین مواد مغذی برای مصرف كننده و كسب درآمد بسیارخوب برای كشاورزان است.

نام درخت چیكو 'ساپودیلا' است و صمغ آن به نام 'چیكل' پیشتر برای درست كردن سقز(آدامس) بكار می رفت.

میوه چیكو پوستی قهوه ای رنگ دارد و طعم و مزه آن شیرین است.

چیكو با نام علمی Manilkara Zapotal گیاهی است از خانواده Sapotaceae كه نامهای علمی دیگری از قبیل achras Zapotal, Pouteria sapota, mammey sapote و غیره برای آن پیشنهاد شده است.

این گیاه با نام چیكو در فیلیپین، ساپودیلا در انگلیس، سان مانیلا دراندونزی، لاموت درتایلند، چیكلی در مكزیك، چیكو زاپوته در گواتمالا، مكزیك و ونزوئلا و نازی بری درجامائیكا شناخته می شود.

این درخت بومی در دوران قدیم در جنوب مكزیك و كشورهای آمریكا به منظور استخراج صمغ در تهیه آدامس و همچنین تولید میوه كشت می شد سپس توسط اسپانیاییها به فیلیپین برده شد و در نهایت به تمام نقاط گرمسیر دنیا انتشار یافت.

انتهای پیام/5696 https://www.asrehamoon.ir/vdcf.vdjiw6dcvgiaw.html
منبع : چهاربهاران
نام شما
آدرس ايميل شما