تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۲۷
رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش گفت : هدف از نامگذاری هفته سلامت مردان توجه هرچه بیشتر مردان به سلامت و حساس سازی این قشر است .
هدف از نامگذاری هفته سلامت مردان
هدف از نامگذاری هفته سلامت مردان
به گزارش عصر هامون به نقل از تفتان ما،پرویز براهویی در خصوص هفته سلامت مردان  اظهار داشت : هفته سلامت در کشور ما از اولین پنجشنبه ی اسفند ماه هر سال آغاز و بعنوان روز مـلی ســــلامت مـــردان تعیین گردیده است .

وی افزود : این نامگذاری از سال ۱۳۸۵ براساس پیشنهاد شبکه ۴ سیما و سپس طرح موضوع در دفتر سلامت خانواده و پذیرش آن و با توجه به اهمیت موضوع سلامت مردان تعیین گردید .

براهویی تصریح کرد : هر ساله در این روز با هدف حساس سازی جامعه آموزش و فرهنگ سازی درحد امکان، مداخلات تشخیص و درمانی صورت گیرد .

وی گفت : سلامت مردان با توجه به این که مردان بعنوان سرپرستان خانواده نیز هستند و بیشتر اوقات و ساعات روزمره را در بیرون و یا در محل کار سپری می کنند از اینرو سلامت این قشر از جامعه دارای اهمیت بسیار زیادی است .

رئیس شبکه بهداشت خاش در ادامه بر لزوم تحرک و فعالیت های جسمی ، بدنی ، کاهش مصرف نمک ، پرهیز از مصرف دخانیات ، جلوگیری از مصرف مواد غذایی چرب و نیز رعایت تعادل بدن را در تعادل فشار خون بسیار موثر دانست و بر رعایت مردان به این امر مهم تاکید کرد .

وی خاطرنشان کرد : به جهت معرفی و ترویج شیوه های مناسب زندگی شهری، توجه به فرهنگ سازی و نهادینه کردن رفتارهای سالم بهداشتی آموزش از دروان کودکی را امری لازم و ضروری دانست.

وی بیان کرد : فشارخون بالا در مردان همچون بسیاری از بیماری های غیرواگیر با سبک زندگی فرد یعنی عادات و رفتارهای بهداشتی او رابطه مستقیم دارد.

براهویی یادآور شد :‌ باتوجه به اینکه فشارخون یک بیماری رایج است و شیوع این بیماری رو به افزایش می باشد، در این زمینه کارهای زیادی می توانیم انجام دهیم .

وی با اشاره به این مطلب که ما باید با اقداماتمان در این هفته به پیشگیری و درمان مردان مبتلا به این بیماری کمک کنیم ، خاطرنشان کرد :‌ مهمترین بحث و فعالیت و تمرکز ما در این هفته می بایست روی اطلاع رسانی دقیق و شناساندن بیماری به مردم و خصوصا این قشر که بیشتر در معرض فشار خون باشد چرا که آنها مخاطب نهایی ما هستند.

وی افزود : سلامت مردان موضوعی است که موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار جامعه و توسعه کشور خواهد بود و مردان نسبت به زنان در معرض فاکتور های خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند که عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیادو استرس شغلی در آنها بیشتر است.

رئیس شبکه بهداشت خاش گفت: از سوی دیگر مردان کمتر به پزشک مراجعه نموده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله موانع فرهنگی تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تأخیر می اندازند.

وی تصریح کرد : طبق گزارش مطالعه ملی در کشور ما امید به زندگی در بدو تولد در مردان حد اکثر ۱۶/۷۰ سال بر آورد شده است و این آمار در زنان حد اکثر ۲۴/۷۳ سال می باشد .

پرویز براهویی با اشاره به اینکه؛ طبق بررسی هایی که در سال ۱۳۸۲، بار بیماریها و آسیب در کشور در جنس مذکر برای همه سنین بیشتر نشان می دهد، افزود : تعداد سال های از دست رفته به علت مرگ زود رس و همچنین سال های سپری شده توام با ناتوانی به ترتیب عواملی را به خود اختصاص داده است که شامل: حوادث ترافیکی ، بلایا و حوادث غیر مترقبه ، بیماری های ایسکمیک قلب (آنژین صدری و سکته قلبی)، سقوط از ارتفاع یا در سطح حوادث ناشی از تاثیر نیروهای مکانیکی و… می باشند

وی ضمن اشاره به این مطلب که شعار این هفته “سوانح و حوادث در کمین سلامت مردان“ می باشد، خاطرنشان کرد : این شعار بر حوادث ترافیکی، شغلی و سایر حوادث از جمله سقوط و غیره تاکید دارد.

این مسئول بیان کرد : پنجشنبه اول اسفند۱۳۹۲، آسیب های دستگاه تناسلی ادراری ناشی از حوادث. جمعه دوم اسفند۱۳۹۲، پیاده روی ایمن. شنبه سوم اسفند ۱۳۹۲ ،ایمنی در محیط کار. یکشنبه چهارم اسفند۱۳۹۲ ، ایمنی در محیط زندگی. دوشنبه پنجم اسفند ۱۳۹۲ ،ایمنی راه ها. سه شنبه ششم اسفند۱۳۹۲ ، ایمنی در حذف رفتارهای پرخطر. چهارشنبه هفتم اسفند ۱۳۹۲ ، رعایت نکات ایمنی در رانندگی نامگذاری شده است.

رئیس شبکه بهداشت خاش در پایان اذعان داشت : برای ایجاد فرصت کافی جهت انجام فعالیت ها و برنامه های مربوط به این هفته که هدف اصلی سلامت مردان است برگزار می گردد و برای هریک از روزهای هفته ی سلامت مردان ،یک عنوان ویک شعار خاص درنظر گرفته می شود.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcfmydj.w6d11agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما