تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۲۶
رئیس مرکزبهداشت شهرستان خاش گفت : هنگام مسافرت در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری کنیدو قبل از مصرف حتما" آنها را به مدت حداقل 10 دقیقه بجوشانید.
در سفر قبل ازمصرف غذاهای کنسروی آنها را بجوشانید
در سفر قبل ازمصرف غذاهای کنسروی آنها را بجوشانید
به گزارش عصر هامون، پرویز براهویی درخصوص تفذیه ی ایام نوروز در گفت وگو با تفتان ما اظهار داشت : زیاده روی در مصرف غذا و تنقلات، شیرینی و شکلات می تواند منجر به مشکلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن در این ایام شود .
وی ادامه داد : افرادی که مبتلا به قند خون و یا چربی خون بالا هستند زیاده روی در مصرف باعث اختلال در وضعیت سلامت آن ها خواهد شد،بنابراین برای برخورداری از آرامش و سلامتی در سفرهای نوروزی؛ تعادل در مصرف مواد غذایی را نیز در نظر بگیرید.
براهویی بیان کرد: کودکان باید از مصرف بیش از حد شیرینی و شکلات در ایام نوروزی وسفرهای نوروزی اجتناب کنند، زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی و شکلات در کودکان اغلب باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود و ضمن این که مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود وبعد از هر بار مصرف شیرینی و شکلات ؛ به علت تکرر مصرف این مواد در ایام نوروز به بهداشت دندان ها و مسواک زدن به خصوص در کودکان توجه شود.
وی خاطرنشان کرد :همچنین هنگام خریدآجیل باید به تازگی و کم نمک بودن آن توجه داشت، تا حد امکان از فروشگاه هائی که معتبر هستند و اجناس با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند و مواد را در مکانی خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری می کنند خریداری کنید. رئیس مرکز بهداشت خاش توصیه کرد: از خرید خشکباری که علائم کپک زدگی در آن ها مشاهده می شود خودداری گرددوبهتر است انواع کم نمک را انتخاب نمایید.
وی افزود : در سفرهای نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان ها تنظیم شود و در صورت مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده در مصرف آنها زیاده روی ننمایید، در این ایام بهتر است حجم مواد غذایی را در هر وعده های اصلی کاهش دادو به ویژه شام را مختصر میل کرد.
پرویز براهویی تاکید کرد : حتما” در طول سفر به دریافت مقادیر مناسب لبنیات پاستوریزه دقت کنید و روزانه متناسب با نیاز بدنتان حدود ۲ تا ۳ لیوان شیر یا ماست استفاده کنید و در طول سفر برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید و حداقل روزانه ۶ تا ۸ لیوان مایعات مصرف نمائید، البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده نمایـید. وی اذعان داشت:به منظور جلوگیری از یبوست از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده نمایید. حتما” قبل از استفاده آن ها را خوب شستشو دهید، ضمنا برای برطرف شدن نیاز بدن به مایعات، آب بهترین نوشیدنی است، تا حد امکان از مصرف آبمیوه های مصنوعی و نوشابه های گازدار پرهیز کنید.
وی در پایان عنوان کرد: به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده نمایید و تا حد امکان از مصرف سوسیس؛ کالباس و ساندویچ های آماده پرهیز کنید .
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjhyei.uqeymzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما