ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> نبود وسیله حمل و جابجایی باعث از بین رفتن صدها تن هندوانه کشاورزان زرآبادی شدسود اصلی در جیب دلالان | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۵
صدها تن هندوانه برداشت شده در بخش زرآباد شهرستان کنارک بدلیل نبود ماشین تریلی برای حمل و جابجایی محصولات به بازارهای مصرف از بین رفت.
نبود وسیله حمل و جابجایی باعث از بین رفتن صدها تن هندوانه کشاورزان زرآبادی شد/سود اصلی در جیب دلالان
نبود وسیله حمل و جابجایی باعث از بین رفتن صدها تن هندوانه کشاورزان زرآبادی شد/سود اصلی در جیب دلالان
به گزارش عصر هامون به نقل از طلوع کنارک، کشاورزی یکی از مشاغل سخت است که با وجود سختی های فراوان این کار، به جای اینکه بیشترین سود کار به کشاورزان زحمت کش برسد این دلالان و واسطه ها هستند که بیشترین سود را می برند یکی از مشکلات بزرگی که در حال حاضر برای کشاورزان وجود دارد،نبود وسیله برای حمل و جابجایی محصول به بازارهای مصرف و بحث فاصله قیمت خرید از کشاورز تا بازار است و همیشه سود اصلی به جیب دلالان می رود و کشاورز که بیشترین زحمت را در این بین کشیده متضرر می شود.
بخش زرآباد شهرستان کنارک بابیشترین سطح کشت محصولات کشاورزی در استان نظیر،هندوانه،گوجه فرنگی،موز،نارگیل و…از قطبهای اصلی کشاورزی استان سیستان و بلوچستان می باشد و این محصولات نقش بسیار مهمی در تولید محصول صیفی خارج از فصل کشور را دارند. بسیاری از مردم زحمتکش بخش زرآباد شهرستان کنارک نیز به این حرفه اشتغال داشته و از این راه امرار معاش می نمایند که این امراهمیت فوق العاده کشاورزی در ایجاد اشتغال پایدار را می رساند.وامسال نیز حدود ۱۲ هکتار از زمین های کشاورزی این بخش به زیر کشت هندوانه خارج از فصل رفته است. کاشت هندوانه خارج از فصل در کنارک طی دو مرحله انجام می شود که مرحله نخست آن نیمه دوم شهریور آغاز و در نیمه دوم آذرماه برداشت میشود.و مرحله دوم کشت نیز از نیمه دوم آبان آغاز و در نیمه دوم بهمن کار برداشت شروع، که این برداشت تا اردیبهشت نیز ادامه دارد.
اما متاسفانه در برداشت مرحله دوم مشکلات بسیاری گریبانگیر کشاورزان زحمتکش این خطه سرسبز شده است،بطوریکه داد کشاورزان و هندوانه کاران را در آورده است.در همین راستا بسیاری از کشاورزان منطقه طی تماسی که با این پایگاه خبری داشتند و در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه بسیاری از آنها خسارات مالی بسیاری دیده اند،اعلام نمودند:مسئولین چاره و فکری به حال ما کنند،با این مشکلات کشاورزی در این منطقه از بین خواهد رفت.
کشاورزان بخش زرآباد شهرستان کنارک با ابراز ناراحتی بیان داشتند: بدلیل نبود ماشین تریلی برای حمل و جابجایی محصولات به بازارهای مصرف قیمت هندوانه کاهش شدیدی داشته است و قیمت هرکیلو از ۱۰۰۰ تومان به ۲۰۰ تومان نیزرسیده است و باعث خسارت میلیاردی به کشاورزان منطقه شده است.
محمد خیروزهی یکی از کشاورزان خسارت دیده درباره علت این ماجرا گفت:متاسفانه بدلیل نبود ماشین تریلی برای حمل هندوانه ها دچار مشکل شدیم و چندین روز هندوانه های برداست شده روی زمین باقی مانده و خراب شدند.
وی گفت: چندین بار هم که با زحمت توانستیم ماشین تریلی برای حمل آن پیدا کنیم و برای شهرستان فرستادیم نه تنها سودی عایدمان نشد بلکه برای پرداخت کرایه ماشین نیز مجبور شدیم مقداری هم از جیبمان بدهیم.
این کشاورزبیان داشت: وجود دلالان نیز یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان این بخش می باشد که در فصل برداشت محصول بدون هیچ زحمتی پول کلانی به جیب می زنند.
کشاورزان دیگر منطقه نیز با تایید موضوعات ذکر شده یاد آور شدند: باصرف هزینه های گزاف جهت مراحل کاشت،داشت و برداشت هندوانه ،همچنین پرداخت هزینه حمل و نقل و هزینه باربری و…امیدوار بودیم با فروش محصول هزینه هایمان جبران شود،اما متاسفانه سود اصلی فقط به جیب دلالان رفته که با سوء استفاده از این فضا ( نبود تریلی جهت جابجایی و ماندن هندوانه ها روی دست کشاورزان) با کم ارزش جلوه دادن محصولات و به قولی تو سری زدن به محصولات با عث شده اند تا قیمت هندوانه چنان کاهش یابد که از قیمت تمام شده آن نیز بسیار کمتر شود و در چنین شرایطی بهتر است،کشاورز تولید نکند.
کار کردن در مزارع کشاورزی با وجود سختی های فراوانی که برای کشاورزان دارد و کارهایی مانند شخم زدن ،کود دادن، آبیاری،سم زدن و ،برداشت و کار هایی اینچنینی باید برای تولید محصول کشاورزی انجام شود،که این فعالیت ها نیز هزینه های بسیاری برای کشاورزان دارد و کشاورزی با این هزینه ها و سختی ها سود چندانی برای کشاورزان ندارد.
پس می توان از راههای بسیار موثر در در افزایش سود آوری برای کشاورزان و حذف دست دلالان و واسطه ها که می توان از گسترش صنایع تبدیلی و فراوری در کنار محصولات تولیدی استفاده شود نام برد.
سال های سال است که در برخی مواقع به دلیل افت شدید قیمت محصولات کشاورزی نظیر گوجه فرنگی و هندوانه به ویژه در ایام اوج برداشت محصول بسیاری از تولید محصول کشاورزان به دلیل نبود مشتری به حدر می رود که اگر صنایع جانبی در منطقه باشد جلوی بسیاری از این زیان ها را گرفته می شود وهمچنین کشاورزان را ترغیب به ادامه کاشت محصول در سال های بعد می نماید.
ولی متاسفانه مسئولان جهاد کشاورزی در سال های اخیر به بهانه عدم صرفه اقتصادی احداث صنایع از گسترش این صنایع صرفه نظر نموده چطور برای مناطق دیگر کشور احداث صنایع تبدیلی به صرفه است ولی برای کشاورزان این استان و خصوصا این بخش که شغل اکثریت مردم کشاورزی می باشد صرفه اقتصادی ندارد.
از سوی دیگر گسترش روز افزون پدیده زشت قاچاق در استان سیستان و بلوچستان هزینه های سنگین مادی و انسانی را برای دولت در پی داشته است.
بخش مهمی نه همه آن از علل گرایش به پدیده قاچاق به دلیل از بین رفتن مشاغل در بخش کشاورزی به علت سود آوری پایین آن است و جوانان برای امرار معاش ناگزیر به روی آوردن به مشاغل کاذب شده اند.
اگر پتانسیل های کشاورزی جنوب استان در همجواری استان هرمزگان به صورت جدی مورد توجه و حمایت دولت قرار می گرفت، ما امروز شاهد گسترش روز افزون پدیده قاچاق در این استان نبودیم و نیاز به صرف هزینه های سنگین مادی و انسانی از جانب دولت نبود.
ضروری است دولت مردان به جای اقدامات مقطعی با برنامه ریزی مدون و بلند مدت زمینه های توسعه بخش کشاورزی جنوب استان را فراهم نموده . که از نتایج این توجه می توان به هدایت جوانان به سمت مشاغل سالم و کاهش هزینه های دولت در مبارزه با پدیده شوم قاچاق خواهیم بود.
از راهکارهای اساسی حمایت از بخش کشاورزی کاهش هزینه های این بخش ،کوتاه کردن دست واسطه ها و دلادلان ، کاهش هزینه های حمل و نقل و گسترش صنایع تبدیلی و فراوری در این بخش می باشد.
برای مشاهده گزارش تصویری اینجا کلیک کنید
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdccxxqp.2bqsm8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما