تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۵
رئیس‌جمهور با بیان اینکه نه مرد را جنس اول می‌دانیم و نه زن را جنس دوم، گفت: زن و مرد را در برابر یکدیگر نمی‌بینیم، زنان در کنار مردم و در کنار مردان و هر دوی آن‌ها عین هم و مانند هم دارای مقام و کرامت انسانی هستند، نه زن برتر است و نه مرد بالاتر، نه این فرو دست است و آن بالا دست نه این دون است و آن یکی عالی.
نیازی نداریم برای بانوانمان از غرب الگو بگیریم/ هنوز کاستی‌های فراوانی در زمینه حقوق زنان در کشور وجود دارد
نیازی نداریم برای بانوانمان از غرب الگو بگیریم/ هنوز کاستی‌های فراوانی در زمینه حقوق زنان در کشور وجود دارد
به گزارش عصر هامون، سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در همایش ملی "زنان، نقش آفرینان عرصه اقتصاد و فرهنگ" آغاز شد.

دکتر روحانی در ابتدا با تبریک روز فرخنده میلاد دخت نبی گرامی اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) و همچنین حضرت امام خمینی(ره) گفت:‌ آیا با وجود شخصیتی در میان زنان جهان همچون فاطمه(ع) باز هم نیاز است که از مقام و استعداد و شایستگی و عروج زن سخن گفت؛ فاطمه‌ای که نه تنها الگو برای زنان که الگو برای همه انسان‌هاست.

وی ادامه داد:‌ فاطمه(س) یعنی شهامت، یعنی شجاعت، فاطمه(س) یعنی حق‌باوری و حق‌مداری، فاطمه(س) یعنی دفاع از حق، فاطمه(س) یعنی بانویی که محبت و عشق و صفا را به خانه مولایمان برد و آن را الگویی برای همه همسران جهان قرار داد.

رئیس جمهور اضافه کرد: این بدان معنا نیست که احترام و تکریم زنان و سخن گفتن از حقوق بانوان به این روز و این هفته و این ایام اختصاص یابد، اما روز زن و نام فاطمه(س) همان علامتی است که راه را گم نکنیم و بدانیم مسیر راه تعالی بانوان و همه انسان‌ها در چه مسیری قرار دارد.

نه مرد را جنس اول می‌دانیم و نه زن را جنس دوم

دکتر روحانی افزود: ما طبق معیاهای اصیل اسلامی، نه مرد را جنس اول می‌دانیم و نه زن را جنس دوم؛ زن و مرد را در برابر یکدیگر نمی‌بینیم، زنان در کنار مردم و در کنار مردان و هر دوی آن‌ها عین هم و مانند هم دارای مقام و کرامت انسانی هستند، نه زن برتر است و نه مرد بالاتر، نه این فرو دست است و آن بالا دست نه این دون است و آن یکی عالی.

وی ادامه داد: در تاریخ ایرانمان از قرن‌ها پیش زنان برای احقاق حقوق خود به پا خواستند، سخن گفتند، عمل کردند و مسیر تعالی را پیمودند، آن زمان که نهضت تنباکو بود آن کسی که توانست قلیان را از کنار شاه بردارد و به زمین بکوبد او یک بانوی شجاع بود که این قهرمانی را از خود بروز و ظهور داد و وقتی شاه به او اعتراض کرد گفت این فتوای مرجع تقلید، میرزای شیرازی بزرگ است.

زنان و بانوان در نهضت اسلامی و در انقلاب اسلامی نقششان از مردان کمتر نبود

رئیس جمهور گفت: زنان و بانوان همان‌ها هستند که در نهضت اسلامی و در انقلاب اسلامی نقششان از مردان کمتر نبود، در روز 15 خرداد 42 صبحگاهان وقتی مردم قم در صحن مطهر برای اعتراض به دستگیری امام(ره) اجتماع کردند این زنان قم بودند که چادر به کمر بسته و عکس امام(ره) در دست داشته و حتی شمشیر به دست داشته وارد صحن قم شدند و با فریاد "یا مرگ یا خمینی" قم را به حرکت درآوردند؛ این آغاز نهضت اسلامی ماست که زنان در صف مقدم بودند.

وی اظهارداشت:  از 17 شهریور و به خاک و خون غلطیده شدن زنان و مردانش و تا 21 و 22 بهمنش همه جا زنان دوشادوش مردان پرچم انقلاب و نهضت اسلامی را بردوش داشتند.

انقلاب اسلامی، فضای جدیدی را برای زنان با ایمان فراهم کرد

رئیس قوه مجریه ادامه داد: انقلاب اسلامی، فضای جدیدی را برای زنان با ایمان فراهم کرد، امام (رضوان الله تعالی علیه) زن را از گوشه خانه با حجاب و عفت به صحنه جامعه آورد، آن مرجع تقلیدی که فتوای صریح داد در برابر آنهایی که شبهه می‌کردند زنان در تظاهرات شرکت کنند  امام راحل بود، کسی که جلوی متحجرین ایستاد که می‌خواستند در دانشگاه تهران در کلاس‌ها بین دختر و پسر دیوار بکشند امام راحل بود، کسی که برای حضور زنان در صحنه‌های اجتماعی و سیاسی شبهه می‌کردند و در برابر همه آنها ایستاد و راه را برای ارتقای بانوان و زنان ما فراهم کرد امام(ره) بود.

وی بیان کرد: ما امروز راه و مسیر آن امام را طی می‌کنیم، زنان ایرانی در فراز و نشیب‌های تاریخی مشکلات فراوانی را داشته‌اند و هنوز نیز این مشکلات به اتمام نرسیده است.

رئیس‌جمهور گفت: زنانی که در دوران حاکمیت سنت به یک گونه مشکلات داشتد و گرفتار بودند و در زمان ظهور و بروز تجدد و مدرنیته نیز از سوی دیگر آن زمان انها را زندانی نه خانه که اتاق آن هم نه اتاق اول حیاط، آخرین اتاق و پستو این چنین مقام و شان و موقعیت زن را فرو کاستند و نه در زمان تجدد که عده‌ای خواستند زنان بازیچه و ابزار دست مردان قرار گیرند؛ در هر دو دوره به بانوان و زنان ما ظلم شد اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، قدم‌های مهمی برمبنا و معیار احکام خدا برداشته شد.

آنهایی که از آزادی زن به معنای مشروع اسلامی می‌ترسند این اعتقاد غلط را پای دین و اسلام و قرآن ننویسند

دکتر روحانی ادامه داد: زنی که استقامت می‌کند و مردی که استقامت می‌کند، عبادتش، قنوتش، اطاعتش همه را قرآن در کنار یکدیگر قرار می‌دهد پس آنهایی که از آزادی زن به معنای مشروع اسلامی و از حضور زن و از تعالی زن می‌ترسند و یا ایده و اعتقادی دارند لطفا این اعتقاد غلط را پای دین و اسلام و قرآن ننویسند.

وی افزود: خداوند اجر و پاداش هیچ کدام را نه مرد و نه زن را فراموش نمی‌کند، راست است و درست است که مادری و مقام مادری مقام بسیار بالاست، جای تردید نیست اما مگر وقتی پدر به جامعه می‌آید وظیفه پدری یا حق پدری یا مسئولیت پدری را فراموش می‌کند؟ مادر هم اگر به جامعه آمد مسئولیت مادری و وظیفه مادری را فراموش نخواهد کرد.

دکتر روحانی گفت: درست است که هیچ وظیفه و رسالتی را بالاتر از تربیت فرزندان و انسان‌ها نمی‌توانیم قرار دهیم، اما آیا تربیت فرزندان و رسیدگی به امور خانه و رئیس خانه بودن با حضور در جامعه و رسالت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی در تضاد است؟

وی بیان کرد: آیا تنها خانه مامن زنان است؟ ما این امنیت را باید به اداره و جامعه و خیابان و همه جای کشور گسترش دهیم.

دکتر روحانی افزود: زنان جامعه ما وقتی به تاریخ 4 دهه گذشته و 5 دهه گذشته در دوران نهضت اسلامی و پس از انقلاب نگاه می‌کنیم می‌بینیم به عنوان انسان‌هایی که مبارز بودند در برابر استبداد و رژیم استبداد ایستادگی و مقاومت کردند، صبور و استوار بودند و به عنوان همسران و مادران رزمندگان و شهیدان و جانبازان و آزادگان با صبرشان و ایستادگی‌شان به همه روحیه دادند و کشور را از تجاوز متجاوزین نجات دادند.

رئیس‌جمهور افزود: زنان یعنی انسان‌های هوشمندی که با تلاش و استعدادشان در دانشگاه و مدرسه و بیمارستان و کارخانه و همه جا حضور یافتند؛ حضوری موثر و حضوری تاثیرگذار.

وی تصریح کرد: کجاست که امروز ما حضور زنان را احساس نمی‌کنیم؟ در مدرسه، دانشگاه در معلمی مدارس و دبیرستان، در مراکز تحقیقاتی، در آزمایشگاه‌ها، در مطب پزشکان، در بیمارستان‌ها؟ کجا هست که زنان والا و شریف ما حضور ندارند.

زنان پاسدار عفت جامعه هستند

وی گفت:‌ چرا عده‌ای حضور زنان را تهدید احساس می‌کنند؟ زن چه تهدیدی است؟ بعضی فکر می‌کنند به محض اینکه زن از درب خانه خارج شد عرش اخلاق و عفت عمومی به اهتزار درامده است، چرا این چنین می‌اندیشید؟ زنان خود پاسدار عفت جامعه هستند.

رئیس قوه مجریه اظهارداشت: تردید نکنید حضور زنان در صحنه‌های اجتماعی فرصت است، تهدید نیست، اگر اشکالی در گوشه ای وجود دارد به خود بانوان ما واگذار کنید ،بگذارید خود آن‌ها حل و فصل کنند، با خشونت و تبختر و تکبر با زنان عزیز جامعه ما برخورد نکنید.

خشونت و تبعیض فرهنگی را برای زنانمان نخواهیم پذیرفت

دکتر روحانی ادامه داد: ما نه فرهنگ خشونت و نه خشونت فرهنگی نه فرهنگ تبعیص نه تبعیض فرهنگی نه فرهنگ افراط نه افراطی‌گری فرهنگی را برای جامعه مان به ویژه برای زنانمان نخواهیم پذیرفت.

وی بیان کرد: امروز زنان ما در تمام صحنه‌ها با وقار، با کرامت، با شخصیت باعفاف همانند مردان فعالیت می کنند، مگر می‌توانید شما نیمی از جامعه را فراموش کنید؟ مگر می‌شود 50 درصد اعضای جامعه را به گوشه‌ای راند و یا در حاشیه گذاشت؟ زنان باید دارای فرصت برابر مصونیت برابر و حقوق اجتماعی برابر باشند.

رئیس قوه مجریه افزود: ما برای اینکه در مسیر راه به مقصد برسیم، راهی طولانی در پیش داریم اقدامات بسیار ارزشمندی برای زنان در زمینه علم و دانش و تحصیل در زمینه کار و اشتغال و تحقیق فراهم شده است، امروز زنان ما در همه بخش‌های فرهنگی و اقتصادی حضور دارند.

وی گفت: در کدام فیلمی هست که شما حضور برجسته زنانمان را به عنوان بازیگر یا حتی کارگردان یا حتی فیلمنامه نویس یا حتی محقق نبینید و مشاهده نکنید؟ در کدام دانشگاه و کدام دبیرستان و مدرسه است که حضور فرهیخته زنان را نبینید و مشاهده نکنید؟ در کدام کارخانه در کدانم صحنه کار مخصوصا در شرایط پپیشرفت علمی و تکنولوژیکی؟ امروز شرایط کسب و کار الکترونیک رای خانم‌ها مهیاتر است تا دیروزی که تجارت الکترونیک و کسل و کار الکترونیک وجود نداشت، امروز با پیشرفت و علم و دانش صحنه‌های فراوانی برای حضور زنان ما از دیروزمهیاتر است و ما نیازی نداریم برای بانوانمان و راه آینده آن‌ها از غرب تبعیت کنیم یا از آن‌ها الگو بگیریم.

دکتر روحانی تصریح کرد: روز زن، روز فاطمه اطهر(س) است، زن یعنی انسانی که توان پیمودن راه فاطمه(س) و فاطمه(س) شدن را دارد و این بالاترین اسوه و الگو برای زنان جامعه ماست، نه تنها در اقتصاد و فرهنگ که این همایش به نام کارآفرینان در عرصه فرهنگ و اقتصاد است و امسال سخن اصلی رهبری فرهنگ و اقتصاد بوده بلکه در تمام صحنه‌ها زن‌ها حضور داشتند و خواهند داشت.

اعتراف می‌کنم هنوز کاستی‌های فراوانی در زمینه احقاق حقوق زنان و عدالت جنسیتی در کشور وجود دارد

رئیس‌جمهور ادامه داد: اما در عین حال هنوز ظلم و خشونت نسبت به زنان پایان نیافته است، از روستاها گرفته که زنان زحمتکش ما در مزرعه و در کنار کارگاه قالی بافی و در هنرهای دستی و همه جا بار سنگین اقتصاد روستا را بردوش می‌کشند تا زنان شهری و حتی مرکز کشور ما هنوز زنانی هستند که از رفتار ناعادلانه مردان نه تنها در فغانند حتی در هراسند و این دوران باید پایان یابد.

وی اظهارداشت: ما امروز زنانی را در جامعه‌مان داریم که از بسیاری از حقوق برخوردارند، اما هنوز هم کاستی‌های فراوانی وجود دارد، من هم به وصف یک حقوقدان و هم به وصف رئیس دستگاه اجرایی کشور اعتراف می‌کنم که هنوز کاستی‌های فراوانی در زمینه احقاق حقوق زنان و عدالت جنسیتی در این کشور وجود دارد.

نظام جمهوری اسلامی خود را مرهون حضور فعال زنان آگاه و مشارکت‌جو می‌داند

رئیس جمهور بیان کرد: دولت تدبیر و امید و بالاتر از آن، نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی خود را مرهون حضور فعال زنان آگاه مشارکت‌جو در صحنه اجتماع و در پای صندوق آرا می‌داند و این عهدی که دولت تدبیر و امید از روز اول با دختران و زنان و بانوان عزیز جامعه ما داشته است که فرصت‌های بیشتری را برای حضور آن‌ها مهیا کند براین عهد وفادار خواهد ماند.

رئیس قوه مجریه گفت: در بسیای از زمینه‌ها من دست یاری را به سوی ملت، به سوی خود بانوان و به سوی ارکان دیگر نظام دراز می‌کنم، برای اینکه ما به هدف نهایی برای احقاق حقوق زنان برسیم باید همه مشارکت و کمک کنند.

فقها نیاز امروز جامعه را با منابع پویای فقه و منابع عظیم اسلامی ما منطبق سازند

دکتر روحانی ادامه داد: برای تبیین و باور جایگاه زنان و حقوق زنان باید اندیشمندان، فرهیخنگان، اساتید به ویژه حقوقدانان و فقهای اندیشمند با فقه پویا به صحنه بیایند و باید نیاز امروز جامعه را با منابع پویای فقه و منابع عظیم اسلامی ما منطبق سازند که اسلام ما برای هر زمان و هر دوره‌ای ، راه و مسیر تعالی و فلاح و رستگاری آماده کرده است.

وی افزود: امیدوارم این اجتماع و این اقدام معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اولین قدم و آغاز راه باشد، من از این معاونت می‌خواهم با همکاری با مراکز تحقیقاتی با اندیشمندان و جوامع مردم نهاد و جامعه مدنی و بخش خصوصی و بخش‌های عمومی با همه دلسوزان همکاری و مشارکت کنند و راه را برای فرصت بیشتر خدمت زنان به جامعه هموارتر کنند چرا که می‌دانم بدون شما مادران و زنان در این کشور اعتدال امید و تدبیر استقرار نخواهد یافت.

رئیس جمهور اضافه کرد: این شما هستید که باید نهال امید را در خانه‌ها غرس کنید، این شماها هستید که باید نشاط را در خانه نه تنها در دل فرزندانتان،حتی همسرانتان، پدرانتان و مادرانتان روز به روز بیشتر کنید، اگر پیشرفت می‌خواهید از خانه شروع می‌شود، اگر تعالی می‌خواهید از خانواده شروع می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این حرف درست است که خانواده اساس و بنیان اصلی برای اجتماع و جامعه ماست، این سخن به حق است که اصلاح از داخل خانه آغاز می‌شود اما باید بدانیم اگر به نیمی از جمعیت کشور توجه نکنیم در آن کشور شاهد رشد و توسعه واقعی نخواهیم بود و قطعا با حضور زنانمان با حق زن با نقش زن با توان زن ما شاهد جامعه‌ای بهتر و توسعه یافته تر خواهیم بود.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdccxpqp.2bqsi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما