تاریخ انتشار :شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۸
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی گفت: کشتی اقیانوس پیمای تحقیقاتی برای انجام تحقیقات دریایی در خلیج فارس، خرداد به آب انداخته می‌شود.
کشتی اقیانوس پیمای تحقیقاتی ایران، خرداد به آب انداخته می‌شود
کشتی اقیانوس پیمای تحقیقاتی ایران، خرداد به آب انداخته می‌شود
به گزارش عصر هامون، عباس نوبختی عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با بیان اینکه کشتی اقیانوس پیمای تحقیقاتی خرداد به آب انداخته می‌شود، گفت: با به آب انداختن کشتی اقیانوس‌پیما، ایران هم با تاخیر فراوان نسبت به کشورهای پیشرو و حتی خاورمیانه‌ای به جمع کشورهای صاحب این فناوری می‌پیوندد.

نماینده موسسه ملی اقیانوس‌شناسی در IOGOOS اظهار داشت: پرده برداری از دنیای مفقود شده دریاها و شناخت بیشتر آب‌های اقیانوس‌ها که 70 درصد (دو سوم) کره زمین را فرا گرفته و منابع عظیم معدنی و زیستی را در دل خود نهفته دارد، مستلزم انجام سفرهای دریایی اکتشافی و ابزارهای خاص علمی خودش است.

وی افزود: حدود80 درصد آب‌ها برای انجام مطالعات میدانی برای تمام کشورها مشاع است یعنی همه کشورها می‌توانند از این آب‌ها استفاده کنند به همین دلیل می‌بینیم که خیلی از کشورها برای انجام مطالعات زمین، زیست، شیمی و فیزیک دریا تا نزدیکی آب‌های کشور ما می‌آیند و بر اساس نیاز خودشان و ابزارهای مورد نیاز از این آب‌ها بهره مند می‌شوند.

نوبختی ادامه داد: کشتی اقیانوس‌پیما برای شناخت بیشتر خلیج فارس و دریای عمان، انجام تحقیقات دریایی در دریای عرب (در شمال شرقی اقیانوس هند) و اقیانوس هند و ورود به پروژه‌های تحقیقاتی اقیانوس هند با کشورهای حاشیه اقیانوس هند سال 88 به معاونت وقت علمی فناوری ریاست جمهوری ارائه و در نهایت عملیات ساخت آن در موافقت نامه‌ای بین این معاونت و وزارت علوم از اردیبهشت سال 90 آغاز شد.

وی ادامه داد: این شناور تحقیقاتی با 50 متر طول، 10متر عرض و 12 متر ارتفاع و 5/3 آبخور و 4 آزمایشگاه قادر است با آب و سوخت کامل به مدت 45 روز با ظرفیت 27 نفر سوار بر آب‌های خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند در حدود 3هزار مایل دریا، کارهای تحقیقاتی و میدانی خود را به انجام رساند.

نوبختی اضافه کرد: نمونه برداری رسوب، تعیین غلظت و شوری، آنالیز جریان‌ها، بررسی دما و چگالی، شناسایی و چگونگی شکل گیری معادن، شناسایی بستر دریاها برای عملیات لوله کشی و انتقال گاز و نفت، بررسی نشت سکوهای نفتی، آنالیز گونه‌های بومی از مهم‌ترین ماموریت‌هایی هستند که برای این کشتی تحقیقاتی در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، در حال حاضر این کشتی با 100 درصد پیشرفت فیزیکی بدنه مراحل پایانی خود را سپری می‌کند و پیش بینی می‌شود اواخر خرداد به آب‌های آزاد جنوب کشور انداخته شود و پس از انجام آزمایش‌های مختلف در چند ماه آینده به بهره برداری برسد.

انتهاي پيام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcjvoei.uqevizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما