تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۹
فرماندار خاش گفت :‌ مردم ستون سلامت خود هستند .
مردم ستون سلامت خود هستند
مردم ستون سلامت خود هستند
به گزارش عصر هامون به نقل از تفتان ما، محمد اکبر چاکرزهی در جشن سلامت که همزمان با هفته سلامت در سالن اجتماعات مرکز بهداشت خاش برگزار گردید ، با بیان این‌که خودمراقبتی گام نخست سلامت است، اظهار داشت: این به معنای آن بوده که یاد بگیریم چگونه از خودمان مراقبت کنیم.
وی تصریح کرد: حدود ۶۵ تا ۸۵ درصد از مراقبت‌هایی که منجر به سلامت می‌شود ناشی از خود‌مراقبتی است.
چاکرزهی ادامه داد: خود‌مراقبتی یعنی فعالیتی که فرد برای حفظ و ارتقاء سلامتی خود و خانواده خود، پیشگیری از بیماری‌ها و درمان و کاهش عوارض بیماری‌ها انجام می‌دهد.
فرماندار خاش یادآور شد: نهادینه شدن فرهنگ خود‌مراقبتی در بین افراد جامعه نتایج مثبتی را در پی‌دارد.
نماینده عالی دولت در خاش خاطرنشان کرد : بخشی از جامعه با مشکلاتی از جمله دیابت و چاقی روبرو است و باید خودمراقبتی از سوی آحاد جامعه به منظور حفظ سلامت مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام محمد حسین میری امام جمعه اهل تشیع شهرستان خاش نیز در ادامه بیان کرد : تعالیم دینی ما سرشار از سفارش به زندگی خدامحوری است که بندگی ‌در سایه سلامتی است و اساس فعالیت‌های مادی و معنوی بستگی به سلامت دارد.
وی افزود: مصرف هر چه کمتر دارو یکی از مباحث اصلی خود‌مراقبتی است و در متون دینی نیز به این مهم بارها سفارش شده ‌که حتی‌الامکان از دارو کمتر استفاده شود.
مولوی محمد علی شهنوازی امام جمعه اهل سنت خاش هم رمز رسیدن به کمال محض و رشد معنوی را داشتن سلامت جسمانی و روحی دانست و گفت : دانشمندان صاحب‌نام مانند ابوعلی‌سینا تنها راه رسیدن به تکامل را داشتن سلامت کامل می‌دانند.
وی تصریح کرد : مومن بر ضرورت توجه به پیشگیری تاکید کرد و گفت: دین مبین اسلام در این زمینه مباحث گسترده‌ای داشته و اقشار مختلف جامعه را برای رسیدن به حقیقت محض مساعدت می‌کند.
مولوی شهنوازی با اشاره به اینکه در مبانی دینی نسبت به مسئله سلامت تاکید زیادی شده است، ابراز داشت: در قرآن کریم مسئله سلامت مورد توجه قرار گرفته است و باید قدر این نعمت ارزشمند را بدانیم و در راه حفظ آن بکوشیم.
عبدالرضا میراولیایی مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش نیز اظهار داشت :‌ تأمین سلامت مردم جزو وظایف ذاتی و اولیه همه دولت‌ها است و با توجه به مشکلات در زیرساخت‌های سلامت شهرستان خاش که به صورت کلان در کل کشور نیز وجود دارد، باید راهکارهایی ارائه داد.
وی با بیان اینکه مشکلات در بحث سلامت دارای ریشه‌های دیرینه است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین چالش در بحث سلامت تأمین منابع مالی است که طی سالیان متمادی در بودجه کشور دیده نشده و زیر پنج درصد بود.
میراولیایی تصریح کرد : سلامت جزو ۱۰ اولویت اول دولت نبود و در سال گذشته نیز با توجه به تحریم‌ها با مشکلات جدی در ارائه خدمت در حوزه سلامت مواجه شدیم.
پرویز براهویی مدیر مرکز بهداشت و درمان خاش هم در ادامه با اشاره به اهمیت نهادینه شدن فرهنگ خود مراقبتی و تبدیل شدن به یک رفتار در جامعه بیان کرد: آموزش در حوزه‌های مختلف خودمراقبتی از‌ جمله آشنایی با احیای قلبی، ریوی و حمل مناسب بیماران آسیب ‌دیده اثرات بسیار ارزشمندی دارد .
رضا کرد رئیس بیمارستان امام خمینی ( ره )‌ خاش در ادامه این جلسه اظهار داشت با بیان اینکه رفع مشکلات موجود در بخش‌های بهداشت و درمان بیمارستان خاش نیاز به توجه عموم مردم دارد معضلات موجود در حوزه درمان کشور را یکی از مشکلات پایه‌ای کشور دانست و ابراز داشت: حل این مشکلات نیاز به تامین اعتبار و به نوعی عزم ملی دارد.
وی با اشاره به بی‌توجهی به بهداشت روان، گفت: سلامت روان، واژه‌ای است که شاید برای همه شناخته شده نباشد، چرا که عموم جامعه پیش از موضوع روح و روان بیشتر به مسائل جسمی توجه دارند و در گیر آن شده‌اند .
کرد در پایان اظهار داشت : سلامت روح و روان نسبت به سلامت جسمی در اولویت قرار دارد هر چند نمی‌توان از این جمله هم چشم‌پوشی کرد که می‌گویند عقل سالم در بدن سالم قرار دارد، بنابراین توجه به هر دو موضوع سلامت روح و جسم ضرورت دارد .
در پایان این مراسم از فعالین و حامیان سلامت شهرستان خاش تجلیل شد .
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjmhei.uqevhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما