تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۲
در پى افشاى پنهان كارى كاخ سفيد درباره ايميل هاى مرتبط با حمله سال ٢٠١٢ ميلادى به سفارت آمريكا در بنغازى، جان كرى، وزير خارجه ايالات متحد، جهت اداى شهادت درباره عملكرد وزارتخانه متبوعش در رابطه با اين ماجرا به مجلس نمايندگان آمريكا احضار شده است.
گزارش عصر هامون، به جریان حمله به سفارت امریکا در بنغازی و پنهانکاری‌های دولت آمریکا از این ماجرا می‌پردازیم:

ايميل مورد نظر كه توسط  "بن رودس"، معاون مشاور امنيت ملى آمريكا، نوشته شده و براى تعدادى از مقامات دولت نيز ارسال شده است، به سوزان رايس، فرستاده وقت آمريكا در سازمان ملل متحد، درباره نحوه مطرح كردن ماجرا در جريان يك برنامه تلويزيونى توصيه‌هايى ارايه كرده است. هنگاميكه كنگره در ابتدا اسناد مرتبط با اين حمله را كه به كشته شدن چهار نفر منجر شد، درخواست كرد، اين ايميل از چشم كنگره مخفى ماند.    
 
 
 
اواسط هفته گذشته، به موجب قانون آزادى اطلاعات، براى گروه نظارتى موسوم به ديده‌بان قضايى فاش شد كه دولت به عمد اين اطلاعات را از دسترس بازرسان كنگره دور نگهداشته است. به نوشته روزنامه هيل چاپ واشنگتن، جمهورى خواهانى همچون "ليندسى گراهام" اين موضوع نشان می‌دهد کاخ سفید در تلاش برای به تصویر کشیدن یک موقعیت در تضاد با واقعیت است.     
 
 
***  دولت اوباما سعی داشت نقشه شوم خود را به مسلمانان نسبت دهد
در اين ايميل رودس از رايس مى خواهد كه ريشه اين اتفاقات را به پخش يك فيلم موهن به پيامبر اسلام (ص) منتسب كرده و به شكست سياست هاى آمريكا در ليبى اشاره اى نكند.  عليرغم اينكه در ابتدا حمله بنغازى به تظاهرات پرتنش عليه يك ويديوى اينترنتى نسبت داده شد، بعدتر كاخ سفيد دريافت كه اين حمله اى از پيش برنامه‌ريزى شده بوده است.   
 
 
منتقدان باراک اوباما بارها گفته‌اند ملاحظات سیاسی در آن زمان باعث شد سوزان رایس حملات بنغازی را به تظاهرات خودجوش مسلمانان علیه آمریکا ارتباط دهد. این منتقدان می‌گویند دولت اوباما در آن زمان که نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا بود نخواست این حادثه را یک حمله تروریستی بداند چرا که در این صورت ایده پیروزی اوباما در برابر تروریسم بی‌ معنی از آب درمی‌ آمد.
 
 
در پى انتشار اين ايميل، كميته نظارت مجلس نمايندگان آمريكا، از جان كرى خواست براى اداى شهادت در روز ٢١ ماه مه سال جارى حاضر شود. با وجود اينكه در زمان وقوع حمله جان كرى عهده دار وزارت خارجه نبوده، تسليم مدارك به كنگره در دوران تصدى وى انجام پذيرفته است.   
 
در حمله سال ٢٠١٢ ميلادى سفیر آمریکا به دلیل خفگی ناشی از آتش‌سوزی در کنسولگری این کشور در بنغازی کشته شد. دو نفر از کشته شدگان، تفنگداران دریایی آمریکایی و یک نفر دیگر، کارمند کنسولگری این کشور بود.
 
 
 
حمله با پرتاب بمب‌های آتش زا و شلیک گلوله به ساختمان انجام شد و محافظان ساختمان با تیراندازی تلاش کردند مقاومت کنند، اما در این کار موفق نشدند و ساختمان کنسولگری لحظاتی پس از حمله به آتش کشیده شد. 
 
به گزارش دیلی‌میل، کمیسیون شهروندان بنغازی، گروهی متشکل از افسران ارشد سابق، کارمندان سیا و متفکران، در واشنگتن اعلام کرد که  بررسی هفت ماهه در رابطه با حمله به سفارت آمريكا نشان داده است که اگر ایالات متحده یک سال قبل از وقوع این حادثه به تسلیح شبه نظامیان القاعده در سراسر لیبی کمک نمی کرد، می شد از وقوع آن جلوگیری کرد.
 
 
"کلر لوپز"، یکی از اعضای این کمیسیون و یک افسر سابق در این باره گفت:  با آن چه که ما در لیبی انجام دادیم  و آگاهانه تهیه سلاح برای شبه نظامیان و افراد شناخته شده  القاعده را تسهیل کردیم، ایالات متحده طرف های دخیل در جنگ با ترور را تغییر داد.
 
وی دولت اوباما را در عدم ممانعت از رسیدن نیمی از محموله اسلحه یک میلیارد دلاری امارات متحده عربی به شبه نظامیان القاعده، مقصر دانست.
 
 
"لوپز" گفت: به یاد داشته باشید، این سلاح‌هایی که به بنغازی آمد با اجازه نیروهای مسلح ما که مبادی ورودی هوا و دریا را بسته بودند، وارد شهر شده است.
 
جامعه اطلاعاتی هم بخشی از آن بود، وزارت امور خارجه هم بخشی از آن بود، و قطعا این بدان معنی است که سران رده بالای ایالات متحده، سران امنیت ملی، و به طور بالقوه کنگره هم از این موضوع اطلاع داشتند.
 
این سلاح‌ها برای قذافی در نظر گرفته شده بود، اما ایالات متحده اجازه  داد آنها به دست مخالفان او بیفتد.

انتهای پیام/ 4030
https://www.asrehamoon.ir/vdccs1qp.2bqii8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما