ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> آمریکا غارتگر منابع طبیعی آفریقا | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۰
وزیر خارجه آمریکا جان کری در اظهاراتی تامل برانگیز اعلام كرد ؛ ایالات متحده به منابع طبیعی آفریقا و بهره‌برداری از آن علاقه‌مند است و سیاست‌های فعلی و گذشته آمریکا در این قاره در مسیر بهره‌برداری از منابع بالقوه این قاره معطوف شده است . به عقیده جان كری ، ایالات متحده و قاره آفریقا ، به دلیل منابع فراوان طبیعی ، و برخورداری از دانش لازم برای توسعه اقتصادی ، "شرکای طبیعی" می‌باشند .
آمریکا غارتگر منابع طبیعی آفریقا
آمریکا غارتگر منابع طبیعی آفریقا
به گزارش عصر هامون، جان کری در سفر خود به آدیس آبابا ، پایتخت اتیوپی ، در دیدار با اعضای هیئت دیپلماتیک آدیس آبابا و رهبران " آفریقای جوان" ، اظهار داشت : آفریقا دارای منابع طبیعی ، ظرفیت و دانش فنی كافی برای توسعه اقتصادی است و ایالات متحده اکنون آفریقا را به عنوان "شریک منابع طبیعی" خود می‌داند .

جان کری می‌گوید : در طول سه سال آینده ، 37 كشور آفریقایی از مجموع 54 کشور ، انتخابات ملی پیش روی خواهند داشت و ملت‌های آفریقایی باید برای مبارزه با فساد سیاسی و مالی بسیج شوند ، معضلی كه به گفته اتحادیه آفریقا دهها میلیارد دلار برای مردم آفریقا هزینه در بر داشته است ! .

وزیر خارجه آمریکا ، جان کری به بحران فعلی در نیجریه ، جنوب سودان، سومالی و جمهوری آفریقای مرکزی اشاره و آنها را از ناراحتی‌های فعلی سیاست آمریكا برشمرد و از آفریقایی‌ها خواست تا در برقراری ثبات و توسعه مالی تلاش كنند .

بدیهی است که این خواسته واشنگتن تعداد انگشت شماری از دیکتاتوری‌های مورد حمایت آمریكا از جمله تئودور اوبیانگ نگوما از گینه استوایی در غرب آفریقا را شامل نمی‌شود .

در گزارش سال 2003 بی بی سی ، وی به عنوان " خدای كشور" (!) معرفی شده بود . در این برنامه رادیویی یکی از دستیاران ریاست جمهوری می‌گوید : "او می‌تواند برای کشتن هر کس بدون آنكه محاكمه شود و به جهنم برود تصمیم بگیرد ، به خاطر این كه او خود خدای این كشور است ، او کسی ا‌ست که با خدا در تماس دائمی است، و خدا به او این قدرت را داده است ". اوبیانگ بعد از اعدام عمویش فرانسیسكو نگوما ، از سال 1979 تاكنون ، متحد ثابت قدم آمریکا و قدیمی‌ترین دیکتاتور حاکم در آفریقا محسوب می‌شود . اوبیانگ در اسپانیا تحت رهبر فاشیستی فرانسیسکو فرانکو آموزش دیده بود . صادرات نفت گینه استوایی و فساد مالی ، خانواده اوبیانگ را به یکی از ثروتمندترین خانواده ها در قاره آفریقا تبدیل كرده است .

در سال 2008 ، وزارت امور خارجه آمریكا در گزارش حقوق بشر گینه استوایی خود موارد ذیل را جزء نگرانی های خود برشمرده است (حكومتی که خود ایجاد و حمایت می كند ) :
توانایی محدود شهروندان این كشور برای تغییر در درون دولت خود ؛ افزایش قتلهای غیر قانونی توسط نیروهای امنیتی ؛ آدم ربایی (دولت) ؛ شکنجه سیستماتیک زندانیان و بازداشت شدگان توسط نیروهای امنیتی ؛ زندگی در شرایط تهدید در زندان ها و بازداشتگاه ؛ مصونیت از مجازات ؛ دستگیری های خودسرانه ؛ بازداشت و حبس انفرادی ؛ آزار و اذیت و اخراج ساکنان خارجی ؛ فساد قضایی ؛ نقض حریم خصوصی. محدودیت در آزادی بیان و مطبوعات ؛ محدودیت در حقوق تجمع ؛ تشکل و جنبش ؛ فساد دولتی. خشونت و تبعیض علیه زنان؛ قاچاق افراد ؛ تبعیض علیه اقلیت های قومی؛ و محدودیت در حقوق کارگینه استوایی صرفا یك مثال است.

این كشور منابع طبیعی فراوان و رابطه ای دوستانه با واشنگتن در زمینه‌های مختلف دارد .

این سخنرانی جان کری نشان می‌دهد كه ، کشورهایی که فاقد امنیت و ارزش های دموکراتیک برای مردم هستند ، ایالات متحده برای کمک به افزایش روابط خود با آفریقا آماده است ، اما كشورهای آفریقایی باید گام‌های قوی‌تری را برای اطمینان از امنیت و دموکراسی برای مردم خود ، بردارند .
او در این سخنرانی ، به گینه استوایی، اوگاندا، رواندا و یا اتیوپی اشاره نمی‌کند !. چرا كه همه این كشورها در راستای تامین منافع واشنگتن ، توسط آمریكا حمایت می‌شوند.

جان كری با اشاره به هزینه مالی سنگین فساد در این قاره گفت : "این پول می‌تواند برای ساخت مدارس جدید، بیمارستان، جاده های جدید و پل ها، لوله های جدید و خطوط برق هزینه گردد ! .به همین دلیل این منابع مالی نباید به جیب افرادی مانند تئودور اوبیانگ رئیس جمهور برود ( سیاست ریاكاری آمریكا).

واقعیت امر این است كه آفریقا دارای منابع غنی از جمله نفت، مس، طلا و نقره است. فرماندهی نظامی آفریكام ایالات متحده (AFRICOM) در حال گسترش حضور خود در آفریقا برای مقابله با نفوذ چین، برزیل، هند و روسیه است و بهانه‌های برقراری دموكراسی و احیای حقوق مردم آفریقا تنها بهانه‌ای بیش نیستند .

بر اساس سند ارائه شده توسط آفریكام AFRICOM در جلسه کمیته خدمات مسلح در مجلس سنا ، ژنرال دیوید رودریگز در ششم مارس 2014 ، استراتژی واشنگتن در مورد آفریقا را چنین بازگو می‌كند:
"آفریقا برای متحدان اروپایی‌مان ، متحدانی که به طور مستقیم با افزایش نفوذ اقتصادی و سیاسی برخی کشورهای آفریقایی تحت تاثیر قرار می‌گیرند ، و همچنین با بی ثباتی برخی از کشورهای آفریقایی منافع خود را در خطر می بینند ، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .

بسیاری از متحدان اروپایی ، آفریقا را به عنوان بزرگ ترین منبع تهدیدات امنیتی خارجی خود تلقی می‌كنند ، از جمله تروریسم ، مهاجرت غیر قانونی ، قاچاق انسان و قاچاق مواد مخدر و اسلحه !

انرژی قاره آفریقا و ذخایر معدنی استراتژیک آن برای چین، هند و دیگر کشورهای در حوزه اقیانوس هند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است . افزایش اهمیت آفریقا برای متحدان و قدرت‌های در حال ظهور، از جمله چین، هند و برزیل ، فرصت‌هایی را برای تقویت اهداف امنیتی آمریکا در مناطق دیگر از طریق تعامل ما در این قاره فراهم می‌کند.

هر چند اکثر کشورهای آفریقایی به همکاری با ایالات متحده آمریکا در تمام بخش تمایل دارند ، اما بسیاری از كشورهای آفریقایی با كشورهایی كه بتوانند امنیت و رفاه آنها را افزایش دهند ، همكاری خواهند كرد .

ما باید در تعیین شكاف‌ها كه در انجام آن كوتاهی كرده‌ایم و دیگران آنرا پر كرده‌اند ، تعمق و جایگاه خود را اعاده كنیم ."

قطعا آفریقا ، پروژه استعماری بعدی واشنگتن است. گسترش فرماندهی آفریكام و پایگاه‌های هواپیماهای بدون سرنشین در همین راستا صورت پذیرفته است .

حضور نظامی آمریكا در آفریقا بهانه‌هایی كاملا منطقی می‌طلبد ، و در این امر ، جكومت‌های دست نشانده و گسترش فساد و ناامنی می‌تواند بهترین بهانه برای ورود آمریكا به این قاره ثروتمند تلقی گردد.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcc40qp.2bqi08laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما