تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۸
رئیس مرکز بهداشت چابهار گفت: 450 بیمار تالاسمی ماژور که 50 درصد آنها مربوط به شهرستانهای؛نیکشهر، سرباز، کنارک و پیشن در بیمارستان امام علی (ع) ارائه خدمات می شوند.
در جنوب استان 450 نفر مبتلا به تالاسمی ماژور وجود دارد
به گزارش عصرهامون، به نقل از  چهاربهاران، رئیس مرکز بهداشت چابهار در همایش حمایت از بیماران تالاسمی شهرستان چابهار اظهار داشت : این همایش با هدف اطلاع‌رسانی، پیشگیری از بیماری تالاسمی و همچنین آشنایی خیرین، مسئولان و مردم از وضعیت این بیماران برگزار گردیده است.

وی افزود : بیماری تالاسمی شدید یا تالاسمی ماژور ، یک بیماری ارثی خونی است که به دلیل نقص در ساخته شدن گلبول های قرمز خون ایجاد می شود ، به همین علت ،این بیماران مبتلا به کم خونی شدید بوده و برای ادامه حیات ناچار به تزریق مرتب خون (حداقل هرسه هفته یکبار)می باشد،.
رییس مرکز بهداشت چابهار تصریح کرد:این بیماران به دلیل رشد بیش از حد استخوان های صورت که برای کمک به خونسازی بیشتر است، دارای قیافه ای مشخص و متمایز از دیگران می باشد .

دکتر نظری از مشکلات و عوارض عمده بیماری تالاسمی شدید در بیماران خبر داد و بیان کرد : یکی از عوارض این بیماری به علت تزریق مداوم خون است که آهن در بدن این بیماران تجمع نموده و موجب از بین رفتن تدریجی عملکرد قلب ، کبد ،لوزالمعده ، غدد جنسی و … می گردد .

وی در ادامه بیان کرد : بیماری هایی نظیر نارسایی قلبی و دیابت ناشی از همین فرایند است که به همین دلیل این بیماران ناچار به مصرف مداوم داروهای دفع کننده آهن هستند و با توجه به اینکه اغلب این داروها تزریقی می باشند ناراحتی زیادی از این نظیر به آنها تحمیل می گردد و همچنین خطر ابتلاء به عفونتهایی از قبیل هپاتیت که از طریق خون منتقل می شودقرار می گیرند.
وی افزود:معمولا کسانی که به این عفونت ها مبتلا شده اند در حال روش های غربال گری داوطلبین اهداء خون و کیسه های خون اهدایی این خطر را به میزان چشمگیری کاهش داده است و عوارض شایع دیگر این بیماری پوکی زودرس استخوان ناشی از نازک شدن دیوار استخوان ها است.

رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان چابهار اذعان داشت : افراد ناقل صفت تالاسمی در واقع سالم و بدون علامت هستند . ولی اهمیت تشخیص صفت تالاسمی ، در ازدواج این افراد است . چرا که اگر دو نفر هر دوی آنها ناقل صفت تالاسمی هستند با یکدیگر ازدواج کنند چون احتمال اینکه در هر بارداری ، بچه تالاسمی ماژور (شدید ) به دنیا بیاورند ۲۵درصد یا یک چهارم است .

وی خاطر نشان کرد : دختر و پسری که هر دو نفرشان ناقل تالاسمی خفیف هستند ، بهتر است با هم ازدواج نکنند ،اما اگر به هر دلیل خواهان ازدواج باهم شدند ، می توانند به صورت مشروط با هم ازدواج کنند . یعنی ضمن دریافت مشاوره ژنتیک کامل ،متعهد بشوند که آزمایشات ژنتیک قبل از تولد را برای جلوگیری از به دنیا آمدن فرزند بیمار انجام دهند . تحت شرایط می توان جنین مبتلا به تالاسمی شدید را در ماه های اول بارداری سقط کرد .

وی افزود : امروزه با انجام به موقع آزمایش های ژنتیک ، یک زوج ناقل تالاسمی می تواند صاحب نعمت فرزند سالم شوند .
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcaymnm.49num15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما