تاریخ انتشار :شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۸
مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس سیستان و بلوچستان گفت: مردم نقش اساسی در آزاد سازی خرمشهر ایفا کردند.
حمزه دهقان
حمزه دهقان
به گزارش سرویس دفاع مقدس عصر هامون، به نقل از دادمردان، سرهنگ حمزه دهقان با اشاره به عوامل کلیدی در آزاد سازی خرمشهر اظهار داشت: هجوم سراسری عراق به میهن اسلامی و با شرایطی که در ابتدا انقلاب کشور داشت و اشغال بخشهایی از سرزمین ما این تصور در اذهان عمومی بود که باید برای خروج اشغال گران از کشور یا مجامع بین المللی تصمیم بگیرند و یا ایران امتیازی به عراق بدهد.
وی ادامه داد: اما در اندیشه امام این باج دادن به مزدوران امری مردود بود و امید بستن به بیگانگان در منطق وی نمی گنجید، لذا با تکیه بر داشته های داخلی و نیروهای خودی تغییراتی در روند جنگ صورت گرفت که موجب افزایش توان ایران شد.
وی عزل بنی صدر و فرمانده ای حضرت امام خمینی (ره) بر جنگ را نقطه عطف پیروزی در مقابل زیاده خواهی های صدام دانست و گفت: بین سپاه و ارتش وحدت ایجاد شد و گروههای مردمی و بسیج تجهیز شدند و اینها عواملی شد که توان دفاعی ما افزایش پیدا کند.
دهقان در ادامه تصریح کرد: انتظار عمومی و اراده ملی در واقع براین صورت گرفت که باید دشمن را از خاک بیرون کرد بر همین اساس استراتژی دفع تجاوز شکل گرفت و مردم به صورت گسترده ای در جبهه حضور پیدا کردند و به حول قوه الهی پیروزیهای بزرگی هم رقم خورد.
این مسئول با اشاره به نقش مردم در ازاد سازی خرمشهر گفت: مردم نقش اساسی ایفا کردند، مردم در حمله اولیه که عراق انجام داد استقامت و مقاومت خوبی را در تمام طول مرز مخصوصا در حوزه خرمشهر نشان دادند. وی بیان کرد: با توجه به این نکته که عراق با تجهیزات بسیار سنگین و با امادگی کاملی برای تصرف استان خوزستان ،خرمشهر و اروند رود وارد میدان شده بود، ۳۴ روز پشت دروازه های شهر ماند و نتوانست وارد شهر شود و بعد از ۳۴ روز با ان همه فشاری که آورد و آتشی که بر شهر ریخت توانست مقاومت مردم را بشکند و شهر را اشغال کرد.
مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس با اشاره به اینکه آزادی شهر دغدغه همه مردم بود، ادامه داد: رزمندگان و گروههای مردم که در قالب بسیج سازماندهی شدند و با همکاری سایر نیرو ها توانستند این پیروزی را به دست بیاورند.
انتهای پیام/7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcco1qp.2bq118laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما