تاریخ انتشار :شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۸
به بهانه روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی گزیده ای از سخنان و خاطرات علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در خصوص آزاد سازی خرمشهر و عملیات غرور آفرین بیت المقدس بیان می شود.
دیدگاه علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در خصوص عملیات غرور آفرین بیت المقدس
دیدگاه علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در خصوص عملیات غرور آفرین بیت المقدس
به گزارش سرویس ایثار و شهادت عصر هامون، ۲ بعد از ظهر سوم خرداد ۱۳۶۱ پس از ۲۴ روز رزم بی‌امان، خرمشهر به طور کامل از اشغال نظامیان عراق خارج شد و عملیات پیروزمند بیت‌المقدس که در دهم اردیبهشت این سال آغاز شده بود، با این آزادسازی به پایان رسید. شهر خرمشهر در چهارم آبان ۱۳۵۹ در پی ۳۵ روز پایداری و جانفشانی به اشغال نظامیان عراقی درآمد و به مدت ۵۷۸ روز (۱۹ ماه) در تصرف بعثی‌ها باقی ماند. پس از آزادسازی شهر، پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی برفراز مسجد نیمه ویران «جامع خرمشهر» و پل تخریب شده این شهر به اهتزاز درآمد و رزمندگان اسلام در اولین عکس‌العمل نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند. سالروز آزادسازی خرمشهر به عنوان یک روز ملی در کشور شناخته شده است. زیرا از این مقطع به بعد، جنگ در جبهه نیروهای نظامی ایران از حالت دفاعی خارج و به صورت تهاجمی درآمد و آغازی بر پیروزیهای پیاپی بعدی گردید.
در ادامه گزیده ای از سخنان و خاطرات علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در خصوص آزاد سازی خرمشهر و عملیات غرور آفرین بیت المقدس بیان می شود؛

آزادسازی خرمشهر تنها با اراده الهی بود
براین اساس ، مولوی محمد علی شهنوازی امام جمعه اهل سنت خاش در گفت و گو با تفتان ما در خصوص آزاد سازی خرمشهر اظهار داشت: رزمندگان اسلام با اعتقاد دینی و ایمان به امام (ره) توانستند خرمشهر قهرمان را از چنگال دشمن زبون، آزاد نمایند.
وی با گرامیداشت سوم خرداد، یاد شهدای عملیات بیت‌المقدس را گرامی داشت وافزود: یادگاران دوران دفاع مقدس باید در بیان خاطرات جبهه‌های جنگ حقعلیه باطل در هشت سال دوران زیبای دفاع مقدس، برای جوانان پیشرو باشند وخاطرات را برای آنان بیان کنند.
مولوی شهنوازی تصریح کرد : درعملیات بیت‌المقدس حمایت کشورهای خارجی از رژیم بعثی فتح خرمشهر را غیرممکن کرده بود اما آزادی خرمشهر تنها با خواست خدا محقق شد و امروز بایدشاکر نعمت‌های الهی باشیم.
امام جمعه اهل سنت خاش با اشاره به اینکه آزادی خرمشهر فرصت مناسبیاست تا ایثارگری و شجاعت رزمندگان و خاطرات ارزشمند این روز به نسل جوانبازگو شود، بیان کرد: امروز آینده‌گاه ضروری است تا با عظمت این کار بزرگرزمندگان به خوبی آشنا شوند.
مولوی شهنوازیبا اشاره به عید مبعث در روز سه‌شنبه ششم خرداد مصادف با ۲۷ رجب‌المرجبضمن تبریک این عید به مسلمانان افزود : هدف بعثت پیامبر اسلام ( ص ) درقلمرو حیات اجتماعی، عدالت اجتماعی و در قلمرو حیات فردی، تهذیب نفس ومتخلق شدن به اخلاق حسنه است.
وی در پایان عید مبعث را عید تاریخ بشریت ذکر و ابراز داشت : عیدمبعث، روز برافراشته شدن اصالتی است که خصوصیات آن برای بشریت ممتاز وبی‌نظیر است.

رزمندگان اسلام در سوم خرداد سال ۶۱ غرور مستکبران را شکستند
مولوی عبدالعزیز درانی امام جمعه اهل سنت شهرستان نیمروز در گفتگو با خبر نیمروز به مناسبت حماسه آزادسازی خرمشهر اظهار داشت: مردم ما خالق حماسه های بسیاری بودند و بعد از پیروزی انقلاب حماسه های این مردم بی نظیر بود و پیروزی دلاورمردان این دیار در سوم خرداد سال ۶۱ یکی از شیرین ترین این حماسه ها بود.
وی ادامه داد: رزمندگان ما در صحنه های دفاع مقدس بخصوص در فتح خرمشهر غرور زیاده خواهان و مستکبران را در هم شکستند.
وی از خوشحالی وصف ناپذیر مردم در آن دوران پس از آزاد سازی خرمشهر گفت و افزود: تا قبل از آزاسازی خرمشهر برتری نسبی از ان بعثیون بود وعلت ان هم کارشکنی منافقان داخلی و خارجی بود و پیروزی رزمندگان در این عملیات مردم را بسیار خوشحال کرد .
مولوی درانی غرور ملی ،و وحدت و همبستگی همه نیروها را رهاورد این پیروزی عظیم دانست و گفت: هرگاه مسلمانان در هر جبهه ای در طول تاریخ اسلام متحد شدند توانستند بر دشمن فائق ایند وفتح خرمشهر نیز از این جنس بود.
مولوی بیان کرد: خداوند در قرآن می فرماید: ان تنصروالله ینصرکم ویثبت اقدامکم رزمندگان هم که در فضای آکنده از معنویت نفس می کشیدند به پیروی از آیات کلام الله مجید،اهل بیت و صحابه (رض) بر دشمن بعثی پیروز شدند.

امروز بايد از شهداي خرمشهر درس ايثار و شهامت گرفت
مولوی حافظ شه بخش امام جمعه اهل سنت زابل در گفت و گو با اوشیدا اظهار داشت: در سال های جنگ، قشرهای مختلف مردم اعم از مذاهب و قومیت های مختلف، متحد و یکپارچه در جنگ شرکت کرده ازخون خود گذشته در راه خدا به شهادت می رسیدند.
وی ادامه داد: روز سوم خرداد را به نام روز مقاومت، ايثار و پيروزي نام نهادنده اند، چرا که رزمندگان جان برکف در اين روز برگ زریني بر افتخارات ايران اسلامي رقم زدند و امروز ما بايد از شهداي خرمشهر درس ايثار و شهامت گرفته و در راستاي زنده نگهداشتن راه شهدا گام‌هاي بلندي بر داريم.
مولوی شه بخش،از حال و هوای آن روز در این شهر اشاره کرد و گفت: مردم و بخصوص بزرگان و جوانان حساسیت خاصی نسبت به پیام حضرت امام (ره)مبنی بر آزاد سازی خرمشهر داشتند و آنهایی که در توانشان بود حضور فیزیکی پیدا می کردند اما آنچه که مهم بود صبر و مقاومت مردم بود که با دستهای خالی آن پیروزی را به ارمغان آوردند و این حادثه درس بزرگی برای پایداری و مقاومت مردم شد و زمان اعلام خبر وقوع آزادسازی از رادیو مردم شاد و روحیه تازه ای گرفتند.
وی با بیان اینکه در فقه شیعه و سنی دفاع از آب، خاک،شرف و ناموس واجب است، اظهارکرد: در سال های دفاع مقدس جوانان ما، با سلاح های ابتدایی در برابر دشمن می جنگیدند.
شه بخش در ادامه گفت: در کنار دیگر برادران در مساجد و کمیته های پشتیبانی جهت کمک به رزمندگان در آن سالها همراهی داشتیم.
وی سپس به فضیلت های شهید و شهادت پرداخت و گفت: در سال های جنگ، قشرهای مختلف مردم اعم از مذاهب و قومیت های مختلف، متحد و یکپارچه در جنگ شرکت کرده از خون خود گذشته در راه خدا به شهادت می رسیدند.
امام جمعه اهل سنت زابل با بیان اینکه در روز قیامت پیامبران، علما و شهدا حق شفاعت دارند خاطر نشان کرد: اولین نفری که وارد بهشت می شود شهید است همچنین شهیدان حق دارند در قیامت۷۰ نفر از نزدیکان خود را شفاعت نمایند.
وی نیز با بیان اینکه شهیدان با اهدا جان و مال خود با خدا معامله کردند بهشت برین را نصیب خود نمودند، اظهار داشت: همانطوریکه حضرت امام خمینی(ره) فرموده اند، ما هر چه داریم از شهدا داریم و بر این اساس عزت و سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی در سایه خون شهیدان حاصل شده است.

نفوذ کلام امام (ره) محرک آزاد سازی خرمشهر بود
مولوی سید محمد درتکیده یکی از علمای اهل سنت شهرستان چابهار در گفت وگو با چهاربهاران گفت: عامل بسیاری از موفقیتهای انقلابیون پس از انقلاب عمل به فرامین ولایت فقیه و معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) بود.
وی اظهار داشت : شاگردان مکتب روح الله پس از پیروی از دستور حضرت امام و شرکت در جبهه های حق بر باطل همانطوری که امام فرمودند که خرمشهر باید آزاد گردد با تلاش و مجاهدت و جانفشانی به دعوت امامشان لبیک گفتند ودشمن تا دندان مسلح را از خونین شهر بیرون راندند.
وی تصریح کرد: اگر ما به سرنوشت جنگ نگاه کنیم عراق با تمام تجهیزات و برنامه ریزی دقیق به ایران حمله کرد و در حالی که ارتش ایران نظم خاصی نداشت و فرماندهان نظامی اکثرا فرار کرده بودند و حمله شد و موفق به فتح خرمشهر شدند ، وقتی که امام اوضاع را دیدند گفتند خرمشهر باید آزاد شود و رزمندگان اسلام طبق گفته امام با انگیزه دفاع و جهاد و انگیزه اسلامی به فرمان رهبری خرمشهر را آزاد کردند .
مولوی در تکیده بیان کرد : زمانی که خرمشهر توسط رژیم صدام گرفته شد مردم چابهار ناراحت و به مبارزه با آن برآمدند و طولی نکشید که شاهد آزادی و باز پس گرفته شد مردم چابهار خوشحال که پیام آزادی را شنیدند و اشک شوق ریختند .
مولوی اهل سنت خاطر نشان کرد : ما در آن زمان درمدرسه بودیم وبا شنیدن خبربسیار خوشحال و به همراه معلمین اشک شوق ریختیم.
وی ادامه داد : با فرمان رهبر فرزانه خرمشهر آزاد شد و رزمندگان اسلام سر از پا نشناختند و دشمن غاصب را بیرون کردند .

تبعیت از ولایت فقیه رمز جاودانگی و خلق حماسه سوم خرداد شد
مولوی بزرگزاده از امامان جمعه اهل تسنن شهرستان سراوان در گفتگو با شستون گفت: سوم خرداد نماد اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و رمز جاودانگی و خلق حماسه خرداد تبعیت از ولایت فقیه و انسجام و وحدت ملت بود.
وی گفت: هرچه داریم از برکت وجود امام خمینی(ره) و رهبری پیامبر گونه ایشان بوده که ملت را با یکپارچه ساختن برای مقابله با ابرقدرتها آماده ساخت.
وی با تاکید بر تلاش جهت انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان اظهار کرد: رمز جاودانگی و خلف حماسه خرداد تبعیت از ولایت فقیه و انسجام و وحدت ملت بود که دم مسیحایی امام خمینی(ره) آن را رهبری و هدایت می کرد.
بزرگزاده تاکید کرد: وظیفه سنگین انتقال ارزش های دفاع مقدس به نسلل جوان بر عهده تک تک مسئولان و کسانی است که این برهه از زمان را درک کرده اند.
وی افزود: با وجود تمامی دشمنی ها ایران اسلامی به سبب رهنمودهای سازنده امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب زمینه مصونیت از توطئه ها را در کشور ایجاد کرده است.
امام جمعه اهل تسنن اظهار داشت: انقلاب اسلامی روزهای به یاد ماندنی در طول عمر خود داشته است که یکی از آنها سوم خرداد ماه، سالروز آزاد سازی خرمشهر از دست دشمن بعثی در جنگ تحمیلی است. این اتفاق بزرگ که به دست غیور مندان اارتش و سپاه و بسیج و ملت انقلابی زخ داد باید عظیم و بزرگ شمرده شود.

عملیات بیت‌المقدس برجسته‌ترین عملیات پدآفندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
 عظیم بامری امام جمعه اهل تشیع دلگان در گفت و گو با دلگان پرس اظهار داشت: همه‌ی ایرانیان از هر قوم و طایفه‌ای که هستند و با هر مسلک و دین و آیینی که باشند وامدار شهیدان، تمام رزمندگان و کسانی هستند که به نحوی در آزادی خرمشهر گامی برداشتند.
وی افزود:  سالروز فتح خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس است این روز بزرگ، یک خاطره به یادماندنی تاریخی است که به یک ذهنیت مستمر در حافظه تاریخی ملت ایران بدل شده است.
وی ادامه داد: فتح خرمشهر، موجب هیجان عظیم و به وجودآمدن احساسات و عواطف پاک در میان ملت ایران شد و دل‌های همه ایرانیان و مسلمانان جهان را به یکدیگر نزدیک کرد و یک نوع وحدت عملی و همدلی را در بین اقشار مختلف ملت ایران برانگیخت. از سوی دیگر، این فتح بزرگ، موجب سرشکستگی رژیم صدام حسین و نیز تلخکامی حامیان قدرتمند وی شد
امام جمعه تصریح کرد:همه‌ی ایرانیان از هر قوم و طائفه‌ای که هستند و با هر مسلک و دین و آیینی که باشند وامدار شهیدان، تمام رزمندگان و کسانی هستند که به نحوی در آزادی خرمشهر گامی برداشتند.
مولوی بامری بیان کرد: فتح خرمشهر از آن روی برای هر ایرانی اهمیت دارد که نقطه عطفی در تاریخ ایران در تثبیت یکپارچگی ملی و استقرار ملت-دولت در این کشور است.
وی حماسه فتح خرمشهر را بنا به فرمایش امام راحل (ره) یکی از معجزات الهی دانست و تصریح کرد: سوم خرداد روز ایثار، مقاومت و پیروزی است و امروز حفظ نظام و ماندگار ماندن این حماسه بیش از پیش احساس می شود.
مولوی بامری در ادامه عملیات بیت‌المقدس را به عنوان برجسته‌ترین عملیات پدآفندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تاریخ نظامی ۸ سال دفاع مقدس دانست.
امام جمعه اهل سنت دلگان در پایان با بیان اینکه پاکترین فرزندان ایران اسلامی این حماسه بزرگ را خلق کردند،تصریح کرد: شجاعت و دلاور مردی های رزمندگان اسلام در آزادسازی خرمشهر بی نظیر بود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcdos0k.yt0sn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما