تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۱
سفر دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه، بار دیگر رویکرد خصمانه رسانه‌های غربی را در خصوص تحولات مثبت و دیپلماسی ایران اثبات کرد.
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، بررسی رویکرد خبرگزاری های غربی نشان می دهد که آنها هر موضوعی را که در راستای مواضع و منافع تبلیغاتی دولت های متبوع خود بدانند از چند روز پیش به استقبال آن می‌روند و درباره آن فضا سازی می کنند اما در مواردی که برخلاف این روند باشد با احتیاط برخورد می‌کنند.


سفر دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه که در 20 سال گذشته اولین سفر از جمله مواردی است که ظاهرا به مذاق این خبرگزاری‌ها خوش نیامده است .چنانکه بیانیه مشترک مطبوعاتی که در تهران و آنکارا و در آستانه این سفر دوروزه منتشر شد،در خبرگزاری های غربی منعکس نشد .

اما خبرگزاری‌های غیر غربی همچون شین هوا به استقبال این سفر رفت و قبل از سفر در دو گزارش جداگانه به بررسی ابعاد مختلف روابط و همکاری های ایران و ترکیه و همچنین اهمیت این سفر پرداخت که این رویکرد به نگاهی به عناوین گزارش های شین هوا نیز قابل درک و تشخیص است :

شین هوا

" سفر روحانی به ترکیه به تقویت همکاری تجاری دو کشور کمک می کند"
" رئیس جمهور ایران برای نخستین بار به ترکیه سفر می‌کند"
همچنین در غفلت خبرگزاری های غربی دیگر رسانه های نوشتاری غیر غربی نیز به استقبال این سفر رفته و اهمیت آن را برای دو کشور بررسی و تحلیل کرده اند :


روزنامه حریت چاپ ترکیه:


"ترکیه و جمهوری اسلامی ایران قرار است شش موافقت نامه جدید برای تقویت همکاری های سیاسی و اقتصادی دو کشور در سفر روحانی به ترکیه در روز دوشنبه امضا کنند."


نشریه اینترنتی «تاور»:
 سفر آتی حسن روحانی به ترکیه را برای رابطه تهران و آنکارا نویدبخش خواند.وقتی حسن روحانی رئیس جمهور ایران نهم ژوئن وارد ترکیه می شود ، هیات همراهش و میزبان آنها فرصت دارند رابطه میان  دو کشور بزرگ غیر عرب در خاورمیانه را گسترش دهند.دو دولت چندین قرارداد همکاری اقتصادی امضاء می کنند که باعث می شود ترکیه بیش از پیش از غرب فاصله بگیرد."

روزنامه العرب چاپ لندن :


"حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، هفته آینده به ترکیه سفر می‌کند. این سفر در راستای گام هایی قرار دارد که پیشتر ترکیه برای نزدیک شدن به ایران برداشته بود. به این امید که تهران حلقه نجاتی باشد که به وسیله آن اردوغان می‌تواند مجددا به صحنه سیاسی جهان برگردد، آن هم بعد از اینکه نتوانست از طریق اخوان المسلمین به این صحنه بازگردد. ناظران می‌گویند، تهران از بحران عمیقی که رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در آن به سر می‌برد، مطمئن است به همین عمدا روحانی را به ترکیه می‌فرستد تا با عقد توافقاتی که در ظاهر اقتصادی هستند، اما در باطن سیاسی و به پرونده سوریه مربوط هستند، اردوغان را مهار کند."

اما در پاسخ به اینکه چرا خبرگزاری‌های غربی با وجود این همه داده خبری به اطلاع رسانی درباره سفر رئیس جمهوری ایران به ترکیه اقدام نکرده اند ، پاسخ را می توان در مقطع زمانی این سفر جستجو کرد که از یکسو با پیروزی های روزافزون ایران در مسائل منطقه ای از جمله بحران سوریه و از دیگر سو با ورود مذاکرات هسته ای ایران به مرحله سرنوشت ساز همراه است و در چنین وضعیتی سفر اقای روحانی به ترکیه می تواند امتیاز مثبتی برای ایران به خصوص در شکستن تحریم ها باشد که طبعا دولت های غربی و خبرگزاری های تحت امر آنها نمی خواهند چنین امتیازی به ایران داده شود .

لازم به یادآوری است: دکتر روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در راس هیاتی سیاسی اقتصادی وفرهنگی وارد آنکارا می شود .

دکتر روحانی درآنکارا با رییس جمهور ترکیه و نخست وزیر دیدار می‌کند و همچنین اولین نشست شورای عالی روابط راهبردی ایران و ترکیه با حضور دکتر روحانی برگزار می‌شود.

ضیافت شام برنامه ریزی شده از سوی رئیس جمهور ترکیه به افتخار هیئت ایرانی و همچنین دیدار با ایرانیان و تجار مقیم ترکیه و برخی نشست هایی که رسانه های ترکیه با مقام محترم ریاست جمهوری خواهند داشت و ارتباط با مردم ترکیه ازدیگر برنامه های دکتر روحانی است.

انتهای پیام/ 4030
https://www.asrehamoon.ir/vdccx1qp.2bq0s8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما