تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۹
افزایش تعداد متکدیان خیابانی و حضور آنها در معابر شهری و همچنین وضعیت نامطلوب چهره و بهداشت فردی آنها موجب شده است تا امنیت و سلامت روانی بسیاری از شهروندان زاهدانی مختل شود.
متکدیان امنیت و سلامت روانی شهروندان زاهدانی را مختل کرده‌اند/ چرخه مقابله با متکدیان لنگ می‌زند
متکدیان امنیت و سلامت روانی شهروندان زاهدانی را مختل کرده‌اند/ چرخه مقابله با متکدیان لنگ می‌زند
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، سیاری از متکدیان در سطح شهر زاهدان که به طور معمول با لباس‌‌های مندرس و ژولیده و یا با به نمایش درآوردن اعضای زخمی بدن خود سعی دارند تا ترحم بسیاری از شهروندان را برانگیزند امنیت روانی شهروندان را به مخاطره انداخته‌اند.
افزایش تعداد متکدیان به‌ویژه متکدیان اتباع بیگانه و پاکستانی که در مقابل هر فروشگاه مواد غذایی، رستوران‌ها، ترمینال و در مقابل خودپردازهای بانکی راه شهروندان را به زور سد می‌کنند، موجب شده است تا حقوق شهروندی مورد تعرض قرار گرفته و این پدیده از مزاحمت به ایجاد احساس ناامنی برای شهروندان تبدیل شود.
متکدیان همه کاره
سلیمان ریگی یکی از شهروندان زاهدانی با بیان اینکه متکدیان خیابانی برای تامین مخارج خود به هر کاری دست می‌زنند اظهار داشت: بسیاری از این متکدیان با استفاده از سیاهی شب به خالی کردن صندوق‌های صدقات و خیریه در سطح شهر روی می آورند و یا دست به سرقت می‌زنند.
وی به عنوان یکی از قربانیان سرقت توسط کارتن خواب‌ها بیان داشت: این متکدیان به بهانه نداشتن سرپناه در گوشه پیاده‌رو در کمین طعمه های خود می نشینند و لذا به دلیل بی‌توجهی نیروهای انتظامی در دستگیری و یا جمع آوری این افراد به طور معمول شاهد سرقت‌های مختلف در محله‌ ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه تا کنون تعداد سه کارتن خواب سارق را تحویل نیروهای انتظامی داده است افزود: متاسفانه در شهر زاهدان با وجود تعداد بی‌‌شماری کارتن خواب در خیابان های اصلی اما نیروی انتظامی برخوردی با آنها ندارد.
سلامت شهروندان تهدید می‌شود
سهیلا سرابندی یکی از آموزگاران مدارس ابتدایی زاهدان نیز با اشاره به اینکه حضورمتکدیان بهداشت عمومی شهر را نشانه گرفته است گرفته است افزود: متاسفانه بسیاری از این افراد در طی روز و شب از کناره های پیاده‌روها و خیابان های اصلی شهر به عنوان سرویس بهداشتی استفاده می‌کنند که واقعا غیر قابل تحمل است.
وی ابراز داشت: اغلب متکدیان از ظاهر بسیار کثیف و مشمئز کننده ای برخوردار هستند و به دلیل عدم توجه به بهداشت فردی و یا محروم بودن از امکانات بهداشتی خود به عنوان منشا و ناقل بیماری محسوب می شوند.
وی ابراز داشت: در راستای برخورد با این افراد اداره بهداشت و محیط همان طور که از نامش پیداست باید وارد میدان شود و از انتشار بیماری‌هایی که توسط این افراد به ویژه در فصل گرما همچون وبا ممکن است شیوع پیدا کند جلوگیری کند.
شیشه‌هایی که از ترس متکدیان پائین نمی‌آید
صادق برزگر نیز در این رابطه با بیان اینکه تعداد و نوع برخورد متکدیان با شهروندان بسیار غیرقابل تحمل و در پاره ای از اوقات همراه با رعب و وحشت همراه شده است افزود: بسیاری از متکدیان در معابر زاهدان با رفتاری جسورانه حتی دست بسیاری از مردم را و یا کیف بانوان در حال گذر را می‌کشند و این برخوردها همواره با ترس و خشونت همراه می‌شود.
وی گفت: متکدیانی که زخم های کهنه و یا اعضای نیمه کاره خود را در معرض دید عموم مردم قرار می دهند به طور حتم عامل وحشت کودکان هستند و نتیجه این همه عذاب روحی به کم کاری و بی توجهی مدیران باز می گردد.
وی گفت: در مقابل هر تفرجگاه‌ها و یا مغازه ای که در زاهدان توقف کنی تعدادی از از این متکدیان با سن‌های مختلف سرشان را درون خودرو می‌کنند و موجب رنجش خانواده می‌شوند و بسیاری از خانواده از ترس این برخوردها حاضر نیستند شیشه‌های خودرو ها را پائین بکشند.
اندر خم یک کوچه
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه گفت: تکدی‌گری یکی از آسیب‌های اجتماعی است که بخش اعظم جامعه مبتلا به این پدیده شده و با استفاده از حس ترحم مردم به اشکال گوناگون مردم را سر کیسه می‌کنند.
محمد تقی اوکاتی بیان داشت: قوانین زیادی برای ساماندهی متکدیان وضع شده است اما این قوانین تا کنون جدی نگرفته شده است.
وی افزود: به طور مثال مصوبه ای در تاریخ 15 اردیبهشت سال 1378 به تصویب شورای عالی کشور رسیده که تا به امروز تغییری در این مصوبه ایجاد نشده است و این موضوع به درستی تاکنون آسیب شناسی نشده است.
وی افزود: بنا بر این مصوبه برای مراکز استان ها علاوه بر مراکز جمع آوری، مجتمع اردوگاهی نگهداری متکدیان پیش‌بینی شده که در این استان نه تنها مجتمعی وجود ندارد بلکه مرکزی هم که شهرداری ایجاد کرده پاسخگوی نیازها نیست.
وی با اشاره به اینکه به همین دلیل توفیقی در برخورد با متکدیان انجام نشده است افزود: تا زمانی که این مجتمع‌ها و اردوگاه‌های نگهداری در استان ایجاد نشود هر روز بر تعداد متکدیان افزوده می شود.
باید به تکدی گری نگاه قضایی داشت
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه تکدی‌گری جرم است و باید به تکدی گری با نگاه قضایی برخورد شود بیان داشت: با برخورد های قضایی با این معضل اجتماعی لازم است تا عرصه را برای فعالیت این گونه افراد در جامعه تنگ کرد.
محمدرضا سراوانی ابراز داشت: محور فعالیت ها به منظور شناسایی، جمع آوری و نگهداری متکدیان باید در ابتدا با حمایت از شهرداری به واسطه ایجاد امکانات انجام شود زیرا با این اعتبارات اندک این کار به سهولت انجام نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: باید مرکز ساماندهی متکدیان دارای کمیته تخصصی شامل نمایندگان کمیته امداد، بهزیستی، قوه قضاییه و بهداشت و درمان تشکیل شود و این کمیته پس از غربالگری نسبت به برخورد با متکدیان اقدام کند زیرا تعدادی از متکدیان حرفه ای بوده و دارای منزل و امکانات مالی هستند.
سراوانی بیان داشت: به دلیل عدم مشارکت بعضی از دستگاه‌ها حتی برای شرکت در جلسات کمیته ساماندهی متکدیان تاکنون موفقیت قابل توجهی در این راستا به دست نیامده است.
وی تصریح کرد: بیشتر متکدیان در بهزیستی را کودکان خیابانی تشکیل می دهند که شامل دو گروه بچه های کار و کودکان بی سرپرست هستند.
وی با اشاره به اینکه تنها 3 مرکز غیردولتی برای نگهداری کودکان خیابانی وجود دارد و مابقی دولتی هستند افزود: این امکانات در سایر شهر های کشور بر عکس است و لذا به دلیل کمبود اعتبارات دولتی و نبود مراکز خصوصی حل این مشکل امکان پذیر نیست.
وی افزود: جمع آوری باید با فرمول و برنامه منظمی انجام گیرد و افرادی که این کار را انجام می دهند باید دارای روانشناس بوده و به جنبه انسانی ان نیز توجه داشته باشند.
سراوانی گفت: کودکانی که در مناطق حاشیه ای شیرآباد و کریم آباد مورد سواستفاده قرار گرفته اند باید در یک کلینیک تخصصی ترک اعتیاد مورد معالجه قرار گیرند اما متاسفانه سیستان و بلوچستان فاقد این مرکز بوده و لذا کودکان به بیمارستان امام علی(ع) ارجاع داده شده و سپس به بهزیستی منتقل می شوند.
شمار متکدیان شهر زاهدان رو به افزایش است
فرماندار شهرستان زاهدان نیز بیان داشت: با وجود جمع آوری تعداد بی شماری از متکدیان طی سال گذشته و امسال اما تعداد این افراد در شهر زاهدان رو به افزایش است.
عباسعلی ارجمندی اظهار داشت: با وجود برخورد قانونی با متکدیان در سطح شهر نه تنها تعداد متکدیان در سال جاری کاهش نیافته است بلکه افزایش نشان می دهد.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی یکی از عوامل تاثیر گذار در این آمار فزاینده است بیان داشت: در طی شش ماهه دوم سال گذشته تعداد سه هزار و 160 متکدی در زاهدان جمع آوری شد که از این تعداد یک هزار و 302 نفر را مردان و 982 نفر آن را زنان تشکیل دادند.
وی افزود: سال گذشته تعداد 612 متکدی به بهزیستی، تعداد 92 نفر به دستگاه قضایی و تعداد 458 نفر به شهرستان های محل سکونتشان و همچنین تعداد 120 نفر از متکدیان خارجی نیز به امور اتباع بیگانه ارجاع داده شد.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه در سال گذشته تعدادی زیادی از متکدیان پاکستانی در زاهدان جمع آوری شد اما در سال جاری بسیاری از این افراد در حاشیه شهر و همچنین بازار مشترک زاهدان قابل مشاهده هستند.
ارجمندی با تاکید بر اینکه باید نگاه ویژه ای در این مبحث در دستور کار قرار گیرد بیان داشت: برای مقابله با این پدیده و ناهنجاری اجتماعی اعتبارات بیشتر ی مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه چرخه مقابله با این معضل دارای سیکلی معیوب و ناقص است افزود: با وجود اینکه شناسایی و جمع آوری متکدیان به طور کامل انجام می شود اما نگهداری این افراد در زمان کوتاه و بازگشت سریع آنها به این شغل از توفیقات و زحمات متقبل شده دستگاه های اجرایی در این راستا می کاهد.
وی توجه به موضوع اشتغال را در این زمینه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با وجود اینکه بسیاری از دستگاه های اجرایی در این زمینه ورود پیدا کرده اند اما اقدام قابل توجهی در این راستا انجام نشده است و عزم جدی در این رابطه دیده نمی شود
ارجمندی گفت: در حال حاضر دستگاهی برای نگهداری خانم های متکدی وجود ندارد و در بخش آسیب‌های اجتماعی نیز تل سیاه تنها مختص مردان است.
گزارش: بابک رحیمیان
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjimei.uqexyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

خوش بحال شما مسئولين مرتبط با اسيب هاي اجتماعي در حرف زدن كم نمي اوريدبجاي انكه بنشينند وتصميم عملي و كاربردي براي اين معضل بگيرند فقط حرف. بيچاره مردم كه شما مسئولين ان هستيد...
مهربان
بياي ايرانشهر رو ببيني چي ميگي در برابر گداها مردم عادي تو اقليت هستند