تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۴
احیاء بخش محدودی از تالاب هامون بعد از 15 سال خشکی در سیستان و بازگشت پرندگان مهاجر در این دریاچه اهم اخبار زیست محیطی چند هفته گذشته سیستان و بلوچستان هستند.
بازگشت پرندگان مهاجر به سواحل دریاچه هامون/ تخم‌گذاری ده‌ها گونه پرنده در تالاب
بازگشت پرندگان مهاجر به سواحل دریاچه هامون/ تخم‌گذاری ده‌ها گونه پرنده در تالاب
به گزارش سرویس محیط زیست عصر هامون به نقل از ندای هیرمند، تالاب بين المللي هامون يكي از تالاب هاي مهم دنيا و بزرگترين درياچه آب شيرين در سراسر فلات ايران محسوب مي شود كه با مساحتي حدود 5700 كيلومتر مربع و دامنه عمقي 1 تا 5 متر در ناحيه كويري و بياباني شرق كشور، در منطقه سيستان و در محدوده واقع گرديده است.
تالاب هامون سالهاست که با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند که با توجه به حجم بارندگی در زمستان سال گذشته و جاری شدن سیلاب در منطقه تالاب تا حدودی آب گیری شده و این احیای محدود نه تنها روزنه امیدی در دل هامونیان و سیستانیان پدیدار گشته بلکه پرندگانی که سال هاست دیگر به این منطقه مهاجرت نمی کنند بار دیگر به این تالاب بین المللی مهاجرت کرده اند.
پس از بازگشت پرندگان مهاجر به تالاب با توجه به حجم کم آب و احیای فقط 20 تا 25 درصدی آن نشان از ظرفیت‌های بی‌نظیر و توان بسیار بالای تالاب برای احیای زندگی در منطقه است و اگر مقدار حجم آب کنونی تالاب حفظ شود و مقدارحق آبه تالاب از سوی کشور همسایه به تالاب وارد شود، دوباره و به زودی شاهد مهاجرت میلیونی پرندگان مهاجر به تالاب خواهیم بود و تنوع زیستی در منطقه جان تازه‌ای می‌گیرد.


تخم‌گذاری ده‌ها گونه پرنده در تالاب بین‌المللی هامون
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در بازدید از تالاب هامون گفت: با توجه به حجم بارندگی زمستان گذشته و جاری شدن سیلاب در منطقه و کشور افغانستان، در این مدت بیش از از ده‌ها گونه پرنده به تالاب هامون مهاجرت کرده و اقدام به تخک‌گذاری کرده‌اند.
خسرو افسری اظهار داشت: امسال بسیاری از پرندگان از جمله کاکایی ها ، پرستو دریایی وچوب پاها در تالاب لانه گذاری کرده اند.
وی افزود: برای احیای زندگی در تالاب هامون و حفظ تالاب این اداره کل برنامه‌های متنوع فنی و آموزشی را در دستور کار دارد که می‌توان به برگزاری نخستین کارگروه مدیریت جامع تالاب در زابل اشاره کرد.
افسری از مردم خواست تا در حفاظت از این گونه ها همکاری لازم را داشته باشند و به طبیعت اجازه بازیافت بدهند.
جعفر صیادی یکی از ماهی گیران منطقه که در همان حوالی مشغول ماهی گیری بود گفت: ما صیادان از اینکه بعد از سالها شاهد آبگیری دریاچه شده ایم و این پرندگان در اینجا شروع به لانه گذاری کرده اند بسیار خوشحالیم و تا بتوانیم از این پرندگان محافظت خواهیم کرد.
گزارش :جعفر مرعشی نیا
برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcc0eqp.2bq008laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما