تاریخ انتشار :يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۷
هدايت القاعده به خاك عراق و در نهایت شکل‌گیری تروریست‌های بعثی تکفیری، از ميراث شوم "جورج بوش" رييس جمهور پيشين آمريكاست.
شکل‌گیری "تروریست‌های بعثی تکفیری" توسط آمریکا و از زمان بوش آغاز شده است
شکل‌گیری "تروریست‌های بعثی تکفیری" توسط آمریکا و از زمان بوش آغاز شده است
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، گروه موسوم به "داعش"، گروه تروريستى تکفیری بى‌رحم كه پيشتر به نام شاخه القاعده عراق شناخته مى‌شد، قسمت هايى از غرب و شمال عراق را تصرف كرده و حتى شهرهاى نه چندان دور از بغداد را هم تهديد مى كند. در این گزارش به این گروهک تروریستی و اقدامات آنها می‌پردازیم:



خاستگاه داعش كجاست؟
هدايت القاعده به خاك عراق از ميراث شوم جرج بوش رييس جمهور پيشين آمريكاست. 

اگر اين اتفاق تا اين حد غم انگيز نبود مى توانست به شدت طعنه آميز باشد، چرا كه پيش از حمله آمريكا به عراق در سال ٢٠٠٣ ميلادى، مقام هاى ارشد دولت بوش بر رابطه ميان عراق و القاعده تاكيد داشتند. به نظر مى رسد ادعاهاى آنها مبنى بر آموزش افراد وابسته به القاعده توسط افراد صدام حسين براى ساختن سلاح هاى كشتار جمعى يكى از قانع كننده ترين بهانه هاى آمريكا براى آغاز جنگ بوده است. 

پس از سقوط رژيم صدام حسين، عليرغم اين حقيقت كه حكومت صدام كه مانند تمام رژيم هاى تماميت خواه ديگر سوابق گسترده و دقيقى را نگهدارى مى كرده است، هيچ مدركى دال بر اثبات ارتباط ميان صدام و القاعده به دست نيامده است.  
 
تا سال ٢٠٠٦ ميلادى، آژانس اطلاعات دفاعى ايالات متحد ٣٤ ميليون صفحه از اسناد رژيم صدام حسين را ترجمه كرده  و هيچ مدركى در رابطه با همكارى ميان صدام و القاعده يافت نشد.  دو سال بعد اتاق فكر داخلى پنتاگون، موسسه تحليل دفاعى، پس از بررسى ٦٠٠ هزار سند و هزاران ساعت نوار صوتى و تصويرى مربوط به دوران رژيم بعث عراق به نشانه اى از وجود ارتباطى مستقيم بين القاعده و صدام دست نيافت.     

جنگ عراق در عوض قطع ارتباط بين صدام و القاعده، سبب تسريع ورود اين گروه تروريستى به عراق شد. با وجود تلاش دولت بوش براى سرپوش گذاشتن بر واقعيت، القاعده تنها يك سال و نيم پس از حمله آمريكا به عراق به صورت رسمى در اين كشور اعلام وجود كرد.   

در هفدهم اكتبر ٢٠٠٤ ميلادى، "ابو مصعب الزرقاوى" سرکرده القاعده عراق، طى يك بيانيه اينترنتى سرسپردگى خود را به اسامه بن لادن، رهبر القاعده، اعلام كرد. تعهد زرقاوى البته اغراق آميز بود: شيخ مجاهدين! اگر از ما بخواهى خود را به دريا بيافكنيم اينكار را خواهيم كرد. اگر تو چنين دستور دهى ما اطاعت مى كنيم.   


اقدامات شيطانى زرقاوى براى سرنگونى عراق، راه اندازى جنگ داخلى بود. در اوايل سال ٢٠٠٤ ميلادى، ارتش ايالات متحد از ارسال نامه زرقاوى به بن لادن جلوگيرى كرد كه طى آن پيشنهاد راه اندازى جنگ داخلى ميان شيعه و سنى در عراق را مطرح كرده بود. 

راهبرد زرقاوى ضربه زدن به شيعيان و تحريك آنها به عمل متقابل بر ضد اهل تسنن در عراق و در نتيجه درگير كردن اين كشور در دور باطل خشونتى بود كه در آن القاعده نقش حامى اهل تسنن را در برابر شيعه بازى مى كرد. اين راهبرد به خوبى عمل كرد و نخستين درگيرى فرقه اى در عراق را رقم زد. 

القاعده عراق به طور منظم به اماكن مقدس شيعيان و روحانيون آن حمله كرده است. نقطه اوج سوق دادن شيعيان به سوى جنگ داخلى تمام عيار حمله فوريه ٢٠٠٦ القاعده به مرقد امام شيعه در سامرا بود كه از مهمترين مقابر مقدس شيعيان جهان به شمار مى رود.   


*** القاعده، حکومت غیر رسمی اش را تشکیل داد
يك سند محرمانه سازمان اطلاعات نيروى دريايى آمريكا به تاريخ ١٧ اوت ٢٠٠٦ ميلادى نشان مى دهد القاعده به حكومت غيررسمى استان الانبار تبديل شده بوده است. اهميت راهبردى اين استان هم مرز بودن آن با كشورهاى اردن سوريه و عربستان سعودى است و اينكه استان انبار يك سوم خاك عراق را در بر گرفته است. بنابراین القاعده کنترل قلمروى بزرگتر از نيوانگلند را دست داشته و جمعيت زيادى از اهل سنت را در چنگال آهنی خود داشت. 


***  بوش برای القاعده در جهان عرب پناهگاه امنی ساخت
به بيانى ديگر دولت بوش سبب ظهور چيزى شد كه از آن به عنوان هدف كليدى حمله به عراق براى نابودى اش نام مى برد: پناهگاه امن القاعده در قلب جهان عرب.  


در سال ٢٠٠٧ ميلادى، خشونت بى اندازه القاعده و تحميل ايدئولوژى طالبان بر جمعيت سنى، واكنش شديد اهل تسنن عليه القاعده را برانگيخت و به تشكيل شبه نظاميان سنى براى مقابله با اين گروه انجاميد. در نتيجه در بين سال هاى ٢٠٠٦ تا ٢٠٠٨ ميلادى ماهيت القاعده از يك گروه شورشى كه كنترل بخش وسيعى از عراق را در دست داشت به يك گروه تروريستى تغيير يافت. 


***  آمریکا باعث تقویت گروه های تروریستی حاضر در عراق
اما القاعده به تمامى از بين نرفت. درگيرى هاى سوريه در چند سال گذشته نقطه آغازى بود تبديل اين گروه به "د ا ع ش" و حالا داعش مجددا به شمال و غرب عراق بازگشته است.    

به نظر مى رسد دولت آمريكا نه تنها از اشتباه خود در عراق پشيمان نبوده بلكه با اقداماتى نابخردانه به تقويت گروه هاى تروريستى حاضر در عراق مى پردازد. طبق اعلام مقامات اردنى، اعضاى گروه داعش در سال ٢٠١٢ ميلادى توسط مربيان نظامى آمريكايى در پايگاهى سرى واقع در اردن آموزش هاى نظامى ديده اند. 

به گفته اين مقامات ده ها نفر از اعضاى گروه تروريستى داعش به عنوان بخشى از كمك پنهانى آمريكا به تروريست هاى سوريه براى سرنگونى دولت اين كشور توسط ارتش ايالات متحد آموزش ديده اند.   

به گزارش ورلد نت ديلى، در سال ٢٠١٢ ميلادى آمريكا، تركيه و اردن پايگاهى به منظور آموزش تروريست هاى سوريه در شهر صفوى در شمال اردن راه اندازى كرده بودند. 

در ماه مارس گذشته، هفته نامه آلمانى اشپيگل نيز اين خبر را تاييد كرد. به گزارش اين هفته نامه، مشخص نيست كه اين  آمريكايى ها كارمندان شركت هاى خصوصى بوده اند يا نظاميان ارتش آمريكا، اما به گفته اشپيگل برخى از مربيان يونيفرم نظامى به تن داشته اند.   


به گزارش اين نشريه آلمانى، حدود ٢٠٠ نفر طى سه ماه گذشته آموزش ديده اند كه اين بخشى از طرح آمريكا براى آموزش ١٢٠٠ نفر از اعضاى گروه موسوم به ارتش آزاد سوريه در دو كمپ واقع در جنوب و شرق اردن بوده است.  

روزنامه انگليسى گاردين اما گزارش كرده كه اين تروريست ها توسط نيروهاى آمريكايى، بريتانيايى و فرانسوى تعليم ديده اند.

به گزارش رويترز، سخنگوى وزارت دفاع آمريكا نيز از توضيح درباره اين موضوع خوددارى كرده است و وزارت خارجه و دفاع فرانسه و بريتانيا نيز به اين پرسش كه آيا در روند آموزش تروريست ها نقشى داشته اند يا خير پاسخى نداده اند. 


مقامات اردنى در گفتگو با ورلد نت ديلى نگرانى خود را از كشيده شدن خشونت هاى فرقه اى عراق به خاكشان  ابراز كرده اند.   

پيشتر داعش با انتشار ويديويى در اينترنت تهديد كرده بود كه به اردن حمله خواهد كرد و پادشاه اين كشور را خواهد كشت. در اين ويديو پادشاه اردن دشمن اسلام خطاب شده است. 


***  رد پای عربستان سعودی در تمام گروه های تروریستی مرتبط با القاعده
به گزرش ورلد نت ديلى، بنابر گفته منابع اردنى و سورى، گروه تروریستی تکفیری بعثی توسط عربستان سعودى مسلح مى شوند و ردپاى اين كشور در حمايت از همه گروه هاى مرتبط با القاعده مشاهده مى شود. اين نشريه همچنين با استناد به منبعى در دولت نورى المالكى، نخست وزير عراق،  نوشته است كه دولت اوباما از دو ماه پيش از حمله گروه داعش مطلع بوده و با اين حال در تركيه مشغول آموزش اين نيروها بوده است. 

به گزارش راشا تودى، دولت عراق نيز عربستان سعودى را مسئول بحران فعلى دانسته و رياض را به خاطر تشويق به نسل‌كشى در عراق از طريق حمايت از گروه هاى تروريستى سرزنش كرده است.  


دفتر نورى المالكى، نخست وزير عراق، طى بيانيه اى اعلام داشت: ما عربستان سعودى را مسئول حمايت مالى و فكرى از اين گروه ها مى دانيم و اين كشور عامل جرايمى است كه منجر به نسل كشى مى شود؛ ريختن خون مردم عراق، نابودى موسسات دولت و مكان هاى مذهبى و تاريخى كشور. 

اين منبع به ورلد نت ديلى گفته است كه دستكم يكى از كمپ هاى آموزشى گروه داعش در مجاورت پايگاه هوايى اينجرليك در نزديكى آدانا در تركيه قرار داشته است. اين پايگاه در اختيار ارتش آمريكا است. اين منبع همچنين گفته است كه هزاران نفر از نيروهاى گروه تروريستى بعثی تکفیری پس از اتمام آموزش در تركيه براى پيوستن به ساير اعضاى گروه از طريق سوريه وارد خاك عراق شده اند. 

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcawwnm.49nm615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما