تاریخ انتشار :شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۷
دبیر ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاییه از آزادی 13 زندانی جرائم غیر عمد در هفته قوه قضائیه در استان خبر داد.
از آزادی زندانیان جرائم غیر عمد تا افتتاح 7 شعبه شورای حل اختلاف در استان
از آزادی زندانیان جرائم غیر عمد تا افتتاح 7 شعبه شورای حل اختلاف در استان
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی عصر هامون، به مناسبت هفته قوه قضاییه در استان سیستان و بلوچستان برنامه های مختلفی به شرح ذیل برگزار شد:
90درصد زندانیان سراوان به جرم مواد مخدر در زندان‌ هستند
حجت‌الاسلام غلامرضا نجفی در جلسه برنامه‌ریزی شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان سراوان گفت: 90 درصد افراد زندانی در زندان شهرستان مستقیماً به دلیل مواد مخدر در زندان هستند که این نشان از آثار مخرب مواد مخدر در جامعه و خانواده‌ها بوده و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: اگر فکری اساسی در این مورد نشود در آینده‌ای نه چندان دور هزینه‌های گزافی را برای جامعه در بر خواهد داشت.
رئیس حوزه قضایی شهرستان سراوان خواستار اقدامات پیشگیرانه‌ جدی برای مبارزه با مواد مخدر در شهرستان سراوان شد.
وی با بیان اینکه برخورد قاطع با عوامل اصلی مواد مخدر باید انجام شود تا این معضل از ریشه خشکانده و مهار شود، خاطرنشان کرد: باید ارگان‌های مربوطه مداوای رایگان معتادین را با جدیت انجام دهند و مهمتر از ترک اعتیاد، بحث نظارت پس از درمان است.
13 زندانی جرائم غیرعمد در سیستان و بلوچستان آزاد شدند
فرهاد ملک جمشیدی در مراسم آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد گفت: 13 نفر زندانی غیرعمد از طریق ستاد دیه استان سیستان و بلوچستان به آغوش خانواده بازگشتند.
وی از برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پنج ساله زندان مرکزی زاهدان خبر داد و افزود: نمایشگاه دستاوردهای پنج ساله زندان‎های استان به مناسبت هفته قوه قضاییه از سوی ستاد گرامیداشت این هفته افتتاح شد که در این نمایشگاه دستاوردهای زندان در معرض دید عموم مردم قرار گرفت.
دبیر ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاییه در زندان‎های سیستان و بلوچستان عنوان کرد: دعوت از قضات مراجع قضایی، تشکیل شورای طبقه‌بندی برای زندانیان، اعطای ملاقات و تسهیلات ویژه برای زندانیان واجد الشرایط، انجام برنامه‌های مددکاری، مشاوره‌ای و حمایتی برای زندانیان و خانواده‌های آن‌ها، برپایی محافل انس با قرآن کریم، تجلیل از کارکنان ایثارگر و خانواده شهید و کارمندان ساعی، برگزاری یادواره‌های ورزشی فرهنگی افتتاح شعبه حل اختلاف در زندان‌های استان از مهم‎ترین برنامه‌های اداره کل زندان‌ها در هفته قوه قضائیه است.
گفتنی است، در حاشیه برگزاری مراسم آزادی زندانیان غیرعمد، ساختمان ستاد دیه استان سیستان و بلوچستان نیز افتتاح شد.
بازدید قضات سیستان و بلوچستان از زندان مرکزی زاهدان
محمدعلی حمیدیان در حاشیه بازدید قضات، معاونان قضایی رئیس کل دادگستری از زندان مرکزی زاهدان اظهار داشت: در دومین روز از گرامی‌داشت هفته قوه قضاییه قضات دادگاه‌های عمومی و انقلاب و تجدید نظر با هدف رسیدگی ویژه به پرونده‌های مددجویان از زندان مرکزی زاهدان بازدید کردند.
حمیدیان افزود: آزادی زندانیان جرائم غیرعمد با همکاری و حمایت ستاد دیه استان، مصاحبه معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان در صدا وسیما نیز از مهمترین برنامه‌های نخستین روز هفته قوه قضاییه بوده است.
وی به سایر برنامه‌های گرامیداشت هفته قوه قضاییه در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: افتتاح شعب شوراهای حل اختلاف زندان‌های استان، برگزاری همایش محوری نقش شوراهای حل اختلاف در صلح و سازش واستقرار اکیپ سیار سازمان انتقال
خون در دادگستری‌ از مهمترین برنامه‌های سومین روز از گرامیداشت هفته قوه قضاییه در استان است.
حمیدیان بیان کرد: امشب نیز حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدی رئیس کل دادگستری استان در برنامه تلویزیونی شب‌های کویر حضور خواهند یافت و عملکرد دستگاه قضایی را برای مردم استان تبیین می‌کنند.

راه‌اندازی دفتر خدمات قضایی در زاهدان
حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی اظهار داشت: در آینده دفتر خدمات قضایی در تمامی شهرستان‌های سیستان و بلوچستان راه‌اندازی می‌شود.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: مقدمات راه‌اندازی نخستین دفتر خدمات قضایی در زاهدان فراهم شده و تا یک ماه آینده افتتاح می‌شود و مردم می‌توانند خدمات قضایی خود را در این دفتر پیگیری کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه تامین نیروی انسانی یکی از اولویت‌های دستگاه قضایی برای ارائه خدمات بهتر و احقاق حق مردم است، بیان کرد: سال گذشته تعداد 35 قاضی در سیستان و بلوچستان جذب شده‌اند که امسال نیز تعداد 30 نفر به مجموعه قضات استان اضافه خواهند شد.
وی ادامه داد: هم اکنون 155 قاضی در سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت هستند که 60 درصد چارت قضایی این استان را تشکیل می‌دهند و 40 درصد چارت هنوز خالی است که امیدواریم برنامه‌ریزی لازم برای تکمیل آن انجام شود.
حمیدی خاطرنشان کرد: از طریق آزمونی که سال گذشته برای متقاضیان استخدامی برگزار شده، 170 نفر پس از گذراندن مراحل گزینش و مصاحبه امسال به مجموعه اداری دستگاه قضایی وارد می‌شوند.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: در جذب و استخدام نیرو اولویت با متقاضیان بومی بوده و تا زمانی که متقاضی بومی داشته باشیم، متقاضیان غیر بومی جذب نخواهند شد.
افزایش میزان پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان
این مسئول بیان کرد: از تیرماه سال گذشته تاکنون 143 هزار و 33 پرونده به دستگاه قضایی، دادسراها و دادگستری‌های استان وارد شده که از این تعداد بیش از 139 هزار پرونده مختومه شده است.
وی ادامه داد: 98 درصد پرونده‌های ارجاع شده با تلاش همکاران قضایی مختومه شده است.
حمیدی اضافه کرد: در مقایسه با سال گذشته میزان پرونده‌های ورودی به مجموعه قضایی سیستان و بلوچستان 12 درصد رشد داشته است و البته به همین میزان نیز در پرونده‌های مختومه شده، رشد داشته‌ایم.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: از تیر ماه سال گذشته تاکنون، 53 هزار و 117 پرونده نیز به شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان وارد شده که 100 درصد آنها مختومه شده و 10 هزار و 305 پرونده نیز منتج به صلح و سازش شده است.
وی به تشریح برنامه‌های هفته قوه قضاییه در سیستان و بلوچستان پرداخت و بیان کرد: غبار روبی گلزار شهدا و تجلیل از خانواده شهدا، افتتاح دفاتر شورای حل اختلاف در استان، تجلیل از قضات و کارکنان نمونه دستگاه قضایی و برگزاری همایش نقش شوراهای حل اختلاف در صلح و سازی از مهم‌ترین برنامه‌های گرامیداشت هفته قوه قضاییه در سیستان و بلوچستان است.
7 شعبه شورای حل اختلاف ویژه زندانیان در سیستان و بلوچستان افتتاح شد
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در مراسم افتتاح هفت شعبه شورای حل اختلاف ویژه زندانیان در سیستان و بلوچستان گفت: در راستای اجرای مصوبات کارگروه کاهش جمعیت کیفری زندان‎ها نسبت به راه‎اندازی چند شعبه حل اختلاف در زندان‎های استان اقدام شد.
حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی افزود: امروز نیز هفت شعبه شورای حل اختلاف در سطح زندان‎های استان راه‎اندازی شد که 2 شعبه در زندان مرکزی زاهدان و پنج شعبه در زندان‎های زابل، خاش، سراوان، ایرانشهر و چابهار قرار دارند.
این مسئول با بیان اینکه حکم اعضای شوراها صادر و به آن‌ها ابلاغ شده است، تصریح کرد: هم‌اکنون با این تعداد شعبه، 158 شعبه شورای حل اختلاف در سطح استان فعال بوده که 76 شعبه روستایی و 83 شعبه شهری است.
وی ادامه داد: ایجاد صلح و سازش و برطرف کردن مشکلات زندانیان مهم‌ترین هدف شورای حل اختلاف زندان‎ها بوده و این کار بسیار ارزشمندی است.
حمیدی به آمار پرونده‌های شوراهای اختلاف استان اشاره کرد و گفت: از تیرماه سال گذشته تاکنون، 53 هزار و 117 پرونده نیز به شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان وارد شده که 100 درصد آن‌ها مختومه شده و 10 هزار و 305 پرونده نیز منتج به صلح و سازش شده است.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در زندان‎های استان تلاش کرده‎ایم تا از ظرفیت عفوهای موردی که از سوی مقام معظم رهبری اعلام می‎شود نهایت استفاده را کنیم و زمینه اجرای کامل عفو را در استان به وجود آوریم به طوریکه سال گذشته سیستان و بلوچستان مقام نخست را در اعمال عفوهای معیاری داشته است.
این مسئول گفت: شورای حل اختلاف در زندان‌ها می‎تواند به زندانیان جرائم غیرعمد و مالی کمک کند و با ارتباط گیری با خیرین استان زمینه را برای جلب رضایت شاکی فراهم کند.
سیستان و بلوچستان در ‌صلح و سازش از استان‌های نمونه کشور است
حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در همایش ترویج فرهنگ صلح و سازش و ارتقای شان و جایگاه شوراهای حل اختلاف که به مناسبت گرامیداشت ‌‌قوه قضاییه در سالن خانه کارگر برگزار شد، اظهار داشت: همه دستگاه‌های اجرایی و قانونگذاری باید در راستای احقاق حقوق مردم تلاش کنند.
وی افزود: شوراهای حل اختلاف یکی از الگوهای موفق دستگاه قضایی است که بدون هیچ گونه چشم‌داشتی فرهنگ صلح و سازش را در جامعه نهادینه می‌کنند.
حمیدی ادامه داد: باید در امور اجرا و مدیریتی فرهنگ صلح و سازش را ترویج دهیم زیرا این امر موجب رستگاری ما می‌شود.
حمیدی گفت: استان‌ سیستان و بلوچستان در بحث صلح و سازش از استان‌های نمونه کشور است که این امر افتخاری بزرگ است.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با توصیه به اعضای شوراهای حل اختلاف مبنی بر اینکه در اختلافات خانوادگی جلوی وقوع طلاق را بگیرند گفت: شوراهای حل اختلاف راه طلاق را تسهیل نکنند بلکه جلوی آن را بگیرند زیرا رفع اختلاف به طلاق نیست بلکه به بازگشت به خانواده است.
وی با تاکید بر رعایت عدالت در رسیدگی به پرونده ها گفت: برای رفع اختلافات طوری عمل کنید که حق کسی ضایع نشود و برای رسیدن به عدالت تلاش کنید زیرا امری بسیار با ارزش است.
‌اقتدار قوه قضائیه باید حفظ شود/قضات به صلح و سازش توجه ویژه کنند‌
حجت‌الاسلام والمسلمین احمد راهداری در همایش ترویج فرهنگ صلح و سازش و ارتقای شان و جایگاه شوراهای حل اختلاف که به مناسبت گرامیداشت ‌‌قوه قضاییه در سالن خانه کارگر برگزار شد،‌ با تاکید بر اینکه دین اسلام دین صلح و سازش است، افزود: در راس قضاوت جهان هستی خالق یکتا قرار دارد ‌به همین دلیل بحث قضاوت در بیت‌المال مسلمین بحث مهم و اساسی است.
امام جمعه موقت زاهدان اظهار داشت: ‌قضاوت یکی از شغل‌های انبیای الهی نیز بوده و امروز نیز قضات باید راه خدا و انبیای الهی را دنبال کنند.
وی تصریح کرد: در روند رسیدگی‌ها باید اقتدار قوه قضائیه حفظ شود و در کنار آن نیز به امر صلح و سازش هم پرداخته شود.
راهداری به شرایط سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: سیستان و بلوچستان در بحث صلح و سازش ظرفیت بسیار خوبی دارد که شوراهای حل اختلاف باید از ظرفیت خود به نحو احسن استفاده کنند
.
سالن تشریح مرکز پزشکی قانونی سراوان افتتاح شد

رضا عبدی در مراسم افتتاحیه سالن تشریح مرکز پزشکی قانونی سراوان با حضور مسئولان گفت: تا پیش از این اجساد شهرستان سراوان برای تعیین علت فوت به زاهدان ارجاع می‎شد اما با افتتاح سالن تشریح پزشکی قانونی سراوان اجساد در خود این شهرستان بررسی می‎شود.

وی افزود: با حمایت دستگاه قضایی و پیگیری سازمان پزشکی قانونی کشور، افتتاح سه سالن تشریح در سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار گرفت که در سال گذشته در شهرستان‌ چابهار این سالن افتتاح شد و امروز نیز در سراوان و به زودی در شهرستان زابل سالن تشریح مرکز پزشکی قانونی هم افتتاح می‌شود.
مدیرکل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با راه‌اندازی این مرکز، نمونه‌برداری تخصصی در این سالن‌ها انجام و در صورت نیاز برای بررسی تخصصی‌تر اجساد به مرکز استان منتقل می‌شود.

افتتاح 2 مجتمع قضایی در سراوان
محمدرضا طاهری ظهر امروز در مراسم افتتاح دو مجتمع قضایی در سراوان اظهار کرد: مجتمع شوراهای حل اختلاف در سراوان در زیربنای 350 مترمربع افتتاح شد.
معاون قضایی دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: با تجمیع و تمرکز مجتمع‌های شورای حل اختلاف مردم به راحتی به امور قضایی دسترسی دارند.
این مسئول ادامه داد: برای احداث این مجتمع 160 میلیون تومان از محل اعتبارات خاص قوه قضاییه هزینه شده است.
وی از افتتاح ساختمان جدید دادگستری سراوان خبر داد و تصریح کرد: این ساختمان در زیربنای هزار و 560 مترمربع با هزینه یک میلیارد تومان از محل اعتبارات پروژه‎های عمرانی قوه قضاییه افتتاح شد.
این مسئول اضافه کرد: علاوه بر این 60 میلیون تومان نیز برای تجهیز امکانات اداری ساختمان دادگستری سراوان هزینه شده است.
رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان در ادامه از شعبه شورای حل اختلاف ویژه زندانیان سراوان که روز گذشته از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح شده بود، بازدید کرد.
طاهری هدف از راه‌اندازی این مجتمع را حل و فصل مشکلات زندانیان با شاکیان خصوصی پرونده‌ها عنوان کرد.
برگزاری همایش محوری گرامیداشت قوه قضاییه و هفتم تیر در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سراوان از دیگر برنامه‌های گرامیداشت هفته قوه قضاییه در این شهرستان بود.

مجتمع قضائی شهید موسی نوری در سیستان و بلوچستان افتتاح شد
مجتمع قضائی شهید موسی نوری با حضور رئیس کل دادگستری استان، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و خانواده شهید موسی نوری افتتاح شد.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در حاشیه مراسم افتتاحیه این مجتمع بیان کرد: مجتمع قضائی شهید نوری با زیربنای 6400 متر مربع و هزینه‌ای بالغ بر 65 میلیارد ریال افتتاح شد.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی افزود: برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهید موسی نوری این مجتمع به نام او نامگذاری و با حضور خانواده این شهید افتتاح شد.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: همزمان با افتتاح این مجتمع ، پروژه مجتمع قضائی سراوان با زیربنای 1550 متر مربع نیز افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت
وی ادامه داد: با افتتاح این دو پروژه 8000 متر مربع به فضاهای اداری استان افزوده شد و هزینه‎ای بالغ بر 75 میلیارد ریال در بر داشت
حمیدی همچنین به افتتاح سه مجتمع شورای حل اختلاف در شهرهای خاش، سراوان و ایرانشهر اشاره کرد که هزینه‎ای بالغ بر 4 میلیارد ریال را در بر داشته است.

همایش گرامیداشت قوه قضاییه و شهدای هفتم تیر در زاهدان
با حضور حجت‌الاسلام علیرضا امینی معاون آموزش و تحقیقات قوه قضاییه، استاندار و رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان، همایش گرامیداشت هفته قوه قضاییه و شهدای هفتم تیر در سالن اجتماعات نهاد مقام معظم رهبری در امور اهل سنت زاهدان آغاز شد.
در این مراسم که کارمندان دستگاه قضایی حضور دارند، از کارکنان نمونه دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان تقدیر می‌شود.

لزوم توجه بیشتر دانشگاه‌ها به رشته حقوق / پرورش قضات در کشور افزایش یابد
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی در همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه و شهدای هفتم تیر در سالن اجتماعات نهاد رهبری در امور اهل سنت زاهدان اظهار داشت: باید تلاش شود تا جمعیت قضایی استان به سمت جمعیت قضایی پایدار سوق پیدا کند.
وی با تاکید بر توجه به رشته حقوق در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی گفت: در سیستان و بلوچستان باید دانش حقوق جدی گرفته شود و دانشجویان برای منصب قضا پرورش پیدا کنند.
امینی بیان کرد: دستگاه قضا از خروجی دانشگاه و حوزه استفاده می‌کند و با توجه به اینکه در سطح استان سیستان و بلوچستان تعداد قضات بومی اندک است باید از بین دانشجویان رشته حقوق خروجی قاضی داشته باشیم.
معاون آموزش و تحقیقات قوه قضاییه با تاکید بر بالا بردن طول ماندگاری قضات در استان گفت: کارکرد قوه قضاییه به قضات آن بستگی دارد که هرچه به قضات توجه شود کارکرد دستگاه ارتقا می‎یابد.

وی در ادامه بر هماهنگی و همکاری سایر قوا تاکید کرد و گفت: توجه دادن مخاطبان دستگاه‌های دیگر به دستگاه قضا امری مهم و اجرای عدالت مستلزم استقلال قاضی است.
امینی گفت: سال گذشته نزدیک به 200 هزار پرونده در دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان رسیدگی شده که 50 هزار از این پرونده‌ها مربوط به شوراهای حل اختلاف بوده است.
وی گفت: تلاش برای ایجاد امنیت عمومی در دستگاه قضایی در حال انجام است و با توجه به نقش و جایگاه قاضی باید این جایگاه در سطح جامعه حفظ شود.
معاون آموزش و تحقیقات قوه قضاییه گفت: همکاری و همیاری همه دستگاه‌ها باید معطوف به این شود که شاخص‌های پیشرفت و کارآمدی ارتقا یابد.

گلزارهای شهدا در سیستان و بلوچستان غبار‌روبی شد
به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضاییه و هفتم تیر، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان به همراه سایر مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی با حضور در گلزار شهدا ضمن غبار‌روبی و عطر افشانی مزار شهدا، با آنها تجدید پیمان دوباره بستند.
برگزاری مراسم قرائت زیارت عاشورا در گلزار شهدا از دیگر برنامه‌های پنجمین روز از گرامیداشت هفته قوه قضاییه در سیستان و بلوچستان بود.

با حضور نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان/ مراسم گرامیداشت شهدای هفتم تیر برگزار شد

با حضور آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان و جمعی از مسئولان، دقایقی پیش مراسم گرامیداشت سی و سومین سالگرد شهادت شهدای هفتم تیرماه در بقعه شهید آیت‌الله سید محمدتقی حسینی طباطبایی در شهرستان زابل برگزار شد.
سلیمانی با خانواده شهیدان طباطبایی، پیغان و لک‌زایی دیدار کرد.
به مناسب گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر، برنامه‌های متنوع فرهنگی و ورزشی، افتتاحیه‌ها و همایش‌های مختلفی به همت دادگستری سیستان و بلوچستان در اکثر شهرستان‌های این استان برگزار شد.
حادثه تروریستی هفتم تیرماه سال 1360 یکی از تلخ‌ترین وقایع تاریخ و گوشه‌ای از جنایات و عنادورزی‌های دشمنان است که در آن شهید بهشتی و 72 تن از یاران امام (ره) به‌ویژه شهید آیت‌الله سید محمدتقی حسینی طباطبایی، مظلومانه به شهادت رسیدند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchwznm.23nm6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما