تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۲
فرماندار شهرستان خاش گفت : اولین نمایشگاه سوزن دوزی و هنرهای دستی زنان بلوچ در خاش افتتاح شد
اولین نمایشگاه سوزن دوزی و هنرهای دستی زنان بلوچ در خاش افتتاح شد
اولین نمایشگاه سوزن دوزی و هنرهای دستی زنان بلوچ در خاش افتتاح شد
به گزارش سرويس فرهنگ و هنر عصرهامون ، محمداکبر چاکرزهی در حاشیه مراسم افتتاح این نمایشگاه در گفت و گو با تفتان ما ، اظهار داشت : در این نمایشگاه هنرهای دستی زنان بلوچ شامل سوزن دوزی، سکه دوزی، آئینه دوزی، تزئینات منزل و لباس و … در معرض نمایش گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه شاخص و مؤلفه بکارگیری صنایع دستی در لباس مردم سیستان و بلوچستان زبانزد خاص و عام است، افزود : لباس سنتی سیستان و بلوچستان با توجه به نحوه دوخت آن رکن اساسی عفاف و حجاب به حساب می آید.
چاکرزهی تصریح کرد: باید لباس سنتی و محلی استان به عنوان یک الگوی استانی، کشوری و منطقه ای ساماندهی و عرضه شود.
فرماندار خاش خاطرنشان کرد : مهمترین رشته های صنایع دستی سیستان و بلوچستان قالی بافی، گلیم بافی، سفالگری، حصیر بافی، پرده بافی، نمد مالی، سوزن دوزی و آیینه دوزی، پریوار دوزی، تور دوزی، خامه دوزی و سیاه دوزی است .
وی گفت: اشخاص برگرفته از نوع زندگی هر منطقه ای و نوع آب و هوا اقدام به طراحی لباس می کنند اما در استان ما در مورد طراحی لباس ضوابط قانونی تعریف نشده است.
وی افزود : در مناطق شهری و روستایی بلوچستان کمتر زن یا دختری را می توان یافت که باهنرهای اصیل و ارزنده منطقه آشنایی نداشته باشد.
نماینده عالی دولت در خاش با اشاره به این مطلب که سکه دوزی و سوزن دوزی از هنرهای باستانی و تاریخی منطقه بلوچستان به خصوص بخش ایرندگان شهرستان خاش می باشد ، بیان کرد : بانوان هنرمند ایرندگان با ذوق و هنر ذاتی و مورثی خود این صنایع و هنرها را به مرحله اجر گذاشتند و امید آن است که برگزاری این نمایشگاه زمینه ای برای آموزش و اشتغالزایی سایر بانوان استان و کشور باشد .
وی هدف از برپایی این نمایشگاه را معرفی آثار و تولیدات زنان بلوچ و کمک به اقتصاد خانوارها از محل فروش محصولات عنوان کرد.
چاکرزهی هنر سکه دوزی را از هنرهای که تاریخچه ی دیرینه ای در این استان دارد دانست و افزود : بانوان بلوچ برای زینت بخشی و آراستگی خانه هایشان انواع سکه ها ، دکمه ها ،پولک ها و مهره های رنگی و زیبا را با طرح های ذهنی بر روی پارچه های مشکی می دوزند و از آن ها هم برای زیبایی و هم برای چشم زخم در منازل استفاده می کنند .
وی با اشاره به هنر سوزن دوزی ، گفت : بانوان بلوچ از سوزن دوزی برای تهیه لباس های محلی خود و همچنین برای کسب درآمد استفاده می کنند وامروزه با پیشرفت این صنعت و هنر در دوختن مانتو و لباس های مختلف زنانه در طرح های مختلف نیز از آن استفاده می شود .
وی در پایان یادآور شد : از آنجاکه ۵۰ درصد از جمعیت شهر خاش را بانوان تشکیل می‌دهند و با توجه به نیاز روحی – روانی این قشر که وظیفه تربیت و اصلاح جامعه را برعهده دارند شهرداری با احداث پارک اختصاصی ویژه بانوان به این نیاز پاسخ مثبت داد.
گفتني است،این نمایشگاه به مدت یک هفته در محل پارک شهدای گمنام ( تفتان ) جهت بازدید از عموم شهروندان دایر می باشد .
انتهاي پيام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdchzinm.23nmmdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما