تاریخ انتشار :شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۵۹
مواد مخدر یک موضوع اساسی برای کشور و به تبع آن منطقه است، دولت بر این موضوع بسیار حساس بوده و مسئولان برای پیشگیری، درمان و پاک شدن منطقه ازاین سبب تلاش و همت مضاعفی دارند.
ما در خوابی گران و خطر در کمین !
ما در خوابی گران و خطر در کمین !
به گزارش عصرهامون ، امروزه زندگی شهری و ماشینی ما انسان ها را چنان گرفتار کرده است که شاید فرصت فکرکردن درباره بسیاری از مسایلی که اطراف ما اتفاق می افتد رااز ما گرفته است و باعث شده است ما با بی اعتنایی از کنار بسیاری از این اتفاقات بگذریم اما بعضی از این مشکلات ممکن است همانند یک بیماری مسری و همه گیر روزی دامن گیر ما شود و به همه سرایت کند ، و اینجاست که فکر کردن و به دنبال راه حل و چاره گشتن شاید دیگر دیر باشد مطمئناً اگر روزی تصمیم بگیرید پیاده در شهر گشتی بزنید و به اطراف خودتان با دقت بیشتری نگاه کنید متوجه خواهید شد که در شهر و محل زندگی شما مشکلاتی هستند که از آنها بی خبر بوده ایم یا خودمان را به بی خبری زده ایم ، شاید در حین قدم زدن به بسیاری از جوانان و زنان و حتی کودکان برخورد کنید که دست نیاز به سوی شما دراز می کنند و وضع ژولیده و رخسار زرد و جسم بی رمق شان به ما می گوید که بیماری صعب العلاج در شهر ما در حال گسترش است و ما دست روی دست گذاشته و با بی اعتنایی از کنار آن می گذریم و زمانی از این بی خیالی و غفلت آگاه می شویم که این بیماری به خانواده ما سرایت کرده باشد و آنگاه به دنبال راه حل می رویم .
امروزه همه می دانند که اعتیاد از هر بیماری واگیردار به مراتب خطرناک تر است و سرعت شیوع آن ، از آن چه که تصور می کنیم بیشتر است و متاسفانه راه حل و پیشگیری و درمان مناسبی برای آن وجود ندارد یا کار بسیار سختی است اما بسیاری از ما راه شیوع و همه گیر شدن این مصیبت بزرگ و خانمان سوز را می دانیم و از هرکسی بپرسیم حداقل چندین دلیل برای گسترش آن بیان می کند که بر اساس برداشت شخصی خودش می باشد یا اینکه اطلاعاتی است که از طریق رسانه ها و تحقیقات صورت گرفته بدست آورده ، نمی خواهم همه این نظریات را تکرار کنم بلکه می خواهم از زاویه ای خاص به این بحث بپردازم و راهکار ارائه بدهم و یکی از دلایل اصلی گسترش اعتیاد را در بین مردم شهر خودم که در آن زندگی می کنم بیان کنم و آن هم نتیجه کنجکاوی من در حد توان خودم از این معضل بسیار بزرگ می باشد .
شاید بسیاری این را نپذیرند که یافتن مواد مخدر در سطح شهر از هر کالای دیگر آسانتر است و نه اینکه تحت تاثیر تحریم های بین المللی علیه کشور ما قرار گرفته بلکه از طرف دشمنان انسانیت نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر دنیا تجارتی پرسود برای کسانی شده که تنها چیزی که برایشان اهمیت ندارد انسانیت انسان است و مافیای مواد مخدر برای توزیع مواد نیاز به توزیع کنندگان خورده فروش و خورده پاست که حداقل در شهرهای کوچک استان سیستان و بلوچستان حضور آنها در سطح شهر کاملا ً مشهود است این عوامل اصلی توزیع مواد مخدر از پارک ها گرفته تا مسیرهای پرتردد بازار و نقاط حاشیه شهر حضور دارند و با علائم و اصطلاحاتی خاص مشتریان را شناسایی می کنند .

محل های خاص در شهر آلوده شده و مرکز اصلی خرید و فروش مواد مخدر گشته اند و سوداگران مرگ به راحتی مثل نقل و نبات مشغول به توزیع مواد مخدر هستند که با اندکی توجه و دقت هرکسی متوجه می شود در این شهر کوچک که روزی پاک ترین شهرهای کشور از نظر مواد مخدر بود اکنون آنهایی که می خواهند ره صد ساله را یک شبه پیمایند آسانترین راه را در توزیع مواد مخدر و نابود کردن نسل جوان می بینند و برای آنها تنها سود باد آورده مهم تر از نابودی انسان هاست .
در توزیع مواد مخدر هیچ مانعی دینی ، اخلاقی و اجتماعی نمی بینند و یا به تعبیر بهتر اینکه حس دنیاپرستی آنان بر این موانع که حتماً وجود دارند غلبه کرده و شاید یکی از اصلی ترین عوامل توزیع در این شهر مهاجرت از روستا به شهر باشد ، افرادی که هیچ کار و حرفه مشخصی ندارند با اسکان در حاشیه شهر هم مکان امنی برای مصرف و توزیع مواد مخدر شده اند و هم طعمه مناسبی برای خورده فروشی و توزیع مافیا و سوداگران مرگ و از آنجایی که فروش مواد مخدر به صورت خرده فروشی جرم و مجازات زیادی ندارد با خیالی آسوده اقدام به این کار می کنند و اکثر شهروندان به این مشکل آگاهند و کاری از دستشان بر نمی آید زیرا هر نوع اقدامی خود سرانه نیز برخلاف قانون است و تعقیب و مجازات مجرمین بر عهده مجریان قانون است و از مردم چیزی جزء همکاری بر نمی آید امروزه اگر کسی بخواهد تلاش شبانه روزی نیروهای انتظامی را در مبارزه با مواد مخدر نادیده بگیرد شاید به خون حدود چهار هزار شهید و صدها مجروح این عزیزان در این راه دیدی غیر منصفانه نگاه کرده است .
فاجعه مواد مخدر در مرزهای شرقی چنان گسترده است که مردم انتظار بیشتری از مسئولین دارند تا جوانانشان به دام اعتیاد نیفتند و لازم است محل ها و مراکز اصلی توزیع مواد مخدر شناسایی و پاکسازی شود و با عوامل اصلی توزیع این مواد افیونی برخوردی جدی و قاطع صورت گیرد و گرنه آینده بسیار مبهم در انتظار جونان ما خواهد بود ، امروزه خورده فروشان گویی در امنیت کامل تجارت پرسود خود و نابودکننده جامعه مشغولند ، درست است که عواملی همانند بیکاری ، فقر برخی از افراد را به این کار واداشته اما آیا منطقی است که امرار معاش با نابودی انسان های همنوع ما همراه باشد .؟
از مسئولان انتظار می رود که ابتدا زمینه های اصلی را که بیکاری و فقر است برطرف کنند و سپس مبارزه جدی با توزیع کننده گان عمده و جزی مواد مخدر نمایند تا هم امنیت جامعه برقرار شود و هم خانواده ها احساس امنیت برای فرزندانشان کنند و هم توزیع کنندگان مواد مخدر احساس نا امنی از قانون و هم مجریانی که عزم خود را جذم کرده تا جلوی ورود و توزیع مواد مخدر را بگیرند .

*** موثرترین راه مبارزه با مصرف موادمخدر در میان جوانان انجام کارهای فرهنگی وآموزشی است

محمد اکبر چاکرزهي فرماندار خاش با اشاره به ترفندهای سوء دشمنان در ترویج اعتیاد و بی هویت کردن جوانان اظهار داشت :‌ واقعیت امر این است افراد فرصت طلب و باندهای مافیایی جلوتر از ما حرکت کرده و هر روز مواد جدی را جایگزین می‌کنند تا به منافع فردی خود برسند لذا ضمن اینکه اقدامات ما توانسته مؤثر باشد و اعتیاد را کاهش بدهد لیکن بایستی متناسب با حرکت گسترده باندهای مذکور، اقدامات خودمان را توسعه داده و در جهت ریشه‌کنی حرکات مذکور تلاش بنمائیم.

وی تصریح کرد : با توجه به اینکه استکبارجهانی درک کرده است که ایران یکی از کشورهای امن و مستقل منطقه است، از اینرو از راه های مختلف از جمله تحریم اقتصادی ، تبلیغات ماهواره‌ای و مواد مخدر درصدد منحرف کردن جوانان کشورمان است.
چاکرهی با تاکید بر امر پیشگیری در مقوله بلای خانمانسوز اعتیاد خاطرنشان کرد : وظیفه اصلی مسئولین و متولیان، پیشگیری از اعتیاد است و در این راستا نیاز به کار تبلیغی مشاوره و فرهنگ سازی دارد.
نماینده عالی دولت در خاش موثرترین راه مبارزه با مصرف موادمخدردرمیان جوانان و کم کردن تقاضا برای مواد مخدر در جامعه را ، انجام کارهای فرهنگی وآموزشی دانست .
وی اظهار داشت : به منظور مقابله با اعتیاد بایستی پژوهشهایی توسط محققان وپژوهشگران دانشگاهی بصورت علمی صورت پذیرد و با اولویت بندی عوامل ایجاد اعتیاد مشخص شده در این تحقیقات علمی ، این عوامل را در جلسات آتی کمسیون مبارزه با مواد مخدر مطرح و بررسی و در صورت امکان راه حلهای اجرایی پیشنهاد شود.
فرماندار خاش بیان کرد :‌متأسفانه در جامعه وضعیت بد اعتیاد بسیار واضح و ملموس است و ما وضعیت خوبی از این جهت نداریم.
وی خاطرنشان کرد : پیشگیری و نجات بخشی در حوزه‌ی مبارزه با مواد مخدر از اقدامات ضروری است.
وی گفت: باید این مسأله را از منطقه بزداییم و اینکار با ارزش و حساس از ظرافت و تدبیر خاصی برخوردار باید باشد.
نماینده عالی دولت در خاش گفت: خانواده مهم ترین نقش را در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر دارد، از این رو باید خانواده ها را بیش تر حساس کنیم و با کارهای فرهنگی ارتباط بیشتری برقرار شود.
محمداکبرچاکرزهی در پایان تاکید کرد : مدرسه و جامعه گام های بعدی است که برای جلوگیری از این مواد شوم در استان بایستی اقدام های پیش بینی شده و پیشگیرانه صورت گیرد.

*** گفتگو والدین با فرزندان در مورد مضرات مواد مخدر از مهمترین اقدامات کنترل گرایش به مواد مخدر در جوانان است

عید محمد قلندرزهی دبیر کمیسیون مبارزه بامواد مخدر شهرستان خاش اظهار داشت : داشتن وقت کافی ومناسب برای گفتگو با فرزندان وتذکر دادن خطرات مصرف مواد وبرقراری ارتباط سالم وعاطفی بافرزندان سبب کاهش ورود افراد در دام اعتیاد می شود .
وی تصریح کرد : آشفتگی خانوادگی به اعتیاد یکی از والدین ، عدم وجود برنامه صحیح تربیتی درخانواده ، وجود سخت گیریهای بیش از حد و عدم وجود اعتقادات دینی ومذهبی در خانواده به گرایش افراد در مصرف مواد کمک می کند از دلایل اصلی روی آوردن نوجوانان و جوانان به سمت این بلای خانمان سوز است .
وی گفت : احساس بزرگ شدن وتسکین دردهای جسمانی فشار همسالان و بی حوصلگی ونداشتن برنامه مشخص وفرارازتنهایی وبالا بردن حس اعتماد به نفس واستفاده از مواد مخدر به عنوان راه حل مشکلات از مهمترین علل گرایش وشروع مصرف مواد مخدر در نوجوانان بشمار میروند .
قلندرزهی با اشاره به شعار اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر ، اظهار داشت : دولت تدبیر و امید در عرصه مبارزه با مواد مخدر به درستی و روشنگری، شعار اجتماعی‌ کردن امر مبارزه با مواد مخدر را مطرح کرده است.
وی افزود: اگر ما از ابتدای انقلاب تاکنون رصد کنیم می‌بینیم که هر کجا مردم ورود جدی داشته‌اند ما در آن عرصه پیروز بوده‌ایم از این رو مسئولان امر به ویژه وزیر کشور و دبیرکل ستاد بر موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر تأکید داشته و این شعار را به درستی مطرح نموده‌اند.
وی تحقق شعار اجتماعی‌کردن امر مبارزه با مواد مخدر را از مهمترین اولویت‌های کاری دبیرخانه ستاد برشمرد و بیان کرد : باید شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور نیز این امر مهم را سر لوحه کاری خود قرار دهند و از این طریق انگیزه لازم در مردم ایجاد شود.
قلندرزهی با تاکید براینکه با اعتماد و امنیت اجتماعی می‌توان زمینه را برای مشارکت اجتماعی در عرصه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر فراهم کرد ، گفت: مبارزه با مواد مخدر نیازمند حرکت جهادی است.
دبیرکمیسیون مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش در پایان اظهار داشت : با اعتماد و امنیت اجتماعی می‌توان زمینه را برای مشارکت اجتماعی در عرصه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر فراهم کرد و از این طریق می‌توان به یک سرمایه اجتماعی دست یافت و البته با یک برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت جهادی این امر محقق خواهد شد چرا که مبارزه با مواد مخدر به یک حرکت جهادی نیاز دارد.
گزارش : عليرضا هاشمي فر
انتهای پیام /4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcbs5bs.rhbsspiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما