تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۰
اکنون برای دولت و ملت آلمان پرواضح است که آمریکا، آلمان را نه به دیده شریک یا هم‌پیمان، بلکه به دیده مستعمره نگاه می‌کند؛ مستعمره‌ای در اروپا که می‌تواند پایگاه نظامی و جبهه جنگ آمریکا علیه روسیه باشد.
شرح ماجرای بازداشت جاسوس آمریکایی در آلمان/ آیا برلین از کوره درمی‌رود؟
شرح ماجرای بازداشت جاسوس آمریکایی در آلمان/ آیا برلین از کوره درمی‌رود؟
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، روز جمعه خبرهایی درباره دستگیری یک مرد 31 ساله آمریکایی شاغل در سرویس اطلاعاتی آلمان به جرم جاسوسی و قرار دادن بیش از 200 سند محرمانه در اختیار سرویس‌های جاسوسی آمریکا، منتشر شد. در این گزارش به بررسی مناسبات آلمان-آمریکا پس از این واقعه می‌پردازیم.
 
*** جدیدترین موضع‌گیری مقامات آلمان درباره جاسوس آمریکایی
 
پس از مماشات‌ پی در پی برلین نسبت به جاسوسی سرویس‌های آمریکایی از آلمان و شنود مقامات آلمانی، اکنون کاسه صبر ژرمن‌ها به لب رسیده و هر یک از مقامات این کشور از طیف‌های گوناگون سیاسی در این باره سخن گفته‌اند. گویی بعد از حدود یک سال، کابینه دولت آلمان تازه اکنون طی یک نشست فوق‌العاده به این نتیجه رسیده‌اند که به دوستی صمیمانه‌شان با آمریکا خاتمه دهند.
 
"آنگلا مرکل" صدراعظم: «جاسوسی‌ها هرگز پذیرفتنی نیست.» 
 
به گزارش اشپیگل "یوآخیم گاوک" رئیس جمهورآلمان که در افشاگری جاسوسی شنود تلفن همراه مرکل مدتها سکوت کرده بود، بالاخره با دستگیری جاسوس آمریکایی این گونه موضع‌گیری کرد: «دیگر بس است! اگر این اتهام ثابت شود، وقت آن رسیده که محکم در برابر واشنگتن بایستیم.»
 
"فرانس والتر اشتاین‌مایر" وزیر امور خارجه: «اصلاً مسئلۀ کوچکی نیست.»
 
به گزارش بیلد "توماس دمیزیر" وزیر کشور آلمان گفت: «انتقادات ما بسیار شدید است و آن‌ها باید هرچه سریع‌تر به ما توضیح دهند.»
 
 
حتی بخشی از کابینه خانم مرکل پیشنهاد داده‌اند فوراً تمام سربازان و کارمندان آمریکایی که در آلمان مشغول به کارند، اخراج شوند. این قبیل واکنش‌ها که نسبت به اغماض‌های گذشتۀ آلمان "واکنش‌های تندی" تلقی می‌شود، حسابی واشنگتن را هراسان کرده است.
 

*** ماجرا از چه قرار است؟
 
یکی از کارمندان بخش روابط خارجی سرویس اطلاعاتی آلمان (BND) به واسطه این شغل، هم به بسیاری از مدارک داخلی و هم به دلیل ارتباط با مرکز، به بسیاری از اتباع خارجی دسترسی آسان داشت. وی پس از دستگیری در روز چهارشنبه 2 ژوئن 2014 به جزییات فراوانی از همکاری با آمریکایی‌ها اعتراف کرد. همچنین اسناد ملّی فوق‌سرّی از یک فلش‌مموری‌ در منزل شخصی وی کشف شد.
 
این جاسوس آمریکایی نزد بازرسان امنیتی اعتراف کرد که با مأمور بالادستی خود در محلی در نزدیکی اتریش دیدار کرده و شماره تلفنی را که وی در مواقع اضطراری با نیویورک تماس می‌گرفت، اعلام کرد. این شماره مستقیم یکی از اتاق‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) بود!
 
در کامپیوتر این جاسوس سرویس اطلاعاتی آلمان، لینک مستقیم وب‌سایت سیا با این آدرس برای انتقال مستقیم اطلاعات، ذخیره شده بود:
 
"https://www.cia.gov/cgi-bin/comment_form.cgi"
 
 
*** نهادهای امنیتی آلمان چگونه از این جاسوسی آگاه شدند؟
 
این مرد اولین بار در ماه می سال جاری،‌ با یک اکانت گوگل سه سند محرمانه سرویس اطلاعاتی آلمان را به سرکنسولگری روسیه در شهر مونیخ فرستاده و به ازای دریافت پول، شغل خود را "مخبر" اعلام کرده بود؛ لذا از این طریق مورد توجه سازمان حفاظت از قانون اساسی آلمان قرار گرفت.
 
البته همین مسئله ثابت می‌کند که سازمان اطلاعات داخلی در آلمان، وقتی کاربران ایمیل‌هایشان را می‌خوانند، همراه آن‌هاست.
 
 
این ایمیل‌ها از سوی روس‌ها نادیده گرفته می‌شد ولی سازمان ضدّجاسوسی آلمان هشیار شد و در پی هویت این فرد جاسوس برآمد. این سازمان ابتدا از طرف یک آدرس روسی جعلی، به فرد جاسوس پیشنهاد ملاقات داد که البته جاسوس آمریکایی آنقدر ناشی نبود که این پیشنهاد را بپذیرد. اما در گام دوم، وی با روس‌ها ارتباط گرفت که همین ارتباط سبب شد تا در تله سرویس اطلاعاتی آلمان بیفتد. 
 
سرویس اطلاعاتی آلمان، این آدرس ایمیل را برای کشف بیشتر و بهتر هویت آن در اختیار همکارانشان در ایالات متحده فرستادند، اما از دوستانشان "رودست خوردند" چون نه تنها از طرف CIA و NSA پاسخی دریافت نکردند، بلکه به سرعت متوجه شدند که آدرس مذکور بسته شده است؛ یعنی آمریکایی‌ها به جاسوس خود هشدار داده بودند!
 
وقتی آمریکا با دوست صمیمی‌اش آلمان همکاری نکرد، آلمان خودش برای یافتن هویت این جاسوس دست به کار شد و لیست تمام افرادی را که به آن اسناد محرمانه دسترسی داشته‌اند جمع‌آوری نمود و پس از تعقیب و گریز فراوان درنهایت این جاسوس آمریکایی را بازداشت کرد.
 
هرچند خسارت‌هایی که این جاسوس 31 ساله آمریکایی به دولت آلمان زده هنوز مشخص نیست، اما مسلّماً آسیب‌ها به حدی جدی بوده که نخستین واکنش اداره صدراعظمی آلمان به این دستگیری، توقف هرگونه رابطه با سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا بود. به نظر می‌رسد رابطه آلمان و آمریکا دیگر هرگز به استحکام گذشته بازنگردد.
 
در میان مردم نیز علی‌رغم حساسیت مسابقات جام جهانی فوتبال برزیل، طی این هفته فراخوان‌های متعددی برای تظاهرات در مقابل سفارت آمریکا در برلین داده شده و حضور صدها هزار نفر از شهروندان خشمگین آلمانی انتظار می‌رود.
 
 
 
 
 
تاریخ و ساعت تظاهرات سراسری مقابل مجلس فدرال آلمان علیه جاسوسی آمریکا/ تقاضای اعطای پناهندگی به "اسنودن" از سوی آلمان
 

*** عاقبت خشم "مرکل"
 
اکنون برای دولت و ملت آلمان پرواضح است که "باراک اوباما" آلمان را نه به دیده شریک یا هم‌پیمان، بلکه به دیده مستعمره نگاه می‌کند. مستعمره‌ای در اروپا که می‌تواند پایگاه نظامی و جبهه جنگ آمریکا علیه روسیه باشد.
 
هنوز کسی نمی‌داند که آیا مرکل در پی مأیوس شدن از دوستی با آمریکا، به طرف مقابل (روسیه) روی خواهد آورد یا خیر. ولی احتمالاً کرملین به دلیل انتقام جویی از آمریکا در مسئله اوکراین و تحریم‌هایی که پس از آن متحمل شد، مصمم است شرکای اروپایی آمریکا را یکی یکی به سمت همکاری با خود بشکاند؛ آلمان اولین گزینه پوتین است.
 
گزارش از طاهری

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcjthei.uqeiozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما