تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۰
درحالی‌که هنوز ترکش‌ها و زخم‌های مانده از کینه دشمن بر در ورودی مسجد جامع زاهدان خودنمایی می‌کند برخی مسئولین آرام آرام قصد دارند یاد شهدا را به فراموشی بسپارند.
شهدایی که یادشان با غفلت مسئولین رو به فراموشی است
شهدایی که یادشان با غفلت مسئولین رو به فراموشی است
به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت عصر هامون، شامگاه پنجشنبه ۲۴ تیرماه ۱۳۸۹ به مناسبت میلاد حضرت امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) در مسجد‌جامع زاهدان دعای کمیل با حضور محبین اهل‌بیت(ع) در حال برگزاری بود که بازماندگان کوردل گروهک تروریستی معدوم ریگی با قصد شوم به خاک و خون کشیدن صفوف نماز جماعت به خیابان آزادی زاهدان آمده بودند تا شاید با حضور در صحن مسجد جامع، بتوانند حادثه مسجد علی‌ابن ابی‌طالب(ع) را تکرار کنند اما با دیدن گیت بازرسی و امنیت بالای ورودی درب مسجد نتوانستند اقدام کور خود را در زمان برگزاری نماز انجام دهند؛ با این اوصاف به دنبال فرصتی برای ورود به مسجد شدند.
عوامل تروریستی با مشاهده وضعیت حفاظت و امنیت مسجد تصمیم می‌گیرند با لباس مبدل از گیت خواهران به داخل مسجد ورود پیدا کنند. حدود ساعت 21:15، اسد‌اللهی یکی از خواهران بسیجی حاضر در گیت خواهران، وقتی می‌بیند فردی اصرار دارد بدون بازرسی وارد مسجد شود این موضوع را با شهید «محمد گلدوی» نیروی بسیجی مستقر در گیت در میان می‌گذارد. شهید گلدوی با رشادت مانع ورود این تروریست به محوطه مسجد می‌شود که عامل انتحاری با تنگ دیدن عرصه ، ضامن انفجاری خود را فعال می کند و باعث شهادت «محمد گلدوی، علیرضا ویزش‌فر‌، علیرضا کرد، رضا شهرکی و مسعود شجاعی باغینی» افراد در محوطه گیت‌، می شود.
صدای انفجار در شهر پیچیده بود، همین امر باعث تجمع خیل عظیم مردم از دور و نزدیک برای یاری رساندن به حادثه‌دیدگان مسجد شد.  عامل انتحاری دوم که در آن نزدیکی همچنان به دنبال راهی برای ورود به مسجد بود تا بتواند اقدام کور خود را در صحن مسجد عملی سازد با دیدن وضع موجود نهایتاً در خیابان میان جمعیت خود ر‌ا منفجر کرد و باعث به شهادت رسیدن 22 نفر  و مجروحیت بیش از 300نفر دیگر شد.
درحالی‌که هنوز ترکش‌ها و زخم‌های مانده از کینه دشمن بر در ورودی مسجد جامع زاهدان خودنمایی می‌کند و هنوز بسیاری از دوستان این شهدا به یاد هم‌ر‌زمان خود نماز را در این مسجد اقامه می‌کنند اما چند سال است که برخی مسئولین آرام آرام قصد دارند یاد شهدا را به فراموشی بسپارند و اینجاست که به غربت این جمله ی مقام معظم رهبری که فرمودند:" امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست " به واقع احساس می شود.

نقش بنیاد شهید استان در زنده نگه داشتن یاد شهدا خیلی کمرنگ است
خواهر شهید رضا میر با اشاره به اینکه سال گذشته سالگرد شهدای مسجد جامع زاهدان توسط مسئولان مورد غفلت واقع شد،گفت: امسال نیز چون سال گذشته بنیاد شهید برنامه خاصی برای شهدای شعبانیه در نظر نگرفته است.
وی ادامه داد: ماه شعبان برنامه ای در مسجد جامع زاهدان برگزار شد که بنیاد شهید اعلام کرد که این برنامه به مناسبت شهدای مسجد جامع است در حالی این برنامه اصلا برای شهدا نبود و حتی یکروز با تاخیر از سالگرد قمری آنها برگزار شده بود.
این خواهر شهید اضافه کرد: از آنجایی که بنیاد شهید سیستان و بلوچستان نقش کمرنگی در زنده نگه داشتن یاد شهدا دارد و با بهانه های مختلف از یک مراسم ساده نیز سر باز می زند، امسال قرار شد خانواده شهدا به صورت خود جوش به همراه هیات رزمندگان استان و پایگاه بسیج مراسم ویژه ای به مناسبت سالگرد شهدای شعبانیه این مسجد برگزار کنند.

بنیاد شهید بین شهدا تفکیک قائل می شود
مادر شهید ثریا محتاط با انتقاد از عملکرد بنیاد شهید استان سیستان و بلوچستان گفت: تا کنون هیچ اطلاع رسانی در خصوص برگزار کردن مراسم به مناسبت سالگرد شهدای مسجد جامع به ما اعلام نشده است.
وی با اشاره به اینکه طی جلسه ای قرار شد نام خیابان ها به نام شهدا مزین شود افزود: با وجود چندین بار مراجعه به بنیاد و بردن مدارک از فرزندم تنها گفتند: "بودجه نیست" در حالی که تعدادی از شهدا پر رنگ دیده می شوند و نام آنها از نظر هیچ مسئولی غافل نمی ماند. اما تعدادی نیز همچون فرزندم نه تنها بودجه ای برای نصب یک تابلو مزین به نامش وجود ندارد بلکه در سالروز شهادتش نیز به دست فراموشی سپرده می شود.
این مادر شهید با بیان اینکه بنیاد شهید بین شهدا تفکیک قایل می شود، بیان کرد: سال گذشته پس از پیگیری برخی  رسانه ها و دوستان برنامه مختصری پس از چند روز از سالگرد شهدا، در گلزار شهدا زاهدان برگزار شد.

مراسمی در خور شان شهدا برگزار نشد
همسر شهید محمد گلدوی ضمن انتقاد از برنامه های بنیاد شهید گفت: امسال نیز چون سال گذشته بنیاد شهید به بهانه های کمبود بودجه برنامه ای به مناسبت سالگرد شهدا برگزار نمی کند.البته تنها ماه شعبان طی تماسی اعلام کردند ساعت 22 مراسمی کلی ویژه شهدا برگزار می شود که قطعا ساعت 22 زمان مناسبی برای برگزاری مراسم در خور شان شهدا نیست.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته با پیگیری رسانه ها و برخی از خانواده شهدا به استانداری و فرمانداری، بنیاد شهید ضمن اعلام نبود بودجه تنها یک مراسم سراسری برگزار کرد، افزود: خانواده شهدا تصمیم گرفته اند امسال برنامه ویژه ای به مناسبت سالگرد شهدا در خور شان شهدا و در روز دفن آن عزیزان در مسجد جامع برگزار نمایند.

مراسم سالگرد شهدا شعبانیه ارتباطی به بنیاد شهید ندارد

پدر شهید محمد حسینی با اشاره به اینکه بنیاد شهید امسال برنامه ای به مناسبت سالگرد شهدا برگزار نمی کند، گفت: امسال خانواده شهدا تصمیم گرفته اند مراسمی به مناسبت سالگرد شهدا در مسجد جامع برگزار کنند البته بنیاد شهید اعلام کرده است زمان برگزاری مراسم را به آنها اطلاع دهیم.
خواهر شهید اکبری با اشاره به اینکه برگزاری مراسم سالگرد شهدا امسال ارتباطی به بنیاد شهید ندارد، افزود: خانواده شهدا امسال با مشارکت هم مراسمی به مناسبت سالگرد شهدا در این مسجد برگزار می کنند.
همسر شهید کیانی بیان کرد: امسال خانواده شهدا با مشارکت هم برنامه ای به مناسبت سالگرد شهدا جهت زنده نگه داشتن یاد شهدا برگزار می کنند زیرا نمی خواهند شهدایشان به فراموشی سپرده شوند.

براساس این گزارش، سال گذشته مسئولان، رسانه ها و جریان های مدعی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سومین سالگرد شهدای شعبانیه زاهدن را در کنار فعالیت های روزمره خود از یاد بردند که این اقدام سبب شد خانواده شهدا با حضور در استانداری سیستان و بلوچستان نسبت به کوتاهی و غافل ماندن مسئولین بنیاد شهید نسبت به برگزاری سالگرد شهدا خواستار پاسخ شوند.
پس از آن سال گذشته مدیر کل بنیاد شهید استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار عصر هامون مبنی بر برگزاری سالگرد شهدای مسجد جامع گفته بود: "برگزاری مراسم بزرگداشت شهدا طی ۴نوبت به‌صورت بهاره، تابستانه، پاییزه و زمستانه برگزار می‌شود که به‌منظور گرامیداشت شهدای شعبانیه نیز مراسمی به‌طور همزمان با سایر مراسم دیگر در فصل بهار برگزار شده است".
وي افزود: با توجه به عدم نصب بنر به مناسبت ياداوره شهداي شعبانيه ما قبول داريم همكارانمان در بحث اطلاع رساني كوتاهي كردند.
سال گذشته اظهارات محمود غلامی در برگزاری یادواره شهدای مسجد جامع زاهدان در تاریخ قمری این حادثه از سوی خانواده های شهدا که خبرنگار عصر هامون با آنها مصاحبه نمود تکذیب شد که این روند در سال جاری نیز ادامه داشت.
با این وجود پس از رسانه ای شدن عدم توجه بنیاد شهید به برگزاری سالگرد شهدای شعبانیه با پیگیری استاندار وقت "حاتم نارویی" مراسمی در بیت امام جمعه زاهدان جهت دلجویی از خانواده شهدا و همچنین در گلزار شهدای شهرستان زاهدان پس از 5 روز از تاریخ سالگرد برگزار شد، که این سابقه درخشان بنیاد شهید در برگزاری سالگرد شهدا، خانواده های شهدای شعبانیه را برآن داشت تا امسال به صورت هماهنگ مراسمی را با هزینه خود به صورت مشترک در جهت زنده نگه داشتن یاد شهدا در محل شهادت این عزیزان برگزار کنند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcefo8n.jh8noi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

همدرد
با تشکر از پایگاه خبری شما که پیگیر این مسئله است.
بنیاد شهید مثل اینکه خیلی سرش شلوغه همیشه سالگرد شهدا رو فراموش می کنه
علی
باید به مسئول محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران استانداری تبریک و خدا قوت گفت
هیچ می‌دانی چرا بی حاصلیم/ چون که ازیادشهیدان غافلیم
شهدا شرمنده ایم
خواستم کمب به این جمله رهنمودتان کنم :
خانواده شهدا چشم و چراغ این ملت اند
.
.
.
.
.
.
حال ما چکردیم؟!!!!!!!!!!
مهدی
من یه سوال بپرسم جان ما منتشر کنید اگه کسی جوابشو میدونه بگه؟
آقا پارسال من یادمه به آقای فرماندار هم استاندار گیر داد که چرا فراموش شد. میخوام بدونم چون استاندار قبلی رفتن آقای فرماندار هم گفتن بیخیال!
از شما که خانواده شهید هستید بعیده حالا از استاندار جدید گله ای نیست چون بنده خدا تاریخ حوادث تروریستی رو دقیق نمیدونند و ما بهشون حق میدیم اما مسئولین بنیاد نباید یاد ایشون بیارن .مرحبا مرحبا امیدواریم جوابی برای شهدا داشته باشیم.
شهدا شرمنده ایم
آقای مهدی کجای کاری شما یکم به ذهنت فشار بیاری میفهمی که بنرهای این عزیزان هنوز توی خیابون با وجود اینتکه فردا سالگردشونه نصب نشده
ای آقااااااااااااااااا
غریب
تبریک به مسئولین تبریک
بدی کردیم، خوبی یادمان رفت / ز دلها لای روبی یادمان رفت

به ویلای شمالی خو گرفتیم / شهیدان جنوبی یادمان رفت . . .

شادی روح شهدا صلوات
شهرکی
به نظرتون فکر نمیکنید اینا خوب بلدن توجیه کنند .من چندتا مورد دادم بهتون برای پیگیری میدم و خواهش میکنم رسانه ای کنید تا ببینید چه خبره لطفا باشماره ای که
به ایمیل سایت فرستادم با من تماس بگیرید.
ایرانی
احسنت به خانواده ها که خودشون پیش قدم شدند خداقوت
سیستانی
همش این واونومحكوم میكنیم وخرابی سیستان رابه گردن دیگران میندازیم، تیترهای درشت میزنیم..سیستان فراموش شده ..هامون دركما... هامون درحال جان دادن وخودمان هیچ كاری برای سیستان درحال احتضارنمی كنیم ، فقط نق می زنیم ، یكروز استانداررا مسئول اوضاع بدسیستان قلمدادمی كنیم روزی نمایندگان رابی عرضه وبی لیاقت می دانیم روزی دیگرنمایندگان مجلس رایكی بعدازدیگری باقهروغضب تغییرمیدهیم شاید دیگران برای نجات سیستان كاری بكنند گاهی وزارت خارجه ومسئول دیپلماسی كشوررامقصرخرابی سیستان میدانیم گاهی وزیر...گاهی..معاون رئیس جمهور ، گاهی روسای جمهورگذشته ، گاهی هاشمی رفسنجانی ، وگاهی هم به رئیس جمهورفعلی انتقادمیكنیم وخرابی سیستان رابه آنها نسبت میدهیم.


ولی كمتردیده شده كه به اعمال خودمان سوای ازاعمال معنوی نگاهی بیندازیم شایدعلت العلل خودماسیستانیها باشیم؟ واقعاً فكر نمی كنید ازروزیكه تحصیل كردگان ما عافیت طلبی رادرپیش گرفتند ، ثروتمندان سیستانی سرمایه های مالی خودرابه مناطق امن وخوش آب وهوا منتقل وآنجا رابرای زندگی انتخاب كردند، ازروزیكه بزرگان راتحقیر كردیم وسران خودرادرو كردیم ، ازروزیكه تبدیل به توده شدیم وسران هدایتگرخودرااز دست دادیم، ازروزیكه كشاورزان مادل به دولت بستند وتوانمندی های فردی خوددراحیاء نهرها ورودخانه هابفراموشی سپردند، ازروزیكه مردم روستائی ماكاسه ی گدایی جلوی سازمانهای حمایتی درازكردند ، از همان روزسیستان به سوی نابودی سوق یافت.

ازآنروز تنورهای خانگی درسیستان ورجاوندكه هرروز نان تافتون گرم مهیامیساخت روبه خاموشی رفت ، ازهمان روز به بعد دیگه حاجی مؤمن های باانصاف راسیستان به خودش ندید ، ازروزی كه بزرگان راحقیركردیم دیگه افغانی هاحرف توده های مارابرای حق آبه هامون گوش نكردندزیرا می دانند سیستان محمدرضاخانی ندارد، ابراهیم خانی ندارد ، به همین دلیل رودخانه ها و دریاچه ی ماپرازماسه بادی بود ، بادهای 120 روزه كه طراوت وآسایش رابه همراه داشت به عامل مرگ مردمانمان تبدیل شده است، خشكسالی های مكرر عامل بیكاری، فقر، فساد ومهاجرت باشندگان سیستان گردیده است.


آیامی توانیم دوباره حَشَرهای سابق رابجای بیلهای مكانیكی بی احساس وعاطفه برای لایروبی رودخانه هابسیج كنیم؟ آیامی توانیم سرمایه هاوسرمایه داران سیستانی را با احیای منطقه ویژه اقتصادی مجدداً به سیستان برگردانیم؟ آیامیتوانیم سیستانی های تحصیل كرده رابرای سكونت دائم وحتی برای یك دوره موقت به سیستان برگردانیم؟ آیامیتوانیم فرهنگ بزرگی وصاحب نفوذی طوایف رابرای رایزنی های برون مرز زنده سازیم؟

آیاما می توانیم....بله قطعاً می توانیم بشرط ایكه همه من نباشیم ، بلكه همه خدمتگذارسیستان باشیم، دعواها و حسادت های قومی وطایفه ای رو هم كناربگذاریم.
مهدی
آقای مسئول فراموش نکن چرا شهید یا شهدا دادیم .