ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> برنده نوبل ادبیات درگذشت | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۱۸
"نادین گوردیمر"، نویسنده‌ی سرشناس آفریقایی و برنده‌ی نوبل ادبیات در سن 90 سالگی درگذشت.
برنده نوبل ادبیات درگذشت
برنده نوبل ادبیات درگذشت
به گزارش سرويس فرهنگ و هنر عصر هامون، «نادین گوردیمر» متولد بیستم نوامبر 1923 در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی که در آثارش به موضوعات اخلاقی و نژادی، به‌ویژه آپارتاید پرداخت، روز یکشنبه (13 جولای) در سن 90 سالگی درگذشت.

وی در حین تحصیل در دانشگاه، به نوشتن داستان‌های کوتاه که عمدتا در مجلات آفریقای جنوبی به‌ چاپ می‌رسیدند روی آورد که بعدها بیش‌تر این داستان‌ها در «رخ به رخ» در سال 1949 منتشر شدند.

اولین رمان او «روزهای فریبنده» بود که در سال 1953 منتشر شد. دستگیری دوست نزدیکش «بتی دو توی» در سال 1960 و قتل عام «شارپویل»، او را وارد جنبش ضدآپارتاید کرد و طولی نکشید که از دوستان وکلای مدافع «نلسون ماندلا» هنگام محاکمه‌ او در سال 1962 شد. پس از آن‌که ماندلا در سال 1990 از زندان آزاد شد، «گوردیمر» یکی از اولین افرادی بود که برای دیدن ماندلا دعوت شد.

گوردیمر اولین جایزه‌ ادبی‌اش را در سال 1961 با نام جایزه‌ ادبی مشترک‌المنافع اسمیت انگلیس به‌دست آورد. طی این سال‌ها، دولت آفریقای جنوبی چندین کتاب او را ممنوع‌الچاپ کرد که دو اثر شامل «دنیای بورخس فقید» به‌ مدت 10 سال و کتاب «دنیای اجنبی‌ها» به‌ مدت 12 سال ممنوع اعلام شدند.

«دختر برگر» و «خانواده ژوئیه» دیگر کتاب‌های این نویسنده بودند که سانسورشده به‌چاپ رسیدند.

گوردیمر که دیگر به یک شخصیت ادبی جهانی تبدیل شده بود، در سال 1991 جایزه‌ی معتبر نوبل ادبیات را برای سبک نوشتاری حماسی‌اش به‌دست آورد. در سال 1971 جایزه‌ی یادبود "جیمز تیت بلک" را برای رمان «مهمان افتخاری» کسب کرد و در سال 1974 جایزه‌ی بوکر را برای رمان «محافظه‌کار» به‌دست آورد.

گوردیمر مجموعا 13 رمان و همچنین 18 مجموعه‌ داستان کوتاه نوشت. آخرین اثر او «هیچ زمانی مثل امروز» که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد نیز درباره مبارزه علیه آپارتاید است.

«شش فوت از دهکده» (۱۹۵۶)، «جا پاهای جمعه» (۱۹۶۰) و «داستان برگزیده» (۱۹۷۵) سه مجموعه داستان کوتاه او هستند.

از معروفترین رمان‌های گوردیمر می‌توان به «روزهای فریبنده» (۱۹۵۳)، «سرزمین بیگانگان» (۱۹۵۸)، «فرصتی برای دوست داشتن» (۱۹۶۳)، «آخرین دنیای بورژوازی» (۱۹۶۶)، «محافظه کار» (۱۹۷۴)، «دختر برگر» (۱۹۷۹)، «خانواده ژوئیه» (۱۹۸۱)، «یک ورزش طبیعی» (۱۹۸۷)، «سرگذشت پسرم» (۱۹۹۰) و «هیچ‌کس همراهم نیست» (۱۹۹۴) اشاره کرد.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcauynm.49niy15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما