ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رئیس سازمان میراث فرهنگی به ما وقت ملاقات نمی دهد | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۲
انتقاد حلیمه عالی، نماینده زابل در مجلس از بی توجهی مسئولان:

رئیس سازمان میراث فرهنگی به ما وقت ملاقات نمی دهد

حلیمه عالی نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس ضمن ابراز خوشنودی از ثبت جهانی شهر سوخته، از بی توجهی رئیس سازمان میراث فرهنگی به استان سیستان و بلوچستان انتقاد کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی به ما وقت ملاقات نمی دهد
رئیس سازمان میراث فرهنگی به ما وقت ملاقات نمی دهد
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، چند هفته ای از ثبت جهانی شهر سوخته می گذرد. هم اهالی سیستان و بلوچستان از این بابت خوشحال هستند و هم کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری. به این امید که ثبت جهانی شهر سوخته از یک سو عاملی شود برای حفاظت بیشتر و بهتر از این محوطه تاریخی و از دیگر سو بتواند عاملی باشد برای جذب گردشگران بیشتر به منطقه.

در این بین حلیمه عالی نماینده مردم زابل و زهک و هیرمند در مجلس در گفت و گو با خبرگزاری CHN نیز ضمن ابراز خوشنودی از ثبت جهانی شهر سوخته، از بی توجهی رئیس سازمان میراث فرهنگی به استان سیستان و بلوچستان سخن می گوید و تاکید دارد که اگرچه شرایط بهتر از گذشته شده است، اما هنوز کمی و کاستی های فراوانی در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی و گردشگری حوزه انتخابیه اش وجود دارد که باید از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به آنها رسیدگی شود.

عالی با اشاره ثبت جهانی شهر سوخته می گوید: زحمات بسیاری برای ثبت جهانی شهر سوخته کشیده است. برای من دولت قبل یا دولت جدید فرقی نمی کند. از کسانی که برای منطقه من زحمت کشیده اند تشکر می کنم. امیدوارم با ثبت جهانی شهر سوخته، بتوانیم فرهنگ کهن سیستان را به جهانیان بشناسانیم.

او در ادامه اظهاراتش از انتظارات مردم برای توجه بیشتر به حوزه میراث و گردشگری سیستان و بلوچستان سخن می گوید و می افزاید: انتظار داریم دولت توجه بیشتری به منطقه ما داشته باشد. بخصوص به حفظ آثارباستانی شهر سوخته. در بحث جذب نیرو ما سال گذشته 63 پست سازمانی گرفتیم که متاسفانه شنیده ام قرار است بین استان های مختلف تقسیم شود. ما قرار بود اداره کل بشویم که اعلام شد مغایر با قانون است. مسئولان می توانستند ما را به صورت مدیریت ویژه ببینند که مشکل قانونی نداشته باشد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی وقت ملاقات نمی دهد!

وی ضمن اشاره به کمبود نیرو برای حفاظت از آثار باستانی حوزه انتخابیه اش، از بی توجهی رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت جدید انتقاد می کند و اینطور توضیح می دهد: در دولت گذشته خیلی راحت به ما وقت می داند. اما متاسفانه در دولت یازدهم رئیس جدید به ما وقت ملاقات نمی دهد. یا مسافرت هستند یا برنامه شان به گونه ای است که وقتی در حوزه انتخابیه هستیم ایشان به مجلس می آیند. چندیدن و چند بار من درخواست ملاقات کردم.

عالی با اشاره به وجود 1600 اثر ثبت شده در سیستان و بلوچستان، می گوید: منطقه سیستان منطقه بسیار حساسی است. من به رئیس قبلی سازمان گفته بودم که اگر امکان دارد به ازای هر اثر باستانی دو نگبان اختصاص دهند که این آثار از بین نرود، متاسفانه خیلی آثار در حال از بین رفتن است. البته توجه ها نسبت به قبل بیشتر شده است و مردم هم روشن تر شده اند. اما از سیستان به عنوان بهشت باستانشناسان یاد می شود و لازم است حفاظت و توجه بیشتری ا نجام شود.

عملکرد رسانه ای درباره سیستان و بلوچستان ضعیف است

نماینده مردم زابل در مجلس در ادامه اظهاراتش به بناها و شهرهای دیگر که به گفته او بیشتر از سوی سازمان میراث فرهنگی به آنها توجه می شود، اشاره می کند و می گوید: دیده ایم که به جاهای دیگر که نسبت به شهر سوخته بسیار پیش پا افتاده هستند، توجه بیشتری می شود و گردشگرانی از ایران و خارج از ایران می آیند. اما متاسفانه رسانه ها درباره شهر سوخته بسیار ضعیف عمل کرده اند. چیزی که از منطقه ما نشان داده شده است، فقط خشونت است درحالی که چهره خوب منطقه ما را هرگز به نشلن داده نشده است. سیستان امن ترین منطقه ایران است، بر عکس آن چیزی که در ذهن مردم جا افتاده است. در سیستان هیچگاه با خانم ها بدرفتاری نمی شود.

حلیمه عالی در اظهار امیدواری می کند که رسانه ها بیشتر به استان سیستان و بلوچستان و بناهای تاریخی این استان توجه کنند. او همچنین می گوید: رئیس سازمان میراث فرهنگی هم باید بیشتر نمایندگان استان ارتباط داشته باشد تا مشکلات میراث و گردشگری استان را همراه با هم حل کنیم.

به گفته او مردم سیستان و بلوچستان از این که حسن روحانی درباره ثبت جهانی شهر سوخته پیام تبریک خوشحال شدند، چون این موضوع آرزوی دیرینه مردم استان بود.

نماینده مردم زابل در ادامه اظهاراتش از به حفاری های غیر قانونی در بناهای تاریخی حوزه انتخابیه اش انتقاد می کند و می گوید: اگر سازمان میراث فرهنگی نگهداری خوبی داشته باشد، چنین اتفاق هایی نمی افتد. این برخی از بناهای تاریخی در استان مثل قلعه رستم رها شده است.

عالی می گوید: ما انتظار داریم رئیس سازمان جلسه ای با نمایندگان سیستان و بلوچستان داشته باشند تا ما صحبت کنیم و درد و دلمان را بگوییم و راهکارهایمان را ارائه دهیم. ایشان هم کارهایی که می توانند انجام دهند، تا قسمتی از آثار باستانی که شاید دست مردم هم باشد برگردد به موزه ها و یا اگر در موزه ها هستند، حفظ شوند. آن روزی که شهر سوخته آتش گرفت، برای مردم روز سختی بود. مردم اول درباره آثار باستانی و موزه می پرسیدند. ما دوست داریم رئیس سازمان برای یک بار هم که شده به منطقه ما سفر کند. در روند ثبت جهانی شهر سوخته هیچ جلسه ای نداشتیم و وقت به ما ندادند. یک بار به من وقت دادند که تعطیلی بود و من در حوزه انتخابی بودم. گویا وقت نداشتند و وقتشان را به موضوعات مهم تری اختصاص دادند.

انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcauinm.49niu15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما