تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۹
"هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه سابق آمریکا در برنامه "جی پی اس" "فرید زکریا" در سی ان ان، بخشی از مصاحبه خود را به ایران اختصاص داد.
هر گونه غنی‌سازی می‌تواند باعث شروع مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه شود
هر گونه غنی‌سازی می‌تواند باعث شروع مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه شود
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، به نقل از شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان، هیلاری کلینتون گفت: همانطور که می‌دانید، ما تلاش‌‌های زیادی کردیم و تحریم‌ها را بین المللی کردیم تا ایران را به میز گفتگوها بکشانیم؛ من یکی از مشاوران مورد اعتماد خود را در اوایل 2012 برای بررسی نوع مذاکرات و این حرف ها، اعزام کردم. بعد از آن نیز روند مسائل را دنبال کرده ام.

وی مدعی شد: با این حال همه مساله این نیست زیرا اگر شما قانع نشوید که ایرانیان نمی توانند فرار هسته ای داشته باشند و به سوی سلاح اتمی خیز بردارند، نمی‌توانید با آنان توافقی داشته باشید.

وی گفت: من عمیقا این باور را دارم که بسیار اهمیت دارد که دست کم برای مدت زمانی طولانی غنی سازی به اندازه ای در این کشور کم باشد یا اصلا نباشد زیرا هر گونه غنی سازی می تواند باعث شروع مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه شود. ولی اگر این امر با میزانی بسیار کم تعریف شده باشد به شکلی که شرکای عرب، اسرائیل و دیگران را قانع کند که این میزان، به اندازه ای ناکافی است که نمی توانند به سوی فرار هسته ای حرکت کنند و اگر این کار را انجام دهند، همه ما خبر دار خواهیم شد و اقداماتی متفاوت را صورت می دهیم، می توان گفت اقدامی قانع کننده انجام داده ایم.

*** مخالفت مالکی با ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق تا حدودی با ایران ارتباط دارد
کلینتون گفت: من در بخشی از مذاکرات برای حضور نیروهای آمریکایی در عراق بودم و تلاش می‌کردیم مالکی را قانع به این کار کنیم تا بخشی کوچک از نیروهای ما حضور داشته باشد و کاملا قانع شده بودیم که وی و اطرافیانش مایل به ادامه حضور آمریکا نیستند. مالکی و اطرافیانش که توانستند دولت را تشکیل دهند، مایل به ادامه حضور آمریکا نبودند و تا حدودی این مساله به ایرانیان مرتبط بود که آنان نیز علاقه‌ای به ادامه حضور آمریکا نداشتند.

کلینتون درباره درس‌هایی که از جنگ عراق گرفته است، گفت: من آموختم که بسیار درباره آنچه که روسای جمهور می‌گویند، فرقی نمی‌کند چه رئیس جمهوری باشد، بدبین باشم. همچنین آموختم که در هر اقدامی که به استفاده از توان نظامی آمریکا بخصوص پیاده شدن نیرو منجر می‌شود، بسیار جانب احتیاط را نگاه دارم.

وی درباره رای مثبت خود به جنگ عراق مدعی شد: من در خصوص این رای بسیار اندیشیدم. من بعد از حملات یازده سپتامبر، از نزدیک با رئیس جمهور بوش کار کردم. من از تلاش‌های بوش برای یافتن بن لادن، القاعده و تا حدودی طالبان که به آنان پناه داده بود حمایت می‌کردم. امروز می‌دانیم که تهدید به استفاده از نیروی نظامی گاه می تواند نتیجه بخش باشد و آنچه که امروز سیاست تحمیلی می‌خوانیم ضروری باشد. بعدها نیز معلوم شد در خصوص هر اقدامی که بعد از حمله صورت گرفت از جمله منحل کردن ارتش و از میان بردن ساختارهای دولت، به شدت توصیه و مشاور بد صورت گرفته بود و باعث شد در وضعیتی بسیار خطرناک قرار گیریم به شکلی که آمریکا نتوانست مالکی را قانع کند نیروهای آمریکایی در این کشور حضور داشته باشند و احتمالا این قدرت را داشته باشند که مانع از اقدامات وی برای تضعیف وحدت در عراق شوند.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcawwnm.49n0o15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما