تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۱
وزارت داخلی عربستان سعودی، سالهاست که به عنوان یکی از بی رحمترین ناقضان حقوق بشر در جهان مورد نكوهش است ، اما تحت حمایت های غرب بویژه آمریكا ، از انتقادات جهانی در امان بوده است.
عربستان سعودی؛ شریک جدید سازمان امنیت ملی آمریكا در جاسوسی
عربستان سعودی؛ شریک جدید سازمان امنیت ملی آمریكا در جاسوسی
به گزارش سرويس بين‌‌الملل عصر هامون، به نقل از پایگاه فرست لوک، آژانس امنیت ملی آمریكا در سال گذشته دامنه فعالیت و همكاری خود با وزارت داخلی کشور عربستان سعودی را، که یکی از سرکوبگرترین سازمان های دولتی در جهان به شمار می رود ، گسترش داده است . در آوریل سال 2013 ادوارد اسنودن در افشاگری های خود از جزئیات برنامه های این آژانس ، "در ارائه حمایت تحلیلی مستقیم و پشتیبانی فنی بی واسطه" ، برای عربستان سعودی در حوزه "امنیت داخلی" ، پرده برداشت .

وزارت کشور عربستان سعودی ، سالهاست که به عنوان یکی از بی رحمترین ناقضان حقوق بشر در جهان مورد نكوهش است ، اما تحت حمایت های غرب بویژه آمریكا ، از انتقادات جهانی در امان بوده است .

در سال 2013 ، وزارت امور خارجه آمریکا در گزارشی به این موضوع اشاره داشته است كه: " گاهی برخی از مقامات وزارت کشور عربستان زندانیان و بازداشت شدگان را تحت شکنجه و دیگر اذیت و آزارهای فیزیکی غیراخلاقی قرار داده اند ، به ویژه در سال 2011 که در آن مامورین وزارت اطلاعات مایع ضد عفونی کننده را بر روی گلوی یكی از فعالان حقوق بشر ریخته اند ".....!

این گزارش همچنین به این موضوع اشاره می كند كه وزارت داخلی عربستان از مخالفان سیاسی و مذهبی غیر قانونی به طور مخفیانه جاسوسی می کرده است .

در كنار این رفتارهای ناقض حقوق بشر عربستان سعودی ، آژانس امنیت ملی آمریكا بر خلاف اعتراضات جهانی ، به ارائه كمك های بیشتر برای كنترل و نظارت به این وزارت خانه اهتمام داشته است . این حرکت بخشی از تلاش های واشنگتن و دولت اوباما برای نزدیكی روابط با رژیم عربستان صورت پذیرفته است . فراتر از همکاری های جدید آمریکا با وزارت داخله عربستان ، افشاگری اسنودن در مورد احیاء و گسترش روابط آژنس امنیت ملی آمریكا با وزارت دفاع عربستان حكایت داشته است .

به طور کلی ، حمایت ایالات متحده از رژیم عربستان سعودی سابقه طولانی دارد . در فایل های سری سال 2007 آژانس امنیت ملی آمریكا ، عربستان سعودی به عنوان یکی از چهار کشوری نام برده شده است كه در آن ایالات متحده علاقه ای به عدم تداوم رژیم فعلی نداشته است .

پس از پایان جنگ خلیج فارس در سال 1991 تا همین اواخر ، این آژانس رابطه "بسیار محدودی" با عربستان سعودی داشته است . در دسامبر 2012 ، رئیس اطلاعات ملی آمریكا ، جیمز کلپر ، به آژانس امنیت ملی دستور گسترش ارتباط با عربستان سعودی از جمله به اشتراک گذاری موارد اطلاعاتی با امور فنی اداره وزارت دفاع عربستان را صادر كرد.

بر این اساس آژانس امنیت ملی در نظر دارد ، به ارائه تحلیل های مستقیم و پشتیبانی فنی به عربستان ادامه دهد . هدف ، "تسهیل توانایی دولت عربستان سعودی به استفاده از فن آوری های نوین برای ردیابی و تعیین محل افراد و برآورد تهدیدات احتمالی بوده است".

حتی قبل از سال 2012، سازمان سیا و دیگر سازمان های اطلاعاتی آمریکا با رژیم عربستان سعودی برای تقویت شاخص "امنیت داخلی" و پیگیری تروریست ها همكاری داشته است .

آژانس امنیت ملی آمریكا ، بعد مسلح كردن وزارت داخله عربستان با فن آوری نظارت بسیار پیشرفته، طرح‌های جدید را نیز دنبال کرده است .

وزارت دفاع عربستان نیز به کمک‌های این آژانس در "ارتقاء تجهیزات تجزیه و تحلیل سیگنال، قابلیت های رمزگشایی و آموزش های پیشرفته بر روی طیف گسترده ای از موضوعات متكی بوده است." در این سند آمده است که ، هر چند آژانس امنیت ملی "قادر به پاسخگویی به بسیاری از درخواست ها است، اما باید به لحاظ مسائل امنیتی احتمالی در آینده برخی از آنها را انكار كرد ".

در طول سال گذشته ، دولت عربستان سعودی برنامه سرکوب فعالان، مخالفان و منتقدان دولت را تشدید کرده است .

اوایل این ماه ، وکیل و فعال حقوق بشر عربستانی ، ولید ابو الخیر ، توسط "دادگاه تروریستی" ، و به اتهام تضعیف نظام و توهین به قوه قضائیه ، به 15 سال زندان محکوم شد . در ماه مه، "ریف بدوی" یک وبلاگ نویس، به 10 سال زندان و 1000 ضربه شلاق محکوم شد . در ماه ژوئن، فعال حقوق بشر مخلف الشمری به پنج سال زندان ، برای نوشتن در مورد بدرفتاری با زنان عربستان ، محکوم شد. در مورد صدور حکم الخیر، سخنگوی وزارت امور خارجه جن پساکی می گوید : "ما از دولت عربستان سعودی می خواهیم به هنجارهای حقوق بشر بین المللی احترام بگذارد ."

در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا پرونده حقوق بشر كشورها را قبل از همکاری با سازمان های امنیتی خارجی به حساب می آورد یا نه !؟ ، سخنگوی دفتر مدیر اطلاعات ملی در پاسخ می گوید : قطعا چنین خواهد بود ...." ما نمی توانیم در مورد مسائل اطلاعاتی خاص اظهار نظر كنیم اما ، به عنوان یک اصل کلی، ملاحظات حقوق بشر بر تصمیم گیری های ما در به اشتراک گذاری اطلاعات با دولت های خارجی تاثرگذار خواهد بود ".



انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdchxinm.23nqzdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما