تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۱
در حالي كه كمتر از چند روز از وقوع توفان شن در منطقه سيستان نمي‌گذرد، از روز سه‌شنبه بار ديگر آسمان اين منطقه از کشور در معرض گرد و غبارهاي غليظي قرار گرفته است.
تداوم آلایندگی هوا در سیستان/ سیستان رتبه اول بیماریهای تنفسی در کشور
تداوم آلایندگی هوا در سیستان/ سیستان رتبه اول بیماریهای تنفسی در کشور
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از اوشیدا؛ در حالي كه كمتر از چند روز از وقوع توفان شن در منطقه سيستان نمي‌گذرد، از روز سه‌شنبه بار ديگر آسمان اين منطقه از کشور در معرض گرد و غبارهاي غليظي قرار گرفته است که بر اساس گزارشات کارشناسان هواشناسی غلضت آلایندگی هوا در این منطقه به حدی ست که مردم را خانه نشین کرده است و به گفته برخی از ساكنان روستاهای منطقه سیستان که در وضعیت بدتری نسبت به مناطق شهری در معرض آسیب های ناشی از وجود ریزگردها قرار گرفتند، غلظت آلودگي هوا در شهرها و روستاهای این منطقه به اندازه‌يي است كه با وجود بسته بودن درب و پنجره‌هاي منازل باز هم تمامي فضاي دروني منازل مملو از ذرات ريزگردها و غبار شده و نفس كشيدن را براي بسياري از مردم با سختي مواجه ساخته است.
طوفان دستگاه سنجش ریز گرد های سیستان را هم خراب کرد
كارشناس اداره هواشناسي زابل، سرعت توفان اخیر را 75 کیلومتر در ساعت اعلام و شعاع ديد در محدوده فرودگاه زابل را 500 متر عنوان كرد و افزود: شعاع ديد در مناطق مختلف منطقه سيستان متفاوت بوده و امكان كاهش شعاع افقي ديد تا حد زياد نيز دور از انتظار نيست.
رحمدل روند ادامه توفان در اين منطقه را تا روز پنجشنبه دانست و امكان كاهش سرعت آن طي روزهاي آينده را محتمل عنوان كرد.
كارشناس اداره هواشناسي زابل همچنين در اظهارنظري عجيب به خراب بودن دستگاه سنجش ميزان ريزگردها به دليل وقوع توفان‌هاي متعدد در اين منطقه اشاره كرد.
به گفته رحمدل شعاع ديد در مناطق روستايي اين منطقه بعضا كاهش بیشتری پيدا كرده است كه باعث خانه‌نشين شدن مردم و اختلال جدي در تردد انواع وسايط نقليه در بخش‌هايي از اين مناطق شده است. 
سیستان رتبه اول بیماریهای تنفسی در کشور
سید باقر حسینی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز طی هفته های گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با اعلام اخطار قانون اساسی از عدم رسیدگی مسئولان محیط زیست و وزارت بهداشت به آلودگی هوای اخیر استان انتقاد کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دولت اقدامات جدی در تثبیت شن های روان داشته باشد، گفت: مسئولان سیستان تاکنون هیچ اقدامی برای رفع آلایندگی در این استان انجام نداده اند.
وی با اخطار اصل ۳ بند ۹ قانون اساسی گفت: این اخطار در مورد رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در همه زمینه های مادی و معنوی است اما از روز گذشته تاکنون میزان آلایندگی در سیستان هزار و ۴۰۰ و ۵۹ میکروگرم در متر مکعب است که دو برابر حد بحرانی و بیش از ۵ برابر حد استاندارد است.
نماینده مردم زابل، زهک ،هامون و هیرمند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه هیچ اقدامی از سوی مسئولان استان در راستای برخورد با افزایش آلایندگی انجام نشده و نه سازمان حفاظت محیط زیست برای ثبت شن های روان اقدام کردند و نه مسئولان بهداشت و درمان برای رفع مشکلات بهداشتی مردم این استان عملکرد مثبتی داشتند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر کشور به دلیل طوفان های شن رتبه اول در بیماری های تنفسی مثل آسم و سل را دارا می‌باشد اما مسئولان استان حاضر نشدند در این شرایط بحرانی مراکز و سازمان ها را تعطیل کنند و سازمان امور مالیاتی حاضر نشده است که ماده ۱۶۵ قانون مالیات های مستقیم را در این زمینه وضع کند از این رو ما خواهشندیم که دولت اقدامات جدی در تثبیت شن‌های روان داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه میزان غلظت ذرات معلق در هوای شهرستان های زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز به بیش از ۹ برابر حد استاندارد رسیده است اظهار داشت: متاسفانه آلودگی بیش از حد هوا سلامت بسیاری از انسان ها و جانواران را با مخاطره جدی مواجه ساخته است.
غلظت ذرات معلق هوا در هیرمند 20 برابر حد استاندارد
خسرو افسری با بيان اينكه استاندارد جهاني ريزگردها در هر مترمكعب هوا ۱۵۰ميكروگرم تعيين شده است اظهار داشت: بر اساس آمار و اندازه گيري كارشناسان محيط زيست غلظت ذرات معلق در هواي سيستان به خصوص در هيرمند تا سه هزار و ۱۰۰ ميكروگرم بر مترمكعب نیز رسیده است .
وی ادامه داد: در هنگام توفان و بيشتر اوقات سال متاسفانه افزايش شدت وزش باد ميزان غلظت ذرات معلق در هوا را در منطقه سيستان به ۲۰ برابر حد استاندارد مي رساند.
افسري با بيان اينكه تداوم توفان در شهرهاي شمالي استان شامل زهك، زابل، هيرمند، نيمروز و هامون شدت آلودگي را به شدت افزايش مي دهد افزود: اين پديده موجب شده است تا وضعيت بحراني بر اين مناطق حاكم شود.
وي ادامه داد: افزايش ذرات معلق در هوا را علاوه بر افزايش ايجاد برخي سموم موجب كاهش ديد و اثرات نامطلوب بر تمامي اكوسيستم، كاهش و توقف رشد گياهان و مشكلات تنفسي در انسان و حيوان مي شود.
آماده باش کلیه ادارات استان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان بر آمادگی پلیس راه شمال سیستان و بلوچستان برای مقابله با حوادث احتمالی جاده ای در زمان توفان و شرکت نفت برای تامین سوخت ژنراتورهای برق اضطراری مناطق شهری و روستایی سیستان تاکید کرد.
وی گفت: ادارات آب، برق، مخابرات و بهداشت منطقه سیستان باید برای رفع مشکلات احتمالی در زمان توفان در حالت آماده باش باشند.
وی افزود: چند تانکر برای آبرسانی سیار در صورت نیاز به مناطق شهری و روستایی سیستان پیش بینی شده است
کرد اظهار داشت: همچنین ماسک مخصوص از سوی دانشگاه علوم پزشکی زابل با هزینه معاونت عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان خریداری و با افزایش غلظت ذرات گرد و غبار در منطقه سیستان میان افراد با مشکلات تنفسی توزیع خواهد شد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgxw9n.ak9uz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما